«З точки зору Конституції та доцільності — неможливі» Моргунов про позачергові місцеві вибори

«З точки зору Конституції та доцільності — неможливі» Моргунов про позачергові місцеві вибори
  • В Україні, 21 липня, голосують на виборах до Верховної Ради.
  • Міський голова Сергій Моргунов разом з дружиною Наталією проголосували в школі №36.
  • Нинішній мер розказав про можливість місцевих виборів у цьому році.

У Вінниці триває голосування на парламентських виборах. Городяни обирають своїх кандидатів та партії, що сформують Верховну Раду восьмого скликання.

Приїхали проголосувати в школу №36, що у Пироговому, подружжя Моргунових. Міський голова і його дружина Наталія отримавши бюлетені одразу попрямували до кабінок. Там надовго не затримались: вийшли майже одночасно.

Відео дня

«На камеру» закинули бюлетені та мер Вінниці відповів на декілька питань журналістів

Розкажете про свій вибір?

— Голосував за продовження децентралізації, за продовження тих системних змін, які розпочалися три-чотири роки тому, — каже Моргунов. — Дуже мало ще було часу для того, щоб Україна відчула зміни реально в кожній домівці та в кожній сім’ї. Але я думаю, що Україна набагато краще виглядає з економічної точки зору та в контексті впровадження реформ, ніж в 2014 році. Я думаю, що вінничани могли відзначити ті зміни в місті, що сталися за останні чотири роки завдяки реформі децентралізації

Як вважаєте, чи можливі дострокові місцеві вибори?

— З точки зору Конституції і доцільності — неможливі. Потрібно зрозуміти як вони будуть відбуватися. З одного боку — прийнято новий виборчий кодекс (відкриті партійні списки, скасування мажоритарних округів - авт.). А з іншого боку — Міністерство регіонального розвитку розвиває наразі нову концепцію укрупнення районів. На мою думку, потрібно ці всі процеси спершу завершити, завершити адміністративну реформу. Та проводити вибори за новою системою виборчого законодавства.

Якщо ми говоримо про 2020 рік, то вони можуть відбутися і восени, і весною. Але якщо новообрана Верховна Рада встигне затвердити зміни у законодавстві, зміни в бюджеті щодо забезпечення місцевих виборів, значить тоді вони будуть у 2019 році. Жодних проблем в цьому немає, — розлого відповів міський голова Сергій Моргунов.

Нагадуємо

  • Чергові місцеві вибори мають відбутися у жовтні 2020 року. Утім, представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук розказав, що наразі розглядають варіанти проведення зазначених виборів наступної осені або й раніше, щоб «перезавантажити всю систему».

  • Експерти, урядовці розкритикували таку ініціативу та зазначили, що це ставить під загрозу завершення реформи децентралізації.

  • Водночас, у пропрезидентській партії відкинули проведення «термінових місцевих виборів», зазначаючи, що для цього немає законних підстав. І погодилися на 2020 рік, «поки що».


До речі, подружжя Гройсманів також голосували на виборах у Вінниці

Опитування

Чи потрібні позачергові вибори до міської ради та на посаду мера Вінниці?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Andrey Kolesnikov

    Голосував за дєрібан, воровство і корупцвю! За гройсмана!
    Скоро всі на кічу! Дружно
  • Александр Безуглый

    Опасается за свою судьбу,на наступных выборах ему уже ни кто не поможет,грося пролетит , а на мою думку он засиделся в кресле!
  • Римский Александр

    Жулик
  • Ilko

    Винница остановилась в активном развитии после ухода Гройсмана. Д

    Орест Лютий reply Ilko

    Нічого подібного рух вперед набирає обертів, Моргунов справляється не гірше і це видно по тим обсягам робіт як проводяться по місту  навіть під час війни.

    Ilko reply Орест Лютий

    Какие работы? Кревые дороги и кревые аллеи его работа

    Николай Джедаевич reply Ilko

    Ты ишак крЕвые дороги крЕвые аллеи))иди учись в школу критик)

    Антон reply Ilko

    А остановки по 70 000$ это разве не развитие???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up