За перші дві години — понад сто тисяч переглядів. Зняли фільм про рахманів, які жили у печерах на Дністрі

За перші дві години — понад сто тисяч переглядів. Зняли фільм про рахманів, які жили у печерах на Дністрі
У печерах рахманів на березі Дністра художники проводять пленери
  • Фільм «Стежками рахманів» уже є в інтернеті, його знімали на березі Дністра.
  • Кого з митців зацікавила історія цих незвичайних велетнів?

Про появу в інтернеті короткої документальної стрічки «Стежками рахманів» повідомила у Фейсбуці Мирослава Марченко, керівниця ГО «Ямпільщина туристична».

Були такого зросту, що подавали руку через Дністер

Фільм знімали у селі Оксанівка, де на березі Дністра залишилися печери рахманів, а при в’їзді в село встановили великий пам’ятник Рахману. Пані Мирослава брала безпосередню участь у створенні стрічки.

Режисером є відомий дослідник Енергетично Змінених Місць України (ЕЗМУ) киянин Ігор Мехмед.

Відео дня

Він упродовж 37 років досліджує сакральні місця нашої держави і популяризує їх публікаціями у пресі, телевізійних програмах, зокрема, на телеканалі «Wake Up Media» та в інтернеті.

Дослідник вважає, що рахмани  є представниками цивілізації, що передувала сучасному людству.  У біблійних текстах є згадування про гігантів, зростом понад три метри. Їх називають у текстах «рефаїми», тобто велетні. Вважається, що саме вони побудували великі мегалітичні споруди минулого на кшталт «Маагаль Рефаїм».

З міфології багатьох слов’янських племен також можна дізнатися про велетнів, яких називають «волоти». За легендами, вони були дуже мудрими, багато чому навчили людство.

Чимало інформації про рахманів зібрано на Ямпільщині, де в селі Оксанівка, на березі Дністра, збереглися їхні печери. Вони жили на обох берегах річки.

«Зросту були такого великого, що могли вітатися, подаючи один одному руки через Дністер». Між рахманами-велетнями існувало містичне братство.

Про ці епізоди з цікавістю можна дізнатися в Оксанівці під час екскурсії до печер. На спомин про них вдячні сучасники  встановили величний пам’ятник Рахману при в’їзді в село.

Ще раз про фільм. За інформацією його створювачів, за перші дві години після появи в Інтернеті зафіксовано понад 103 тисячі переглядів.

Переглянути стрічку можна за цим посиланням

Про скельний храм у Буші нема жодної стрічки

Ігор Мехмед каже, що нинішнього літа планують створити фільм про скельний храм у Буші.

«Є можливість створити документальний фільм повністю присвячений скельному храму у Буші, — написав Мехмед. — Не тільки створити, а й організувати показ у різних країнах світу. Сприятимуть цьому науковці-релігієзнавці».

Як стверджує дослідник, дотепер не існує жодного фільму з розповіддю про унікальне місце — скельний храм, з його чітким науковим описом.

Фільмування сакрального об’єкта вже зробили представники телеканалу «Wake Up Media». Для завершення роботи та демонстрацію картини на майданчиках різного рівня, зокрема, міжнародних, потрібна невелика підтримка.

Для тих, у кого є можливість це зробити, пан Ігор просить написати йому в особисті повідомлення у Фейсбуці.

Він зазначає, що Буша і Оксанівка є одними з найпотужніших місць Сили в Україні, де варто побувати хоча б один раз кожному з нас.

Як доїхати?

Село Оксанівка розташоване на березі Дністра. Звідси добре видно сусідню Молдову. Найкращий маршрут їхати до Ямполя, при в’їзді у місто звернути на об’їзну, далі прямувати по автодорозі у напрямку Могилева-Подільського. Поворот ліворуч на Оксанівку побачите буквально за декілька кілометрів від Ямполя.

Дорогу до села покаже величний пам’ятник Рахману. Він білого кольору, виготовлений з ямпільського пісковика.

Хто добирається до Буші, може їхати далі по цій же могилівській дорозі. Приблизно за 20 кілометрів буде покажчик з написом «Буша». Повернути до села необхідно праворуч.  

До речі, можна їхати з Вінниці через Могилів-Подільський, за містом прямувати у сторону Ямполя. З Вінниці до Могилева дуже хороша дорога.

 

Читайте також:

На три фронти працює «Солдатська куховарня». Як вчитель став волонтером і отримав в оренду цех

У Вінниці збирають допомогу жителям Херсонщини. Як долучитися?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up