«Уявляєте, як їм тепер на нулі?» Вінничанка разом з 93-річною матір'ю виготовляють окопні свічки

«Уявляєте, як їм тепер на нулі?» Вінничанка разом з 93-річною матір'ю виготовляють окопні свічки
  • Ніна Владимирець разом з неходячою мамою виготовляють окопні свічки. Більше про благородну справу вінничанок — читайте далі.

 Вінничанка Ніна Владимирець з початком повномасштабної війни допомагала нашим бійцям. Тепер разом із 93-річною мамою щодня виготовляють окопні свічки для військових на передову. За день волонтерки роблять до семидесяти свічок. Виготовляють їх щодня в майстерні,яку організували вдома. Для цього підігрівають віск та заливають у жерстяні банки. Процедуру повторюють тричі, адже віск має просочити гніт і картон.

Свічки попросили у волонтерки захисники, адже раніше пані Ніна передавала військовим саморобні маскувальні сітки і кікімори, які плела у школі. Сама вінничанка за допомогою небайдужих українців нещодавно придбала плиту та віск, щоб продовжувати роботу. Допомагають їй і з жерстяними банками від консервів. 

Відео дня

— Ми в теплі, а уявляєте, як їм, бідним, зараз там, на нулі? — каже Ніна.— В кінці жовтня обіцяють морози. Людоньки, прошу вас, молю, благаю — допоможемо нашим дорогим хлопцям вистояти, пережити і перемогти цю морозну, воєнну зиму. Адже вони там не лише за себе воюють, а й за кожного з нас. Пам'ятаймо це і дякуймо їм.

 Разом з волонтерством, Ніна встигає доглядати за матір’ю, яка не може самостійно ходити. Для 93- річної пані Олени це не перша війна, тому знає, що значить тепло для бійця в холодну пору. Тому неходяча жінка з усіх сил допомагає доньці.

— Кажуть, що завдяки таким свічкам наші бійці можуть зігрітися та заварити чай,— зі сльозами на очах говорить жінка.— Якби ж я могла, то б і небо їм прихилила.

Майстрині говорять, що хочуть якнайшвидшої перемоги України, аби вже не було потреби створювати окопні свічки, а всі захисники повернулися додому живими і неушкодженими.

— Така свічка горить до чотирьох годин. Кожен боєць може її взяти в кишеню, а потім запалити при необхідності. В холодну ніч хоч трохи зігріється,— розповіла волонтерка Ніна.— Часто до мене телефонують матері бійців та просять: «дайте кілька свічок сину на передову». Звісно ми зустрічаємося і я даю. По ящику відправляю бійцям через командирів або волонтерів.

Однак, щоб якнайшвидше наблизити спільну перемогу, й надалі працюватимуть на благо рідної країни. А поки волонтерки просять допомоги вінничан. Для роботи картоном забезпечує магазин. Єдине, майстриням бракує воску і парафіну. Поділитись матеріалами можна зв’язавшись із волонтерами за телефоном: 097-034-24-14 (Ніна).

 

Читайте також:

Для обігріву в бліндажах. Як фольклорний гурт «Мокоша» виготовив 200 окопних свічок

«Обороняти рідну землю зі зброєю — не гріх». Протоієрей Михайло Бабій про війну і обов'язки капелана

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Lyudmila Sinyuk

    Нехай Божа милість буде завжди поруч! 🙏🏼
  • Валентина Полищук

    Дай вам бог здоровья .
  • Тетяна Мельник

    Стовпи України 🇺🇦
  • Наталя Леньо

    🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up