З трьох годинників на Вежі Артинова знімуть стрілки. Для чого?

З трьох годинників на Вежі Артинова знімуть стрілки. Для чого?
  • Три з чотирьох годинників на Вежі Артинова заберуть на ремонт.
  • У них оновлять електронні блоки управління годинниковим механізмом.
  • За роботи з бюджету громада заплатить майже 350 тисяч гривень.

Четвертого липня знімуть стрілки годинників та демонтують редуктори годинних і хвилинних стрілок. Це стосуються годинників №1, №2 та №4, спрямовані на Європейську площу, в сторону Центрального парку та в сторону початку вулиці Грушевського. Про це повідомили у «Музеї Вінниці».

«Надалі буде здійснено ремонт редукторів (розбирання, очищення, заміна зношених деталей, складання та тестування), балансування стрілок, збирання механічних складових годинників, заміна двигуна обертання стрілок, а також перевірка працездатності годинників та їхнє тестування», — йдеться в повідомленні.

За тендером, що опублікований на «Прозорро», роботи з модернізації трьох годинників коштуватимуть майже 350 тисяч гривень. Усі роботи виконує вінницьке підприємство — товариство «Аналітика».

Відео дня

Восени 2021 року, нагадують в «Музеї Вінниці», відбувся ремонт годинника, який спрямований у сторону Кумбар. Тоді було оновлено електронний блок управління годинниковим механізмом, що дало змогу зберігати працездатність годинника при температурах від -20 до +50 градусів за Цельсієм та працювати автономно (до 48 годин) в разі відключення електропостачання.

Також, серед іншого, з’явилась можливість керувати годинником і його допоміжними механізмами дистанційно. Він отримав назву «Буг-Північ». Відповідно, оновлені годинники називатимуться «Буг-Південь», «Буг-Захід» та «Буг-Схід».

 

Читайте також:

Чи добре ви знаєте історію Вінницької водонапірної вежі

Як з'явився музей міста Вінниці у Вежі

Ностальгія — фото Вінниці, зроблені 35 років тому

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

  • Next

    Дуже цінна і актуальна інформація, особливо про відмивання грошей.

keyboard_arrow_up