У Вінниці викрили схему видачі водійських посвідчень за гроші і взяли «рішалу» під сервісним

У Вінниці викрили схему видачі водійських посвідчень за гроші і взяли «рішалу» під сервісним
Раніше редакція «20 хвилин» розповідала, що у Вінниці затримали «рішалу» біля сервісного, де він допомагав за гроші складати іспити
  • На корупції викрили вінничанина. Він обіцяв за гроші вплинути на екзаменаторів за успішну здачу іспиту з водіння. Чоловік мав свій певний профіль — вантажні автомобілі.

За даними слідства, 51-річний «бігунець» обіцяв посприяти в отриманні документа без відвідування автошколи та здачі іспитів з водіння у Територіальному сервісному центрі. При цьому акцентував, що він забезпечить безперешкодне отримання посвідчення водія з відкритими категоріями С та Е.

Перебуваючи у змові з працівниками автошколи, що знаходилась у Чернівцях, ділок оформляв фіктивні документи про нібито проходження клієнтами теоретичного і практичного курсу з водіння. А потім, на підставі отриманого сертифіката, обіцяв домовитись із адміністратором ТСЦ про безпроблемну здачу водійських іспитів.

Відео дня

Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно із працівниками слідчого управління поліції Вінницької області затримали фігуранта. Його затримали в порядку статті 208 КПК України під час одержання хабаря.

За місцем мешкання чоловіка, у його автомобілі та у приміщенні автошколи правоохоронці провели санкціоновані обшуки. Під час заходів виявили і вилучили гроші розмірі 11 000 гривень, бланки медичних довідок, печатки медичної установи, водійські посвідчення, свідоцтва про закінчення водійських курсів.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура. За клопотанням прокурора підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Слідство триває, встановлюються інші особи, які могли скористатись послугами вказаного громадянина та всі причетні до злочинної діяльності. Такий злочин карається позбавленням волі терміном до восьми років, з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції продовжує виявляти та блокувати корупційні схеми у сервісних центрах МВС, які провертають так звані бігунки. 

«Закликаємо долучатися до боротьби із очищення системи від порушників. Якщо ви стали свідком протиправних дій у сервісному центрі МВС, повідомте про них анонімно у чат-бот ДВБ у Телеграмі: @dvb_np_bot або на гарячу лінію за номером +38 050 352 72 77», написали на сторінці ДВБ Нацполу.

Раніше редакція «20 хвилин» розповідала, як у Вінниці затримали «рішалу» біля сервісного, де він допомагав за гроші складати іспити.

 

Читайте також:

У Вінниці затримали «рішалу» біля сервісного. Він допомагав за гроші складати іспити

Вінничанка Наталія Смірнова: «Поки я на фронті, невідомі не пускають у власну домівку сина»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Сергей Прокопчук

    Як казав один товариш: - " Є ті, які кажуть, що зараз неможливо рішити нічого і в них своя ціна, та ті, які кажуть, що абсолютно-абсолютно неможливо рішити, але в них ціна більша і також рішення надійніше."
  • Наталия Солдатова

    А для чого купувати. Зараз немає проблем з автошколою і з МРЕО. Іди навчайся і здавай. Ніхто тебе не валить на екзамені.

    Наталія Ткачук reply Наталия Солдатова

    Натка Наташа але ж всі думають що можна порішати , не хочуть здавати самостійно тільки ледачі . Не має там нічого страшного, сама все здала і нікому нічого не винна, а то шукають проблем на свою сраку
  • Ольга Топольська

    Давно пора !
  • Екатерина Пулатова

    чудова новина! якби ж ще покарали тих, хто ті права купив. щонайменше відібрали їх. мрію про пожиттєву заборону водіння для всіх, хто купує права

keyboard_arrow_up