Якою є ЧАЕС після деокупації: вінничанин показав розграбовані будинки та знищені авто

Якою є ЧАЕС після деокупації: вінничанин показав розграбовані будинки та знищені авто
  • Володимир Калачик продемонстрував, як зараз виглядає частина Зони відчуження, де донедавна ще були російські окупаційні війська.
  • На його світлинах помітні сліди мародерства, розбиті будівлі, потрощена військова техніка. А також сміття від сухпайків, що залишили після себе росіяни.
  • ЧАЕС була під окупацією з перших днів війни. 31 березня ворог відступив до білорусі.

«Наш вінничанин, директор держпідприємства з поводження радіоактивними відходами Володимир Калачик, показав якою є зараз зона відчуження, після більше ніж місяця перебування орди», — написав на своїй фейсбук-сторінці заступник мера Вінниці Андрій Очеретний.

На його світлинах розбиті приміщення працівників ЧАЕС, ракети, які не розірвались, знищена військова та цивільна техніка. А також сміття з сухпайків та після мародерства, яке вчиняли російські окупаційні війська.

Відео дня

Рашисти, нагадаємо, окупували Чорнобиль та навколишні населені пункти, включно з Припʼяттю, з перших днів повномасштабної війни. 

Вони розмістилися разом з озброєнням і боєприпасами просто біля ЧАЕС, що становило особливу аварійну небезпеку. При цьому вони вирішили окопатися в так званому Рудому лісі, який увібрав велику дозу радіації після катастрофи 1986 року.

За даними Генштабу, на звільнених від окупанта територіях лишаються нечисленні групи військових росії. Вони ховаються або намагаються самостійно втекти за кордон України.

Третього квітня підрозділи українського десанту взяли під контроль район Припʼяті та ділянку державного кордону з білоруссю.

 

Читайте також:

У Калинівці завершили заміну вікон, які вилетіли під час обстрілу арсеналу

Тонну картоплі з Нідерландів передали для вінницьких захисників

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up