Вінницький завод «Маяк» нарощує потужності та має вакансії

Вінницький завод «Маяк» нарощує потужності та має вакансії
  • На «Маяку» виготовляють різноманітні котли та обігрівачі. Цього року завод нарощує потужності та планує забезпечити більшу кількість споживачів їх послуг.

Вінницький завод «Маяк» виробляє велику кількість котлів, електрообігріваючих приладів, радіаторів для систем опалення, електроплити та іншу продукцію. Перед опалювальним сезоном — це актуальний та затребуваний товар, повідомляє заступник міського голови Вінницької міської ради Андрій Очеретний.

Завдяки автоматизації заводу вдається нарощувати свої потужності. Якщо у 2021 році тут випустили продукції на 330 мільйонів гривень, то у 2022 — планують понад 500 мільйонів. 30% виробленого йде на експорт до країн ЄС та Великобританії, 70% — Україна.

Відео дня

Очеретний зазначає, що в асортименті є інфрачервоні обігрівачі, електричні конвектори, котли, теплові гармати, промислові тепловентилятори тощо. Щороку тут виготовляють 360 тисяч електричних конвекторів.

— Керівники підприємства зізнаються, що могли б і більше, але мають потребу в людях. Одна з актуальних професій — газозварювальник. Нині тут працює понад 500 людей, десять з них — внутрішньо переміщені особи. Є навіть один фахівець, який раніше працював на Азовсталі. Середня зарплата на підприємстві понад 12 тисяч гривень, тому всі зацікавлені в пошуку роботи можуть звертатися і отримати стабільність, — підкреслює Очеретний. — Майстри несуть ще й соціальну складову — паралельно допомагають військовим через благодійні організації. А також обробляють броньовані пластини, виготовляли протитанкові їжаки та апарати Ілізарова, які потрібні для зрощення зламаних кісток. Завдяки об'єднаним зусиллям, нам вдасться перемогти у цій війні!

 

Читайте також:

Рада заборонила підвищення тарифів на тепло для населення

Окупиться за два-три роки. Вінничанин пропонує відмовитися від газових котелень

Опалювальний сезон не за горами. Чи буде тепло в оселях вінничан?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (44)
  • Елена Орехова

    Великий «привіт» нашому депутату,Терліковському Вячеславу Васильовичу,який сприяв виходу даної інформації, в якій зазначено яку військову продукцію виготовляє завод.Поруч із заводом розташований Політехнічний університет,школи,садочки,магазини та житлові будинки,тому по якому праву в період війни дана інформація дійшла розголосу.До війни не було потреби рекламувати завод,а тепер це стало вкрай необхідністю.Нещодавній випадок 14.07 нічому не вчить.А щодо з/п,то вона не перевищує 12 тис.,і це при умові роботи по суботам або у дві зміни,гідну плату отримують керівники на заводі,які всі без винятку давно вийшли на пенсію і продовжують виконувати свої обов’язки і розкрадати завод.
  • Валентина Горбач

    Господи Спаси і сохрани наших героїв пошли їм мудрість терпіння на Многиє і благі літа
  • Костя Радченко

    Ага, знаю по рассказам про чудесный «Маяк». Условия работы - не людские, станки - фонда 50-х, вечно ломаются, куча пьяных, работа на минималку, если бригада перевыполнила план, то может быть на 10-12к и можно рассчитывать.
  • Читач22

    А для чого це писати не можна стисло ,чи потрібно ,щоб щось прилетіло.

keyboard_arrow_up