Шість років за гратами. Засудили вінничанина, який медичною голкою колов жінок

Шість років за гратами. Засудили вінничанина, який медичною голкою колов жінок
  • Вінничанин медичною голкою, колов жінок, завдаючи їм тілесні ушкодження. Його жертвами стали дев'ять місцевих жительок. 

За інформацією пресслужби Вінницької обласної прокуратури, суд визнав винуватим вінничанина у вчиненні злочинів, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу України, серед яких найсуворіша — умисне тяжке тілесне ушкодження (частина перша статті 121, а також частина перша статті 263 і частина четверта статті 296).

— Прокурор довів, що підсудний здійснював хуліганські дії. Обвинувачений, у період з лютого 2019 року по травень 2019 року, на різних вулицях Вінниці медичною голкою колов жінок, завдаючи їм тілесні ушкодження. Його жертвами стали дев'ять місцевих жительок, — розповіли в прокуратурі.

Зазвичай чоловік колов жертв у сідниці. А одній із потерпілих — наніс ще й множинні тяжкі проникаючі поранення грудної клітки, які були небезпечними для життя потерпілої.

Відео дня

Крім того, під час санкціонованого обшуку в помешканні злочинця виявили та вилучили 32 набої калібру 9,0 мм. Дозволів на їх зберігання чоловік не мав.

Суд визнав підсудного винуватим у вчиненні інкримінованих злочинів. Призначив йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі. Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

Злочини, за які судили двічі

Про те, що Вінницький міський суд виніс вирок «маніяку з голкою», ми розповідали у квітні позаминулого року. Тоді суд призначив штрикачу покарання у вигляді восьми років позбавлення волі. Ймовірно, подальше оскарження повернуло справу в першу інстанцію, тому тепер знову маємо рішення. І вирок — на два роки легший. 

Нагадаємо статті, за якими обвинуватили штрикача, тоді і тепер (вони не змінилися):

  • частина перша статті 121 Кримінального кодексу України — Умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, каліцтво статевих органів, психічну хворобу або інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, або переривання вагітності чи непоправне знівечення обличчя (карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років).
  • частина перша статті  263 ККУ — Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).
  • частина четверта статті 296 ККУ — Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, (караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

Що передувало суду та слідству

Юнака, який колов вінничанок голкою, взяли під варту в травні 2019 року. У квітні 19-го Вінницею прокотилася хвиля повідомлень про «маніяка», який коле дівчат та жінок гострим предметом у сідниці.

Постраждалі запам’ятали його в капюшоні та з рюкзаком. До поліції Вінниці звернулися, як тоді розповідали, 10 жінок, які мали одну й ту ж історію: отримали прокол у тілі від невідомого, який одразу втік. Штрикач цілив і влучав переважно в сідниці.  

24 травня, поліцейські затримали 22-річного хлопця, який колов жінок голкою. Він розповів, що таким чином просто розважався: Ось відео, заняте поліцією після затримання.

 

Читайте також:

У Вінниці викрили схему видачі водійських посвідчень за гроші і взяли «рішалу» під сервісним

Вінничанка Наталія Смірнова: «Поки я на фронті, невідомі не пускають у власну домівку сина»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Марія

    На передову покидькм
  • Ірина Агне Пийвода

    Триндець, 24 рік за вікном. Його ж спіймали , якщо не помиляюсь, тоді ж у 19р. Майже 5 років розбирали справу
  • Vitalii

    Якщо є вирок, то можна вже не блюрити єбальник

    Маріна reply Vitalii

    Це поліцейська зйомка, поширена на стадії досудового слідства. Ми підняли з архіву.
  • Р.Н

    Залишилось відсидіти рік і два місяці

keyboard_arrow_up