За 15,6 мільйона гривень готові продати Вінницький інститут землеустрою

За 15,6 мільйона гривень готові продати Вінницький інститут землеустрою
Ще продають спиртзавод в Чечельнику, сокоморсовий завод у Браїлові та колишню котельню в Томашполі. За описом аукціонів, ці всі об'єкти уже довгий час не діють
  • Держава хоче продати на аукціоні Вінницький проектний інститут землеустрою.
  • Майбутньому власнику дістанеться майно в трьох областях України, кваліфікований колектив і зобов’язання. Стартова ціна — понад 15 мільйонів гривень.
  • Чому цей об’єкт продають та яку ще комунальну і державну нерухомість у Вінницькій області виставили на продаж?

Держава виставила на продаж єдиний майновий комплекс держпідприємства «Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

Це підприємство надає послуги з виготовлення землевпорядної документації: межі адміністративно-територіальних одиниць, відведення землі, інвентаризація, нормативно грошова оцінка тощо. 

Стартова ціна на аукціоні — понад 15,6 млн грн. Також додатково потрібно сплатити ПДВ — 20% від суми. Що пропонують майбутньому власнику?

Відео дня

Продаж інституту з умовами

Майно підприємства розташоване у трьох містах: Вінниці, Хмельницькому та Чернівцях. Зокрема, у нашому місті вони знаходяться на Келецькій, 63.

Працюють в проектному інституті землеустрою 78 людей. Це 6,6 тисячі кв.метрів споруд і 1,46 гектара землі.

Крім того, до складу майнового комплексу входять 21 авто (в тому числі чотири передали на потреби ЗСУ), орг і спецтехніка, програмне забезпечення, база відпочинку з банею в селищі Сатанів на Хмельниччині.

До повномасштабного вторгнення підприємство отримувало близько 1,3 мільйона гривень чистого прибутку на рік. Після падіння доходів у 2022-му, за 9 місяців 2023-го, вийшло на 416 тисяч гривень чистого прибутку.

Чому об’єкт продають?

— Україна потребує наповнення бюджету для фінансування Сил оборони. Державні об'єкти – це внутрішній резерв країни. Тому ми виставляємо на приватизацію держмайно, яке не входить до переліку стратегічних об’єктів країни, — сказав голова Фонду держмайна України Віталій Коваль. — Продаж таких об’єктів несе за собою позитивний економічний ефект. Адже це не лише про поповнення державної казни. Це і про нові робочі місця та сплату податків, про перезавантаження роботи підприємства і, що важливо, – це про розвиток територій.

Умови продажу стандартні: 

  • погашення боргів із зарплати (837 тисяч гривень) та перед бюджетом (413 тисяч гривень) протягом шести місяців; 
  • недопущення звільнення працівників підприємства з ініціативи нового власника чи уповноваженого ним органу протягом 6 місяців з дня переходу до нього права власності.

Старт аукціону 23 лютого 2024 року. А яке ще продають з аукціонів?

Здають в оренду частину приміщень Центрального стадіону

Влада Вінниці, за прогнозом на 2024 рік, очікує заробити на малій приватизації (продажу комунального майна - авт.) 14 мільйонів гривень без урахування ПДВ і ще 12 мільйонів гривень на оренді комунального майна. Такі дані наводить департамент комунального майна міської ради.

Втім, станом на 8 лютого, немає особливо цінних об’єктів для продажу. Зокрема, хочуть передати в оренду частину майна «Центрального міського стадіону».

Йдеться про вбудовані приміщення загальною площею 101,9 м2 першого поверху будівлі літери А на Замостянській, 16. Цільове призначення об’єкта — під розміщення лазні. Приміщення готові віддати в оренду на 2 роки 11 місяців. Стартова ціна — 19 тисяч 122 гривні (без ПДВ) за місяць оренди. Старт аукціону 23 лютого.

Наразі це поки єдиний аукціон, який проводить департамент комунального майна міськради.

