«Їхали Вінницею і стріляли з машини»: так троє студентів закінчили святкувати День міста

«Їхали Вінницею і стріляли з машини»: так троє студентів закінчили святкувати День міста
Скріншоти з відео, наданого Андрієм Турком
  • Гучні постріли з машини почув таксист Андрій Турко о другій ночі на Соборній. Він поїхав за автівкою, з якої стріляли, та повідомив про хуліганство поліції. Чим закінчилася ситуація?

Андрій Турко — таксист-винахідник, що веде свій блог у Facebook, саме звідти ми дізналися про інцидент, який трапився сьогодні вночі, 12 вересня. Ми зателефонували до Андрія, щоб детальніше розпитати про постріли та подальший розвиток подій, свідком яких він став. 

— Я рухався в 02.00 по Соборній і переді мною, десь за сто метрів, з машини люди стріляли з пістолета. Три-чотири постріли вверх. Це було гучно, — розповідає Андрій Турко журналістці 20minut.ua. — Це ж ненормально, коли в центрі європейського міста таке відбувається, тому я зателефонував в 102. Зловмисники досить швидко переміщалися, і я наздогнав їх вже ближче до «Урожаю». Там я розгледів номери та передав цю інформацію про автівку поліцейським. 

Вінничанин продовжив супроводжувати авто, і на «Урожаї» хлопці з машини теж ще постріляли в повітря. Потім Андрій Турко наздогнав їх на кінцевій Вишеньки. 

Відео дня

— На Порика вони повернули. Я слідкував за ними та спілкувався паралельно з екіпажем поліції. Потім біля «Маяка» побачив, як автівка зупинилася і, мені здалося, що вони помітили, що я слідкую. Я екіпажу про це розказав, — розповідає Андрій. — Екіпажі проїхали за ними, я слідом. Ми проїхали на Порика в один із дворів, де виявили цю автівку. 

За словами Андрія, це було авто служби таксі та біля машини стояв таксист, молодий хлопець. Автівку хулігани викликали не через додаток, а просто запропонували таксисту поїхати. 

— У салоні знайшли гільзи. Поліцейські сказали, що це набої від холостих патронів, — говорить вінничанин. — Далі викликали наряди інших відділків збройних сил, озброєні автоматами. 

Як розповідає вінничан, поліцейські виявили, що в один з під'їздів зайшли ці хлопці, що стріляли. 

— Ми простояли десь хвилин 30 і потім почули постріл. Вони почали стріляти серед ночі просто з вікна. Через хвилин 10-15 був ще один постріл. Вони таким чином розважалися, чи що, — обурюється Андрій Турко. — Всі побачили, з якого вікна ці постріли йшли, і група захвату з оселі вивела цих хлопців. 

Як розповідає вінничанин-таксист, це виявилися студенти. Їм по 19-20 років, всі вони з сіл. Один — з Житомирської області, а інші двоє — з Вінницької. 

— Дії поліцейських були дуже коректні. Я б сказав, навіть надто лояльні. На мою думку, в такій ситуації треба було навіть трошечки жорсткіше, щоб не було бажання повторювати цей досвід, — каже Андрій. — Спочатку студенти були в наручниках, а потім ні. Погоджуюсь, що хлопці не виглядали так, що складають загрозу. Але все ж. У них знайшли пістолет з набоями та ножа. 

Як дізнаємося від Андрія Турка, все затягнулося більш ніж на дві години. Хлопців оформлювали, а вінничан написав заяву про правопорушення. 

— Такі дії можуть налякати когось. А ще є люди з військовим досвідом, є люди з ПТСР. Я не хочу, щоб там, де я живу таке відбувалося, тому написав заяву, — підсумовує Андрій. — Я здивувався, чому не було інших звернень від громадян, адже студенти розмахували цим пістолетом впродовж всієї поїздки. І точно ще хтось це помітив. 

Також ми звернулися за коментарем у поліцію. 

— До правоохоронців 12 вересня надійшло повідомлення, що з машини, що їде по Вінниці, стріляють. Зразу затримали двох людей, вони вінничани. Зброя у них вилучена. Ніхто не постраждав. Попередньо відомо, що постріли вони здійснювали вгору. Відкрите провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України, хуліганство. Проводиться досудове розслідування, — прокоментувала пресофіцерка відділу комунікації вінницької обласної поліції Ірина Добровольська.

Читайте також: 

«Важко знаходитися наодинці зі своєю совістю», — казала винуватиця п'яної ДТП Наталія Дзісь на суді

У Вінниці просять заборонити продаж алкоголю у нічний час. ОПИТУВАННЯ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олександр Колупаєв

    Таксист - Гєрой))) малолєток зловив, а те що самі таксисти возять «закладчиків» і тд не бачить))))

    Жмен Винницкий reply Олександр Колупаєв

    Олександр Колупаєв Таксисти не завжди знають кого вони возять. Чи це закладчики  чи ні їм не говорять коли сідають в машину.
  • John Soloviov

    Вже й постріляти нельзя ночю чи шо?)))
  • Олег Каськов

    За сто метрів,сидячи в машині,чути постріли з пістолета? І не переплутати їх, наприклад,з петардами?  В чоловіка надзвичайний слух :-D
  • Алла Высоцкая-Зарубенко

    Хай на Схід їдуть...країну захищати.  ..стрєлкі великі

keyboard_arrow_up