Які страви можна скуштувати лише у нашому місті? Підкаже перша гастрономічна карта «Смачна Вінниця»

Які страви можна скуштувати лише у нашому місті? Підкаже перша гастрономічна карта «Смачна Вінниця»
  • У Вінниці відбулась презентація міської гастрономічної карти «Смачна Вінниця».
  • Видання має зручний кишеньковий формат і роздають його безкоштовно.
  • На мапі позначили заклади для поціновувачів подільської кухні, пам’ятки архітектури, музеї.

У Вінниці презентували першу міську гастрономічну мапу «Смачна Вінниця». Це нова туристична карта міста, на якій позначено 38 закладів гостинності (ресторанів, барів та кав’ярень).

У відборі закладів зверталася увага на наявність у меню автентичних страв, на атмосферу та рівень сервісу. Також до мапи увійшли пам’ятки архітектури, музеї.

Відео дня

Видання складається у компактний кишеньковий формат і має зручну систему навігації: позначки дозволяють зорієнтуватися, де розміщені туристичних об’єкти по місту, а також отримати інформацію про фірмові страви та контакти закладів.

Розробкою гастрономічної мапи «Смачна Вінниця» займався департамент маркетингу міста та туризму спільно з КП «Офіс туризму Вінниці» та ГО «Вінницька асоціація гостинності ХлібСіль». Друк мапи здійснювався за кошти рестораторів. А презентували її 3 листопада в конференц залі готелю «Франція». Серед запрошених гостей були представники закладів гостинності, музейники, гіди та готелярі міста.

Що варто скуштувати у Вінниці?

Випуск гастро мапи має за мету продемонструвати різноманіття страв подільської кухні. Цільова аудиторія проекту — це перш за все вінничани, які під час воєнного стану через обмеження подорожей можуть краще пізнати рідне місто: ходити на екскурсії, смакувати стравами різних кухонь. Також карту створили для ВПО та гостей міста.

— Ще кілька років тому було складно порекомендувати нашим гостям місця, які обов’язково варто відвідати для відчуття смаку Вінниці, — розповів директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені. — З того часу сформувався певний перелік must eat і must drink, який варто спробувати у Вінниці: страви подільської кухні, страви з вишнею, солодощі, настоянки, вінницьке вино чи пиво. Віднині ми маємо ретельно скомпоноване й авторитетне видання (онлайн та офлайн), яке може швидко зорієнтувати любителів гастрономічних вражень та атмосферних закладів.

Найперше, до мами «Смачна Вінниця» внесли гастро заклади, де можна скуштувати легендарні страви подільської кухні: картопля по-уланівськи, зіньківська ковбаса та вінницьке сало, борщ з вишнею, що є вінницьким гастросимволом.

Серед суто локальних смаколиків — старовінницький суп з телятиною в тісті, форшмак «Єрусалимка», пивна юшка з білими грибами, щічки яловичі з вишнею, подільський улич, манзарі з домашнім сиром та зеленню і навіть хачапурі по-подільськи.

Заклади, де є подібні страви, позначили у гастро мапі двома знаками: вишнями і шматочком сала. Також біля кожного із закладів гостинності вказали фірмову страву, концепцію, формат та середній чек закладу. У зимово-весняний період будуть розвивати популярний напрямок гастро екскурсій.

Карта адаптована до воєнного часу

На презентації видання наголосили, що сфера гостинності Вінниці, і ресторанний бізнес зокрема, є важливою складовою економічного фронту. 

— Вінницькі заклади з перших днів повномасштабного вторгнення активно включились у допомогу, безкоштовно годуючи ВПО, бійців та волонтерів, — наголосила голова ГО «Вінницька асоціація гостинності ХлібСіль» Інна Кривешко. — Ресторатори забезпечують роботою людей та сплачують податки до бюджету. Тому, ми сподіваємось, що наш новий спільний продукт, гастро мапа «Смачна Вінниця», стане додатковим інструментом та імпульсом у їх роботі.

Вінницька гастрономічна мапа «Смачна Вінниця» — перша друкована карта, адаптована до реалій воєнного часу. 

— У гастро мапі також розміщені позначки про заклади, які функціонують як тимчасові укриття, — сказав директор департаменту маркетингу. — Саме ресторанні заклади одними з перших відгукнулися на запит міської ради щодо забезпечення додаткових місць для укриття вінничан і гостей міста під час повітряних тривог.

Де отримати карту?

Сім тисяч надрукованих примірників «Смачної Вінниці» будуть розповсюджувати безкоштовно. Для цього видання розмістять у закладах-учасниках гастро мапи, музеях, центрах дозвілля та найпопулярніших готелях (за рейтингами онлайн-платформ).

Також отримати карту можна буде під час екскурсій від Офісу туризму Вінниці та при замовленні подарунків з платформи BYVI.

Онлайн-версію туристичної гастрономічної мапи «Смачна Вінниця» з переліком місць поширення друкованої версії можна переглянути за цим посиланням.

 

Читайте також:

«Уявляєте, як їм тепер на нулі?» Вінничанка разом з 93-річною матір'ю виготовляють окопні свічки

«Обороняти рідну землю зі зброєю — не гріх». Протоієрей Михайло Бабій про війну і обов'язки капелана

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Рита Ворожбит

    Непогано
  • Pasha Aivazov

    Бігус

keyboard_arrow_up