З січня 2017 року не можна літати з Вінниці у Варшаву. Чому скасували рейси?

З січня 2017 року не можна літати з Вінниці у Варшаву. Чому скасували рейси?
Фото з сайту вінницького аеропорту
  • Рейс «Вінниця-Варшава» можуть призупинити з початку 2017 року
  • У авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» кажуть, що навесні сполучення мають відновити
  • Директор вінницького аеропорту пов’язує призупинення рейсу з сезонним зниження пасажиропотоку

Вінничанин Олекса Безмоторний опублікував на «20хвилин» новину про те, що з 9 січня припиняють авіарейс з Вінниці у Варшаву:
«Минулого тижня я планував свою чергову поїздку додому, та намагався придбати квиток з Варшави до Вінниці та назад. Але система бронювання на сайті МАУ мені видала помилку "Не знайдено жодного рейсу!"», — пише вінничанин.

Фото з сайту МАУЩоб дізнатися подробиці скасування рейсу, вінничанин направив запит на адресу авіакомпанії. Там йому відповіли, що пряме сполучення з Вінниці у Варшаву з 9 січня 2017 року не буде виконуватися. Тепер у Варшаву можна полетіти з аеропорту Бориспіль. Коли відновлять сполучення — поки що невідомо.

«Навіть не дивлячись на те, що авіарейс був нічний і доводилось спати в аеропорту, мені було зручніше добиратися до Берліна через Варшаву, ніж вставати посеред ночі та їхати до Борисполя, адже транспортна інфраструктура України в дуже жахливому стані», — пише Безмоторний в публікації.

Відео дня

Рейси на Варшаву з Вінниці ще є

«20хвилин» продивилися на сайті МАУ, чи дійсно вже не можна придбати квитки на літак до Варшави з Вінниці. Насправді, рейси ще є в грудні. Вартість квитка від 759 гривень, що є одною з найнижчих цін на цей напрямок в Україні:

А от з січня 2017 року журналісту не вдалося знайти жодного рейсу за цим напрямком (так само і з Варшави у Вінницю):

— На зимній період у Варшаву можна буде полетіти з Києва, — каже консультант авіакомпанії «МАУ». — Поки що з Вінниці рейси виконуватися не будуть. Але це не значить, що компанія скасовує рейс за цим напрямком. Це звичне явище, слідкуйте за інформацією на нашому сайті. Ближче до весни, можливо у березні, з’являться квитки.

Призупинять на два місяці

Читач також запитав в журналіста «20хвилин», про причини скасування рейсу. На його думку це пов’язано з ремонтом злітної смуги, яку відремонтують вперше за 48 років. Про це ми запитали директора міжнародного аеропорту «Вінниця» (Гавришівка) Ярослава Мазурця:

 

— Ні, ремонт злітної смуги не є тим чинником, через який можуть призупинити рейси до Варшави з Вінниці. Тим паче, на сьогодні літаки до Варшави та з Варшави прибувають у Вінницю. Зараз ведуться перемовини з авіакомпанією МАУ про тимчасове призупинення регулярних рейсів, що пов’язано із сезонним зниженням пасажиропотоку. Ймовірно, рейс «Варшава — Вінниця — Варшава» призупинять на два місяці. — розповів директор аеропорту.

 

Довідка. Рейс «Вінниця — Варшава» відкривав польський генконсул

Перший літак у Варшаву полетів з Вінниці 27 червня. Тоді «Боінг-737» відправляли з 60 пасажирами на борту із усіма урочистостями: разом з представниками мерії та керівництва аеропорту був Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Томаш Олейнічак.

— Авіасполучення між Вінницею та Варшавою є дуже позитивним кроком для розвитку взаємин і суттєво економить час на дорогу для ділових людей, — зазначав польський генконсул Олейнічак.

Політ від Вінниці до Варшави займає півтори години, а автобусний рейс - 12 годин. Ціна квитка авіа перельоту економкласу в обидві сторони з урахуванням всіх зборів і податків починається від 50 євро (близько 1400 гривень — авт.).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up