З 1 вересня можуть запрацювати школи з бомбосховищами: яка ситуація у Вінниці?

З 1 вересня можуть запрацювати школи з бомбосховищами: яка ситуація у Вінниці?
Фото з архіву «20хвилин»
  • З наступного навчального року діти зможуть ходити до тих шкіл, які забезпечені бомбосховищами. Наявність укриттів та їхні умови ще має перевірити Міносвіти. Чи є такі школи зі сховищами у нашому місті?

З 1 вересня почнуть працювати в офлайн режимі школи, які забезпечені бомбосховищами. Таку позицію висловив заступник міністра освіти Андрій Вітренко.

— За нашими планами відкриються ті школи, які будуть забезпечені бомбосховищами. Такі школи в Україні існують, — сказав посадовець у телемарафоні «Єдині новини».

Також Вітренко розповів, що наразі Міносвіти проводить аудит шкіл щодо питання, чи є в них бомбосховища та відповідні засоби, щоб забезпечити безпеку дітей та працівників.

Відео дня

У вінницькому департаменті освіти міськради розповіли, що наразі обговорюють питання щодо облаштування сховищ у школах та дитсадках, аби запустити очне навчання з 1 вересня.

— У нас загалом шкіл та дистадків 105 закладів, і ми будемо докладати всіх можливих зусиль, аби з 1 вересня запустити очне навчання, — сказала директорка департаменту освіти міськради Оксана Яценко.

Якраз через процес обладнання сховищ, у вінницьких школах цього року не будуть діяти пришкільні табори.

— Їх, однозначно, не буде. Які можуть бути пришкільні табори без повноцінних бомбосховищ? Якраз їх ми будемо робити протягом цього літа. Усе літнє дозвілля дітей буде організовано на базі підліткових клубів за місцем проживання «VinSmart», — розказала Яценко.

Через війну з росією, нагадаємо, останній дзвоник у школах пролунає 3 червня.

 

Читайте також:

Мультипредметний тест замість звичного ЗНО. Як готуються вінницькі випускники

Добірка застосунків з вивчення іноземних мов, які стали безплатними для українців

Як вінничанам відірватися від постійних новин? П'ять видавництв, які пропонують безплатні книжки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (90)
  • Елена Татарчук

    Да ,відвести у школу і думати ,як вона там,а ще якісь підарас не дай боже здасть що школи працюють і здасть позиції,вони зовсім подуріли...
  • Татьяна Татьянка

    Читаю коментарі,і волосся дибки стає - в вересні війна??????! То хто так вирішив????? Богу Одному відомо,що буде в вересні!!!!! А нам молитись потрібно,щоб вона вже завтра закінчилась!!! Щоб ГОСПОДЬ простив нас грішних, і дарував МИР Україні!!!!
  • Татьяна Татьянка

    Такі "оптимістичні" у нас ЗМІ,чи то хто такий "добрий"????
  • Людмила Петровская

    О, ні ... Під час війни я свою дитину в школу не пущу.

keyboard_arrow_up