З окопів у бізнес. Через центр зайнятості АТОвці стають підприємцями

З окопів у бізнес. Через центр зайнятості АТОвці стають підприємцями
Дмитро Шібутов, ветеран АТО/ Фото надане службою зайнятості
  • З початку 2018 року у Вінницькій області 20 АТОвців створили власний бізнес.
  • Гроші та організаційну допомогу надали їм у службі зайнятості.
  • Як це зробити — на прикладі історії бійця Дмитра Шібутова.

Як розказують в обласному центрі зайнятості з початку року 60 безробітних за допомогою служби стали бізнесменами. Серед них — 20 учасників АТО. Як приклад, історія АТОвця Дмитра Шібутова, який відкрив власну справу та продає лакофарбову продукцію від спільного німецько-українського підприємства «Feidal Україна».

Чоловік після демобілізації звернувся до Лівобережного міжрайонного центру зайнятості, аби знайти роботу. Але там Дмитро дізнався про можливість відкрити власну справу, коштом тих грошей, які зможе отримати по безробіттю.

Дмитро Шібутов, ветеран АТО / Фото надане центром зайнятості

Фахівці центру провели підготовку Шібутова: розказали про основи бізнесу, допомогли розробити бізнес-план тощо.

Відео дня

— Проаналізувавши ринок, я зрозумів, що існує попит на якісні та порівняно недорогі фарби. Тому й вирішив стати представником виробника якісних фарб, шпаклівок та ґрунтовок, які виробляються в Україні за німецькими стандартами, — казав Дмитро. — Моя робота — це не тільки консультації з приводу якості, технології застосування та продажу готової продукції, але й можливість приготувати замовнику фарбу, яка нараховує біля тисячі відтінків кольорової гами.

Зараз підприємець орендує торгове місце в будівельно-господарському гіпермаркеті «Епіцентр К».

Раніше журналіст детально розбирався яким чином АТОвці можуть відкрити власну справу за допомогою служби зайнятості; дізнався про плюси та мінуси цієї програми. Про це в статті: АТОвцям допоможуть відкрити бізнес за гроші для безробітних

Фрагмент матеріалу про те, як отримати кошти на власну справу

У програмі беруть участь безробітні, які стали на облік у центрі зайнятості. У першу чергу гроші дають АТОвцям. Отримати кошти на власний бізнес можуть ще і переселенці та люди з інвалідністю.

Людина не має бути підприємцем протягом останніх двох років. Щоб отримати виплату — потрібно спочатку зареєструвати бізнес. Та працювати у власній справі мінімум півроку.

Тарас та Валентина Якобчуки відкрили фірму, яка продає професійний посуд для кафе, ресторанів. У цьому їм допомогли гроші від центру зайнятості / Фото з архіву "20хвилин"

— Якщо протягом одного місяця від звернення людини ми не можемо підібрати гідну вакансію, то пропонуємо відкрити власну справу за гроші з виплат по безробіттю, — казала фахівець служби зайнятості Ганна Доріф. — Відправляємо на курси про організацію малого бізнесу. Після навчання, людина захищає свій бізнес-план в інституті та на комісії у центрі зайнятості. Орієнтовно, увесь цей процес триває один місяць.

За умови успішного захисту бізнес-плану, людині перераховують виплату по безробіттю, одноразово для організації підприємства.

— Залишок від допомоги по безробіттю, який був за останній рік, виплачується єдиним платежем. Її розмір визначається індивідуально. Контроль використання коштів також є. Ми телефонуємо нашим підприємцям після півроку, як вони запустили справу. Перевіряємо, чи сплачують вони податки, — казала Доріф.

Додаткова інформація:

Лівобережний міжрайонний центр зайнятості Привокзальна, 28; (0432)27-89-83, (0432)27-83-73

Правобережний міжрайонний центр зайнятості Стрілецька, 3а; (0432)55-44-90, (0432)27-87-17

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Задунайский Торонтуй

    Война окончена, что-ли?

    Ну. И кто победил?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up