«Якщо вам потрібен вірний друг — приходьте!» Як вінничани обирали собі тварин на ярмарку

«Якщо вам потрібен вірний друг — приходьте!» Як вінничани обирали собі тварин на ярмарку
  • У Вінниці пройшов благодійний ярмарок бездомних тварин «Хвіст-Фест». Це некомерційний захід, на якому можна знайти собі чотирилапого друга. 
  • Бажаючі завести кошеня або цуценя приходять і забирають того, який їм сподобався найбільше.
  • Скільки тварин сьогодні знайшли нову домівку і коли буде наступний ярмарок?

Мета фестивалю — роздати тварин. Зазвичай це безпородні собаки або коти, яким кілька тижнів від народження. Однак тут можна знайти і тварин-підлітків, наприклад, шести-семи місячних. 

— Ми не організація, ми — волонтери, яким небайдужа доля тварин, — розповідає організаторка фестивалю Альона Суботіна, — Сьогодні роздали 18, але це зовсім небагато. Бачите, людей зараз мало, рекламу ми не запускали, спонсорів не знайшли. Якщо вдасться десь 30 тваринок до кінця дня прилаштувати, буде просто супер. 

Альона Суботіна

Відео дня

Волонтерка розповідає, що в докарантинні часи знайти господаря для кота або собаки було набагато легше. Іноді за один фестивальний день домівку знаходили для 50-70 тварин, а ось рекордною для минулого року стала позначка всього лише 25. 

Загалом сьогодні шукали господарів для близько сотні тварин. Усі вони здорові, не мають бліх і кліщів, більшість вакциновані, а частина, більш старші, стерилізовані. 

— Більшість людей до нас підходять з дітьми. Вони можуть попросити дати їм тварину, мовляв, забираємо, а потім погратися нею і знову викинути. Знаємо, проходили, — продовжує Альона Суботіна.

Саме тому тварин на «Хвіст-Фест» віддають лише після укладення договору. Потенційні власники мають надати документ, що посвідчує особу, контактні дані і пройти співбесіду з волонтерами. На останній і визначають, чи готова людина взяти опіку над живою істотою: годувати її, вакцинувати, стерилізувати, якщо буде треба, лікувати, якщо захворіє. 

Волонтерка говорить, що сьогодні утримувати тварину в належних умовах справа не дешева, тому вони мають пересвідчитись, що майбутні власники дійсно розуміють на що погоджуються. Навіть після того, як тварина опиниться у новій домівці, волонтери продовжують відслідковувати її долю, спілкуючись з її власником.

— Наступний «Хвіст-Фест» ми плануємо провести за кілька тижнів. Якщо вам потрібен вірний друг, то приходьте, — говорить Альона. — Якщо ж ви хочете прилаштувати когось, то тварина має бути вакцинованою. Особливо, якщо це стосується цуценят. 

 

Читайте також:

«Не пийте крижану воду і не відчиняйте вікна»: поради лікарки, як поводитись під час спеки

«Вінниця — це золотий перетин України»: яким наше місто побачили одеські журналісти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оля Музика

    Репост

keyboard_arrow_up