За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення

За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення
Територія під майбутній виробничий комплекс — наразі це земля під особисте селянське господарство. Вона знаходиться впритул до траси Р-33, за вінницькою об'їзною
  • За межею вінницької об’їзної, в бік Тяжилова, на трьох гектарах землі хочуть побудувати новий виробничий комплекс. 
  • Він складатиметься з низки будівель та споруд, буде знаходитися впритул до траси Р-33.
  • І до 13 травня ви можете ознайомитись з проєктом документації та висловити свої зауваження і пропозиції.

На сайті міськради 12 квітня опублікували оголошення про старт громадського обговорення проєкту Детального плану, що знаходиться в межах ділянок 0520681000:01:008:0066, 0520681000:01:008:0065 та звіту про стратегічну екологічну оцінку. Що ним передбачається?

Буде нове виробництво 5 класу небезпеки

З документа читаємо, що проєктним рішенням детального плану передбачили створення виробничо-логістичного об’єкта п’ятого класу небезпеки.

Зауважимо, що це найнижчий рівень небезпеки виробництва, до якого відносять підприємства легкої промисловості, консервні, електролампові заводи тощо. Тоді як до першого класу небезпеки входять виробництва хімічної, нафтопереробної, металургійної галузі тощо.

Відео дня

Очікується, що цей об’єкт буде знаходитися за межами Вінниці — аж за розворотним колом об’їзної дороги, за мікрорайоном Тяжилів. Об’єкт буде розташовуватися на двох ділянках, загальною площею 3,44 гектара; поблизу траси Р-33.

Орієнтовне розташування майбутнього виробництва

До нього будуть входити: адміністративна будівля, виробничі споруди (2 одиниці), два контрольно-пропускних пункти, складська будівля, котельня з розподільчою підстанцією, трансформаторна підстанція, протипожежна насосна станція, група пожежних резервуарів.

Крім того, ще планується майданчик для відпочинку працівників, очисні споруди, майданчик тимчасового зберігання великогабаритного автотранспорту, парковка, контейнери для побутових відходів, очисні споруди поверхневих вод, водозабірна свердловина, насосна станція, протипожежний пост.

Оскільки це майбутнє виробниче підприємство знаходиться за межами Вінниці, і також поблизу немає ні водойм, ні лісів, то вплив на довкілля очікується мінімальним.

Земля, де буде виробничий комплекс, належить вінницькому ФОПу

Територія, на якій планується зробити виробництво, складається з двох земельних ділянок. Наразі вони призначені для особистого селянського господарства. Замість цього планується перевести їх у статус «Території промислових підприємств».

По одній з ділянок (0520681000:01:008:0066), на якій планується зробити виробничий об’єкт, вдалося з’ясувати, що вона в приватній власності. Належить Галині Бранюк. На неї з 2001 року зареєстрований ФОП, який займається «Роздрібною торгівлею в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами». 

У власності Галини Бранюк, крім вищевказаної землі, ще є шість земельних ділянок — чотири у Вінниці, дві в Яремче, Івано-Франківська область. І ще два об’єкти нерухомості: на вулиці Джеймса Мейса (колишня Кузнецова), 1 та на вулиці Бучми, 143 у Вінниці. Зв’язків з іншими підприємствами у ФОП Галини Бранюк немає, показує аналіз YouControl.

Я маю пропозиції та зауваження. Куди надіслати?

Громадське обговорення триватиме до 13 травня. До цього часу можете вносити свої зауваження і пропозиції.

Ознайомитись з проєктом Детального плану на паперових носіях можна буде 8 – 12 травня (з 8.30 до 19.00) в приміщенні департаменту архітектури та містобудування (Вінниця, вулиця Григорія Сковороди, 38).

«Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі департаментом правової політики та якості Вінницької міської ради за адресою: Вінниця, Соборна, 59, тел. 59-51-55 або за допомогою електронної пошти: [email protected] до 12 травня 2024 року, — пишуть в оголошенні. — У повідомленнях вказуються прізвища, імена, по батькові, місце проживання та ставиться особистий підпис фізичної особи. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції не розглядаються».

Після проведуть громадські слухання з обговорення проєкту Детального плану та звіту про стратегічну екологічну оцінку. Вони відбудуться 13 травня, о 17.30, в центрі «Квадрат» (Театральна, 15).

«Жителям Вінницької міської територіальної громади, які братимуть участь у громадських слуханнях, при собі необхідно мати паспорт громадянина України (тимчасове посвідчення громадянина України - для осіб, недавно прийнятих до громадянства України)», — вказали у кінці оголошення міськради.

 

Читайте також:

У Вінниці на Старому місті колишній табір «Колос» планують забудувати житлом

Біля Залізничного вокзалу знесуть кілька будівель — чому?

«Відібрали у нас місце для відпочинку» — На ВПЗ скаржаться на дії футбольного клуба «Нива-В»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (27)
  • Santa

    Епіцентр зніс мясокомбітат і побудувався, чого ці не хотят знесни розвалини хімпрома чи лампочки наприклад і побудуватись там, є ж місця, от хитрі уйобки

    Наталія reply Santa

    Бо певно там вже давно викуплена територія під черговий житловий квартал
  • Liudmyla

    Напевне скоро війна закінчиться раз планують будувати
  • Вадим

    Хто запрошений на громадські слухання?
  • Андрей Зеленый

    Щось не пригадую, щоб були "обговорення", коли рубали сквер на Стрілецькій під шашличню. Мабуть цей стратегичний об'єкт не підлягає обговоренню.

keyboard_arrow_up