Заспівай «Щедрик», долучайся до флешмобу. Гарна ініціатива освітян Жмеринки

Заспівай «Щедрик», долучайся до флешмобу. Гарна ініціатива освітян Жмеринки
Флешмоб «Щедик» — це Україна, яку знає весь світ» триватиме 18-22 грудня, долучитися може кожен охочий
  • У цей день, 13 грудня 1877 року, народився Микола Леонтович, автор відомої колядки «Щедрик».
  • Неспроста саме сьогодні, у день народження композитора, оприлюднили повідомлення про флешмоб під назвою «Щедрик» — це Україна, яку знає весь світ!».
  • Як взяти участь у пісенній акції?

Кожен охочий може долучитися до виконання цього твору у рамках флешмобу. Організували його освітяни Жмеринки з Центру професійного розвитку педагогічних працівників. Пісенна акція має стати ще одним нагадуванням про нашого талановитого земляка і його геніальний твір. Планують, що його виконання додасть сил і зміцнить бойовий дух тих, хто нині на фронті.  

Організатори повідомляють, що флешмоб триватиме протягом 18-22 грудня 2023 року. До виконання «Щедрика» запрошують як солістів, так і колективи, професійних і самодіяльних виконавців. Кожен самостійно визначає локацію, де робитиме запис.

Де поширювати відео виконання «Щедрика»?

Відео дня

Пропонують надсилати на Telegram за телефоном +38 (096) 361-48-49 або розмістити в себе у Фейсбуці з хештегом #flashmobCaroloftheBells.

«Нехай улюблений музичний твір зазвучить у нашому освітньому просторі, засяє яскравими ліхтариками ідей, гірляндами музичних та шумових оркестрів, ілюмінацією хорових пропозицій, прем'єрами соло і дуетів. Нехай дзвінка колядка принесе у нашу Україну мир, щастя, благополуччя й достаток, а Різдвяна зірка об'єднає всіх нас теплим сяйвом!», — зазначають у Центрі професійного розвитку педагогічних працівників. Інформацію про флешмоб організатори поширили на сайті Жмеринка.City.

Нема жодного сумніву в тому, що у новорічно-різдвяні дні «Щедрик» наспівуватимуть також наші військові. Можливо, дехто з них долучиться до пісенної акції, якщо це дозволять умови і ситуація. Без сумніву, виконання «Щедрика» захисниками на фронті увійшло б в історію. Бо навряд чи ще хтось з воїнів співав про «ластівочку» і «щедрівочку» під час війни у районі бойових дій.

Памятник «Щедрик» із зазначенням слів і нот встановлено біля музею Леонтовича у селі Марківка Теплицької громади.

Щороку на Різдво мелодія Леонтовича звучить не тільки в домівках українців. «Щедрик» можна почути у багатьох куточках світу. Його виконують англійською, німецькою, іспанською, японською та іншими мовами.

Цей твір супроводжує низку популярних фільмів. Невдовзі його заспівають вінничани під час флешмобу.
 

Читайте також:

«Осколки у паливному баку, задньому мосту…» Як «Фенікс» відновлює пошкоджені на війні авто

Хто найбагатший серед мерів міст на Вінниччині? Ми подивилися їх декларації

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Liubov

    Відговорки. Вас військові не розуміють.
  • Liubov

    А що, зараз час виспівувати!? Освітяни, схаменіться!! Щодня ховають загиблих воїнів, а вам танцюльки в головах. Нема совісті!

    Alexandr reply Liubov

    Щедрик це наша українська ідентичність, наша культура. Ворог саме цього добивається, він вбиває нас в тому числі за те, що ми співаємо неправильні пісні на неправильній мові.
    Подібні культурні заходи дуже потрібні, бо вони підтримують морально-патріотичний дух населення

    ольга reply Alexandr

    Іноді дивуєшся  людям .

    ольга reply Alexandr

    Ви би на похороні теж заспівали ?

    Alexandr reply ольга

    Шо ви придумали, при чому тут похорон? Мова йде про музичний флеш-моб культурно освітній

    ольга reply Alexandr

    При тому , що пів країни в траурі . Багато сімей оплакують своїх близьких .

    Alexandr reply ольга

    Так скоро можно почати до людей на вулиці приставати з претензією "чого в тебе одяг кольоровий?", бо треба скорбити і ходити в чорному..

    ольга reply Alexandr

    Зрозуміло , що у вас все прекрасно .  Ви можете дозволити собі радіти і веселитись .

    Alexandr reply ольга

    Радіти не бачу чОму.
    Так 1 раз на рік, я можу дозволити собі послухати спів людей - Щедрик, бо Різдво Христове наближається, і відчути якесь позитивне емоційне підкріплення, в морі негативу що нас оточує

    Liubov reply ольга

    Марченко, не розводь демагогію.

    ольга reply Alexandr

    Не на часі . Так зрозуміло ?
  • ольга

    У нас сьогодні ховають ще одного Захисника .  Буде мир - будем співати. А зараз слід пам'ятати , що коли ми співаємо в сусідній квартирі за стіною оплакують сина , брата , батька.  То хоч тихенько співайте , не рвіть душу.

keyboard_arrow_up