Йому навіки 21. Про героїзм медика Василя Мариніча, який загинув у боях на Донеччині

Йому навіки 21. Про героїзм медика Василя Мариніча, який загинув у боях на Донеччині
  • З-під прицільного ворожого вогню на собі витягував побратимів, брав у полон окупантів, рятував життя пораненим захисникам та цивільним.
  • У частині 3008 Нацгвардії розповіли історію про бойового медика Василя Мариніча, який у квітні поліг у бою з ворогом під селищем Солодким, що в Донецькій області.

Василю Маринічу було всього 21. Юнак мав медичну освіту, служив у військовій частині Нацгвардії й вирушив на схід України ще до початку повномасштабного наступу рф.

«Перша ротація бійця була в самому горнилі війни. Гвардійський підрозділ міцно тримав лінію оборони у населеному пункті Солодке. Ворог намагався взяти його під повний контроль — обстрілював з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Василь, ризикуючи власним життям, витяг на собі з-під обстрілів двох поранених командирів», — йдеться в дописі на фейсбук-сторінці військової частини 3008 Нацгвардії.

Його побратим Антон завдячує своїм порятунком саме сержанту Маринічу.

Відео дня

«Він надав мені медичну допомогу — перетягнув турнікетом ногу, тампонував її. Завдяки йому я живий. Того дня я зазнав важких поранень. Від болю, шоку - знепритомнів. Всі думали, що я вже мертвий. Все життя тебе пам’ятатиму, друже», — передають слова військового.

У військовій частині зауважили, що медик не тільки надавав медичну допомогу, а й вміло воював. 

«Десь за кілометри наші дозорні побачили підозрілий рух, де ми тримали оборону. То виявилися окупанти. Одна група була шість чоловіків. За ними, метрів за 400, йшла ще одна група 6-8 чоловіків, — розказав командир групи Володимир. — Спільними діями бійців Нацгвардії та морської піхоти почали затримувати орків. Одного відразу взяли в полон. Інший потягнувся до автомата і почалась стрільба. Перший відкрив вогонь окупант. Василь відкрив вогонь на ураження і застрелив одного з нападників, то був командиром відділення. У них вилучили  тактичні карти, рації та іншу документацію».

Василь Мариніч рятував життя пораненим захисникам і цивільним під обстрілами ворога. Роботою бойового медика вражені навіть досвідчені лікарі.

На жаль, у квітні 2022 року хлопець загинув під час артобстрілу в бою під населеним пунктом Солодке.

Він родом з села Тараски Уланівської громади, що на Вінниччині. Староста села Ольга Рижук висловила співчуття рідним та близьким полеглого героя: без сина залишилися батьки, без чоловіка — його дружина.

Василя Мариніча посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеню.

 

Читайте також:

«Стримуємо ворога на півдні України». Вінницькі артилеристи знищили дві бронемашини росіян

Бий, біжи або замри. Військовий розповів бійцям-новачкам, яким буде страх і що з ним робити

«Робили по 250 безплатних обідів на день». Учасник МайстерШеф від початку війни годує переселенців

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (171)
  • Елена Довгая

    Вічна пам'ять Герою України
  • Александр Кармазь

    Герою Слава!
  • Tetyana Horpunchenko

    Світла память герою
  • Оксана Кравчук

    слава загиблим героям вічна пам *ять

keyboard_arrow_up