З перемогою! Фільм тульчинців визнали кращим на фестивалі у Нью-Йорку. Коли побачимо його?

З перемогою! Фільм тульчинців визнали кращим на фестивалі у Нью-Йорку. Коли побачимо його?
Автори фільму-переможця готові показати його у Вінниці, якщо буде запрошення, але після премєри у Тульчині, трейлер картини можна переглянути в YouTube
  • Назвали переможців міжнародного кіноконкурсу Oniros Film Awards у Нью-Йорку.
  • У номінації «Трилер» кращим визнали фільм «Ядерне чаювання». Короткометражну стрічку зняли у Тульчині.
  • Якщо вінничани запросять, автори стрічки готові показати її в обласному центрі, але після прем'єри — у Тульчині.

Повідомлення з Нью-Йорка автор сценарію і режисер фільму «Ядерне чаювання» Дмитро Масіброда отримав сьогодні, 6 березня. Воно надійшло на його електронну пошту. Організатори конкурсу привітали з перемогою!

Про це Дмитро розповів журналісту «20 хвилин» і надіслав фото, що підтверджує інформацію організаторів конкурсу. На ньому один з головних героїв фільму — Микола Джига, він викладач Тульчинського коледжу культури.

Відео дня

Блискучий, несподіваний, зворушливий

Ось який відгук на свою роботу отримали автори стрічки від організаторів фестивалю: «Фільм «Ядерне чаювання», створений молодими режисерами  Дмитром Масібродою та Сергієм Качмарем, поєднує в собі інтроспективне бачення сім’ї, яка почула новину про наближення ядерної війни, з візуально видатними кадрами, вражаючим оригінальним саундтреком та глибоким і важливим, але простим посланням.

Блискучий, несподіваний, зворушливий фільм «Ядерне чаювання» — це картина, яку ви не повинні пропустити».

Знімали фільм на місцевій кіностудії «Поділля», що є структурним підрозділом Центру культури і дозвілля. Студії уже 66 років. Щоправда, нині у її штаті тільки один працівник — оператор.  

Картину зняв власним коштом

Дмитро Масіброда не приховував радості. Разом з ним під час розмови з журналістом перебував оператор Сергій Качмар. До речі, обидва також виконали свої ролі у фільмі. Називаємо інших акторів, які знімалися у фільмі. Це — Петро Шуткевич, керівник студії «Чарлі» при Будинку школярів, Анастасія Лазарук, Анна Козоріз, Ольга Петлик, Вадим Лінник

Охоче відгукнулися на запрошення знятися у фільмі студенти Тульчинського коледжу культури. Гарно справилися зі своїми ролями наймолодші учасники фільму — Єва Левченко та Данило Сіденко. Під час зйомок згадували ще одного актора — Станіслава Грінзіцького. Його називали природженим актором. На жаль, нині його нема з нами. Якби не смерть, мав би одну з головних ролей.

Всі актори знімалися безоплатно, без гонорарів.

Бюджет фільму «Ядерне чаювання» понад 20 тисяч гривень. Приблизно 70% це власні кошти режисера Дмитра Масіброди.

— Спершу ти фінансуєш свої мрії, а потім вони працюють на тебе, — каже співрозмовник, при цьому зауважує, що так говорив хтось з відомих людей.

Шукати кошти нині велика проблема. Допомогли друзі, знайомі. Одна з них, пані Ольга, передала 4000 власних заощаджень.

У фільмі звучить музика, написана вокалісткою гурту «Подолія» Марина Подолян. Гурт зі Львова, а пані Марина наша землячка, вінничанка. Музику писала спеціально до фільму після прочитання сценарію картини.

Коли ж фільм покажуть на широкий загал, запитую режисера.

— Наступної суботи, 16 березня, стрічку покажемо всім тим, хто брав участь у створенні фільму, говорить Дмитро Масіброда. А тоді, у квітні, відбудеться прем’єра у Тульчині. Точної дати ще не визначили, можливо, це буде наприкінці місяця.

Коротко про фільм-переможець

Фільмі «Ядерне чаювання» короткометражний, тривалість картини 40 хвилин. Його сюжет нагадує нам жахіття нинішньої війни, хоча про війну не згадується. Герої стрічки перебувають у передчутті ядерного вибуху. З інформаційних джерел вони отримують повідомлення, що диктатор сусідньої країни має намір застосувати ядерну бомбу. Далі ситуація стає ще більше напруженою — пуск ядерних ракет уже відбувся. До апокаліпсису залишаються лічені години.

Як саме проявляють себе люди різного віку, статі, професій в можливо останні хвилини свого життя, досліджує автор фільму. Стрічка глибоко психологічна.

Коротко про конкурс

Oniros Film Awards — це міжнародний кваліфікаційний конкурс IMDb із публічним показом фільмів і кінематографістів з усього світу, що проводиться в Нью-Йорку кожні три місяці. Організатори ставлять за мету відкривати високоякісні та амбітні фільми, популяризувати роботи кінематографістів і сприяти наступним кроком у їхній кар’єрі. Нагорода Oniros Film Awards присвячена мріям (oneiros давньогрецькою мовою «Мрія»). Організатори радять завжди мріяти про великі досягнення. Девізом конкурсу є слова: «Мрійники для мрійників».

До речі, кожні три місяці журі обирає деякі з найкращих короткометражних фільмів для публічного показу в кінотеатрі  Producer’s Club, у самому серці Манхеттена у Нью-Йорку.
 

Читайте також:

«У Петю вистрелили з-за спин цивільних». Він перший з вінничан загинув на війні з росією

Прикордонники затримали ухилянтів, які через Дністер пливли до Молдови. ВІДЕО

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Николай Янчук

    ВІТАЮ!!!
  • Наталі Сіденко

    Молодці успіхувам
  • Vitaliy Kachmar

    Круті! Режисеру та оператору респект!
  • Alina Volynskaja

    Неймовірно !!!!

keyboard_arrow_up