Що продають в області

На 8 лютого, за даними Української універсальної біржі, продають шість об’єктів нерухомості у Вінницькій області. Найдорожчий — частина будівлі в Козятині, зі стартовою ціною 4 мільйони 62 тисячі гривень.

Покупцеві дістануться 864,9 кв.метрів приміщень (55/100 частки від загальної площі) у будівлі на вулиці Пилипа Орлика, 8/26. Це нежитловий об’єкт, різні частини якого займає амбулаторія, казначейство та інші структури. До будівлі підведено: електроенергія, водопостачання, водовідведення, та теплопостачання. Сам будинок зведений із цегли у 1984 році.

Наступний за вартістю — Чечельницький спиртовий завод, який пропонують купити за 2,7 мільйона гривень.

У склад майнового комплексу входять 44 об’єкти нерухомості (адмінбудівлі, виробничі будівлі, огорожа, дорога тощо), 17 транспортних засобів (вантажівки, трактори). Земельні ділянки (22,8 гектара), на яких розташоване підприємство не входять до складу об'єкта приватизації: питання їх оренди або викупу потрібно буде вирішувати з Чечельницькою сільрадою. Продаж відбудеться з умовами — зберегти наявних працівників (тільки одна людина) протягом шести місяців та погасити борги підприємства.

Далі — будівлі та споруди в Хмільнику, що належать лікарні ветеринарної медицини у Хмільнику за стартовою ціною 678 тисяч гривень.

Тут, з молотка, хочуть продати нерухомість із загальною площею 192,5 кв.метрів: будинок інспекції, сарай, вбиральня та інші об’єкти нерухомості, що знаходяться за адресою місто Хмільник, вулиця Старосидориська, 21. Функціональне використання: «Будівлі для конторських та адміністративних цілей». Земельна ділянка під об’єктом нерухомості не виділена. На остаточну ціну продажу ще нараховують податок на додану вартість (20%).

Ще продають на аукціоні частину приміщення кінотеатру в селі Велика Кісниця Могилів-Подільського району. Стартова ціна за об’єкт 641 тисяча гривень.

У приватні руки хочуть передати 36/100 частки об’єкта із площею 174,5 кв.метри.

Рік спорудження будівлі — 1937. Фундамент та стіни будівлі кам’яні, покрівля бляшана, перекриття дерев'яно-вальковане, підлога дерев'яна. 

Об'єкт не забезпечений системами водопостачання, водовідведення, опалення, газопостачання, електропостачання.

А от майновий комплекс Браїлівського сокоморсового заводу виставляють на аукціон за ціною 166 тисяч гривень.

Підприємство не працює з 2007 року, за ним зареєстровані всього два працівники. Новому власнику дістануться 26 будівель та споруд, різна орг-, спецтехніка. І також чималі борги підприємства, які потрібно буде погасити: 2,1 мільйона гривень по зарплаті, 3,8 мільйона гривень податкових боргів та ще 1,3 мільйона гривень боргу за товари, роботи послуги.

І найдешевшим наразі лотом є нежитлова будівля котельні №1 у Томашполі. Об’єкт, площею 115,54 кв.метри, готові продати за ціною від 3 тисяч 228 гривень.

Стіни у будівлі цегляні, дах складається із залізобетонних плит. Електропостачання, опалення та водопровід не підведені.

 

Читайте також:

На «Вінницькій реберні» встановили сонячні панелі: як виграли грант у 20 тисяч євро і що радять іншим?

Хто найбагатший серед міських голів на Вінниччині

Понад 5 мільйонів гривень витратили на доступ до Інтернету на Вінниччині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Сидоров

    І ще раз 2020 рік дохід - 36 мільйонів, 2021 рік - 29 мільйонів, 2022 рік - 10 мільйонів, 2023 рік- 13 мільйонів
  • Сидоров

  • Сидоров

    В темі мабудь ?
  • Сидоров

    Чому коментарі видаляєте про реальні доходи інституту?)))

    Маріна reply Сидоров

    скиньте будь-ласка скрін, а не посилання

    інформація ця є в статті

keyboard_arrow_up