У Вінниці просять заборонити продаж алкоголю у нічний час. ОПИТУВАННЯ

У Вінниці просять заборонити продаж алкоголю у нічний час. ОПИТУВАННЯ
  • З'явилася петиція, у якій просять обмежити продаж алкогольних напоїв.
  • Автор аргументує своє звернення тим, що пияцтво — це гостра соціально проблема, яка є головною причиною усіх конфліктів.

Заборона продажу алкогольних напоїв в нічний час на території Вінницької міської об'єднаної територіальної громади — так називається петиція, яку подали 9 вересня. Її автор вінничанин Владислав Заскін.

«Пияцтво це — гостра соціально проблема. За непідтвердженими даними, щороку в Україні ставлять на облік 100 000 алкозалежних осіб. Надмірне вживання алкоголю призводить до десятків тисяч смертельних наслідків. Проїхавшись містом в нічний час біля так званих «наливайок», які працюють цілодобово, збираються особи для придбання алкоголю. Значна частина з них в стані алкогольного сп'яніння починає шукати пригоди на вулицях міста, або дома. Це сприяє погіршенню безпеки не лише у місті, але й на сімейно — побутовому рівні, — цитуємо текст петиції. — Згідно з даними МВС соціально-побутові конфлікти є одними з найпоширеніших видів. Не в останню чергу через пияцтво. Європейське місто не має сприяти такій проблемі! Тим більше, що практика заборони продажу алкоголю в нічний час успішно діє в багатьох містах України.

Владислав пропонує міськраді прийняти рішення щодо заборони реалізації алкогольних напоїв з 23.00 до 7.00 на території Вінницької міської об'єднаної громади.

Відео дня

Станом на 10 вересня петицію підписали 27 людей з 350-ти необхідних. Долучитися можна ТУТ.

Опитування

Чи потрібно забороняти нічну торгівлю алкоголем?

Петиції про цю заборону вже були

Вінничани, нагадаємо, неодноразово писали петиції, у яких просили заборонити продаж алкоголю у Вінниці вночі. Але жодне звернення не пройшло.

Пригадати ці спроби можна у наступних матеріалах: 

У Вінниці раніше був «сухий закон»

Заборона на нічну торгівлю алкоголем діяла у нашому місті та в області загалом десять років тому. У вересні 2008 року, згідно з рішенням Вінницької облради, продаж алкоголю був обмежений з 11.00 до 21.00 в закладах торгівлі та з 11.00 до 23.00 — в закладах громадського харчування.

Був заборонений продаж спиртного молодшим 21-го року, а також торгівля біля закладів соціального спрямування. При цьому не дозволялося рекламувати алкогольні напої в місцевих ЗМІ та засобами зовнішньої реклами.

Через три місяці цю заборону скасував обласний адмінсуд: судді постановили, що депутати перевищили свої повноваження.

Виконком міськради у 2019 році також намагався ввести таку заборону, але вона так і не почала діяти у місті.  

Чотири міста мають таку заборону

У Козятинській міській територіальній громаді, нагадаємо, з 7 квітня 2021 року почали діяти нові заходи боротьби з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19. Серед них — заборона продажу алкоголю у нічний час.

Також ще у 2018 році у Могилеві-Подільському, Бару та Немирові заборонили продаж алкоголю у нічний час.

 

Читайте також:

У Мурованих Курилівцях патрульним пропонували 15 тисяч хабаря. Не взяли

Що буде на День міста у Вінниці? Повна афіша усіх святкових заходів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (61)
  • Anutka Bulgakova

    Повністю підтримую, від алкоголю лише одні проблеми 👍
  • Читач42

    бухаты  и  рожаты  рабив -историческа мисия укроиньцив.якым австрия  дала мову  и флаг-флаг  украины -флаг нижньои австрии.
  • Владислав Зарічний

    Багато думати ваша проблема
  • Ki Ly

    Сколько раз уже пробовали?!😂🤣😂

keyboard_arrow_up