Й доби не простояла. З Європейської площі забирають спалену ворожу техніку

Й доби не простояла. З Європейської площі забирають спалену ворожу техніку
  • Менше доби простояли у центрі міста трофейні бойові машини піхоти та десанту. Нині їх почали вантажити та заберуть з площі.

Техніку доправили після обіду 5 травня. Про це ми писали у матеріалах:

Така інсталяція викликала обурення більшості вінничан. Голова ОДА Сергій Борзов навіть самостійно замалював ворожий знак, який домалювали на танку.

Близько 12 години 6 травня трофеї почали вивозити з Європейської площі. Фото та відео з місця події надала нам спільнота «Black list of Vinn».

Відео дня

Як повідомили на фейсбук-сторінці «Культурний код. Вінниця», знищену російську техніку, яка тимчасово демонструвалася на Європейській площі, перевезли на зберігання до Історико-меморіального комплексу пам’яті жертв нацизму – філії Вінницького обласного краєзнавчого музею. Надалі вона стане частиною експозиції новоствореного Музею Мужніх, в якому зокрема і висвітлюватимуться події сучасної російсько-української війни від 2014 року.

— Знищена українськими воїнами російська техніка доставлена зі звільнених від окупантів українських територій саме напередодні 8 травня – річниці капітуляції нацистської Німеччини та Дня пам’яті та примирення, яке у цей день відзначають в Україні, — йдеться у дописі. — Ми згадуємо цю важливу пам’ятну дату в умовах повномасштабної військової агресії Росії, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, а також на саме право існування українців як нації. Сьогоднішня війна — це битва за нашу Свободу та Незалежність. У 1939–1945 роках ворогом були нацисти, а сьогодні це рашисти – російська версія імперського націоналізму та фашизму. Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (307)
  • Валентина Ефремова

    Якась просто дикість...
  • Анатолий Масный

    Довбойоби спочатку роблять,  потім думають. Так і наша влада.
  • Евгений Пион

    На дачу ,  до себе , хай везуть .
  • Галина Ланчава

    І там вона не треба!

keyboard_arrow_up