З котом від вінницької майстрині. Німецький стиліст Франк Пітер Уайлд активно підтримує Україну

З котом від вінницької майстрині. Німецький стиліст Франк Пітер Уайлд активно підтримує Україну
Німецький дизайнер Франк Пітер Вайлд з рюкзаком від вінницької майстрині Наталії Степанюк
  • Німецький стиліст та дизайнер Франк Пітер Вайлд щодня від 24 лютого робить фото у дзеркалі в одязі синьо-жовтого кольору і публікує їх у соцмережах.
  • Одного разу він з'явився з рюкзаком від вінницької майстрині.

Німецький стиліст та дизайнер Франк Пітер Уайлд активно підтримує Україну з першого дня повномасштабної війни. Щодня фешн-гуру фотографується у дзеркалі ліфта у різних образах, причетних до України.

Нещодавно він опублікував дві світлини з рюкзаком у вигляді кота, який виготовила вінницька майстриня Наталія Степанюк.

Відео дня

Кіт Pavlo

В інтерв'ю журналістці «20 хвилин» вінничанка розповіла, як познайомилася зі знаним дизайнером.

— На початку повномасштабної війни в Інстаграм я побачила епатажного чоловіка в одязі з українською символікою, підписалася на його сторінку, — розповідає Наталія Степанюк. — Вияснилося, що він знаний німецький стиліст та дизайнер Франк Пітер Уайлд. В особисті повідомлення написала, що захоплююсь його позицією, мені подобається, що він так яскраво підтримує Україну. Здивувалася, що при такій кількості підписників, він мені відповів, і в подальшому ми спілкувалися як давні, добрі друзі. Сказав, що проти війни, і як Україну можна не підтримувати.

Майстриня Наталія Степанюк

Сама Наталія Степанюк валяє з вовни прототипи дворових котів. Кожен з таких наплічників — ексклюзив. На знак подяки вінницька майстриня вирішила відправити такого кота дизайнеру у Берлін.

— Я сказала Франку, що він такий вальяжний і схожий на кота, тому я маю зробити такий подарунок, — каже вінничанка. — Стиліст відповів, що йому буде приємно отримати такий презент з України. Лише попросив, щоб кіт був з блакитними очима, а на шиї мав рожевий шарф. Кота назвав Pavlo.

Франк Пітер Вайлд є стилістом та художником костюмів. У його творчому доробку — співпраця з акторкою і танцівницею Ромі Гааг, співачкою Ненею, акторкою Хайке Макач, а також створював образи до кліпу німецької співачки Сари Коннор.

З першого дня повномасштабного наступу Росії на територію України, Франк демонстрував українцям свою солідарність. 

В інтерв'ю ЗМІ дизайнер розповів, що вперше дізнався про війну РФ проти України у 2014 році, коли Росія анексувала Крим. За словами Вайлда, він не сумнівався, що РФ нападе на Україну, тому своє перше фото на підтримку українців опублікував 22 лютого, а з 24-го робить це щодня.

Варто зазначити, що підписників в інстаграмі Вайлда 107 тисяч. Ще до війни в Україні профіль стиліста мав один напрямок — фото у дзеркалі ліфта, однак раніше — це були лише чудернацькі пози та епатажні образи. Від 24 лютого стиліст Франк Пітер Уайлд публікує образи виключно у синьо-жовтих кольорах. 

Україна мусить перемогти

Українське видання FW-daily поспілкувалося з німцем та дізналося, чому саме чоловік так сильно підтримує український народ.

«Чому я вирішив підтримувати Україну? — говорить Франк Пітер Вайльд. — Питання має стояти так: як я можу не підтримувати Україну? Я працюю як міжнародний fashion-стиліст, в першу чергу для фільмів та рекламних відео. Через роботу я подорожував вашою країною, а також Румунією, Болгарією, Польщею, Латвією та іншими країнами Європи. Путінська війна повинна бути зупинена. Україна мусить повернути додому українців, в тому числі з Донбасу та Криму. Путін ненавидить свободу, він прагне стерти вашу ідентичність та гідність. Європа повинна допомогти Україні перемогти».

Свій Інстаграм стиліст називає щоденником війни

Чоловік розповів, що ще до початку війни в Україні, він почав допомагати біженцям, які прибули в Берлін. Свій Інстаграм він називає щоденником війни. Він кожного дня публікує образи в синьо-жовтих кольорах на підтримку України та заради привертання уваги до війни.

«Я дуже серйозно ставлюся до того, що стосується прав людини, — зазначив німецький дизайнер. — Я достатньо досвідчений, щоб розуміти, за що варто боротися. Україна мусить перемогти, заради усіх нас. Героям Слава!».

 

Читайте також:

Обрядовий хліб Вінниччини визнали нематеріальною культурною спадщиною України

Зміна загального настрою буде суттєва. Астропсихологиня Антоніна Пачевська дає прогноз на 2023 рік

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up