Заборонили Хресну ходу на Йосафатову долину та інші масові заходи. Що відомо?

Заборонили Хресну ходу на Йосафатову долину та інші масові заходи. Що відомо?
  • Упродовж 4 – 15 серпня на території Вінницької області забороняється проведення масових публічних заходів.
  • Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

— Відповідно до наказу Начальника ОВА Сергія Борзова від 4 серпня 2022 року №1386/144, протягом 4 – 15 серпня 2022 року на території Вінницької області ЗАБОРОНЕНО проведення масових публічних заходів, зокрема, хресної ходи та богослужіння навколо (в межах) населених пунктів Голинчинці та Зведенівка Джуринської територіальної громади Жмеринського району Вінницької області (Йосафатова долина), — кажуть у Вінницькій ОВА.

Відео дня

Нагадаємо, в 2015 році близько 20 тисяч православних пройшли щонайменше п'ять кілометрів Хресною ходою до святині Богоявлення Матері Божої. В селі Голинчинці Шаргородського району на місці паломництва, яке називається Долина хрестів, всі разом помолились за Україну.

Довідка:

Перший хресний хід відбувся 15 серпня  2006 року. Відтоді в цей день на Долину хрестів поспішають паломники. Десятки тисяч паломників течуть однією людською рікою по сільській дорозі, тільки пилюка стоїть стовпом над якою підіймаються хрести. Йдуть всі, від малих до дорослих – старі і малі, молоді і дорослі.

Долина стала місцем паломництва за часів Незалежності України. Пастух Яков 92 роки тому пас худобу на полі біля села Голинчинці. Тоді йому явилась Матір Божа в видінні та заповіла: «Христа славте, хрести ставте!».

 

Багатотисячна колона  зі старих та малих, молодих та дорослих, розтягується на декілька кілометрів по сільській дорозі. Дорослі допомагають малим, а молоді старим. Адже кожен повинен пройти належні 5 кілометрів Хресної ходи сам та вистояти молебень на Йосафатовій долині.

Кожного року символів християнської віри на місці паломництва збільшується на кілька тисяч.

Люди вірять, що цілюща вода в джерелах Йосафатової долині зцілює хвороби. Хресна хода закінчується купанням в цілющому джерелі.

 

Читайте також:

Як шахраї обманюють українців у Facebook: викрили нову схему

Хімічна атака: рятувальники дали поради, які допоможуть зберегти життя

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (52)
  • Alexandr Doda

    Ага. А дітей до школи через два тижні можна. Війна скінчиться.
  • Валентина Зарванська

    Дякую
  • Ганна Мусієнко

    Правильно але і треба заборонити розважальні заходи.
  • Людмила Ноябрьская

    Ой, у Крижополі сьогодні весілля гуляють. Чи це не те?

keyboard_arrow_up