Які можливості городянам дає літак з Вінниці до Києва

Які можливості городянам дає літак з Вінниці до Києва
Виліт з Вінниці — о 07:25, виліт з Києва — о 20:20, рейси щоденні. За цим напрямком буде літати регіональний літак Embraer-145, на 48 місць для пасажирів.
  • Авіакомпанія «МАУ» відкрила новий рейс з Вінниці до Києва, довжиною 200 кілометрів і тривалістю 55 хвилин.
  • Як розказали представники перевізника, цей рейс є швидким доступом до перельотів у понад 40 країн.
  • А великий попит на авіарейс може привести у Вінницю компанії-лоукостери.

Щоденні рейси «Вінниця-Київ-Вінниця» від компанії «Міжнародних авіаліній України» почали виконувати з 25 березня. Увечері, о 21:15 з Києва до нашого міста прилетів невеликий літак Embraer 145, на борту якого були 15 пасажирів. Тоді як вже 26 березня, о 07:25, літак відвіз інших пасажирів з Вінниці у Бориспіль (Київ). Як розказав заступник міського голови Владислав Скальський, цей авіарейс є «стикувальним».

— І є цікавою можливістю для ділових та туристичних поїздок з Вінниці у понад 40 країн світу. Це означає, що, розпочавши свою подорож у Вінниці, пасажир зможе пообідати у Мілані.— сказав Скальський.

Відео дня

Директор з розвитку маршрутів «МАУ» Данило Іванов висловив, що має певні сподівання на вінницький регіон

— За умови великого попиту на щоденні перельоти за напрямком «Вінниця-Київ-Вінниця» невдовзі збільшимо тип літаку. Ми продовжимо підтримувати літню програму прямого рейсу «Вінниця-Тель-Авів-Вінниця». Як і раніше, рейси будуть виконувати двічі на тиждень, а з червня змінюємо розклад, і рейс буде виконуватися у денному графіку, — сказав Іванов.

Ще він розказав, що при купівлі квитків завчасно можна сильно заощадити. Так, мінімальна вартість квитка — до 900 гривень в один бік. Якщо квиток придбати на наступний день, то найдешевший коштуватиме від 1100 гривень. Купуєте квиток восени — 300 гривень. А за рік до дати вильоту — від 238 гривень.

— Звісно, тим пасажирам, які бажатимуть приїхати у Київ та це буде кінцевий пункт подорожі, користуватися авіарейсом буде невигідно. Але «Інтерсіті» не довезе вас до Парижа, Нью-Йорку, Мілану, — сказав Іванов.

Директор вінницького аеропорту Ярослав Мазурець сказав, що літак долетить з Вінниці до Києва за 30-35 хвилин.

— Ще 20 хвилин витрачає літак на підходи до термінала аеропорту. Вартість квитка абсолютно прийнятна. І розуміючи потребу популяризації напрямку, «МАУ» пішли на безпрецедентний крок: ціна перельоту, для прикладу, Вінниця - Нью-Йорк буде такою самою як і вартість квитка Київ-Нью-Йорк, — сказав Мазурець.

Пасажирів у Вінниці буде підвозити до аеропорту та забирати з летовища автобус №33. Його розклад руху змінили якраз до появи нового рейсу в столицю України. А які ще плани має вінницьке летовище на найближче майбутнє?

— Розраховуємо, що авіакомпанії продовжать виконувати чартерні рейси до Анталії (4 рейси) та Даламану (1 рейс). Діятиме напрямок до Шарм-ель-Шейху. І вже представники «МАУ» анонсували, що буде подовжений на літню програму перельот у Тель-Авів та рейси до Києва, — сказав Мазурець.

А прямий рейс «Вінниця-Варшава-Вінниця» поки що не планують відновлювати. Нагадаємо, що в це польське місто можна буде дістатися пересадкою, з аеропорту «Бориспіль».

Коли лоукостери почнуть літати з Вінниці?

Цієї осені з України почне літати європейський лоукостер «Ryanair». З аеропортів Києва та Львова можна буде полетіти у Барселону, Лондон, Варшаву, Дюссельдорф, Вільнюс та інші міста, а вартість квитків буде від 10 євро (325 гривень - авт.).

У перспективі лоукостер бажає виконувати рейси ще з чотирьох міст України: Одеса, Харків, Дніпро, Херсон. А чи була розмова про рейси з Вінниці та чому вінницького летовища немає у переліку авіакомпанії як перспективних напрямків?

— З якими авіакомпаніями ведемо діалог — не можу сказати, на що є безліч причин. А перелік перспективних аеропортів, з яких буде літати лоукостер — то це плани самої авіакомпанії. При чому досить умовні. Чи буде літати з Вінниці лоукостер? Залежить від наших можливостей: готовність інфраструктури, пасажиропотік, платоспроможність аеропорту. Це все ми маємо доказати та проявити для інших авіаперевізників. Зокрема, й завдяки рейсу «Вінниця-Київ-Вінниця» від «МАУ», — сказав директор вінницького летовища Ярослав Мазурець.

Тоді як за словами директора з розвитку маршрутів Данила Іванова, через появу «Райнейр» в Україні вони будуть змінювати вартість квитків.

— Кожна авіакомпанія в Україні буде боротися за свого пасажира, і ми не виключення. Будемо боротися і ціною, і сервісом, і зручним розкладом.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Каролина Крупина

    Мені часто доводиться їздити до Вінниці по роботі, але за такі гроші вибачте, краще я скористаюсь басфором або маршруткою.
  • Александр Балаганов

    ЭТОТ РЕЙС ОТКРЫЛИ ДЛЯ НАШИХ ЛЕГЕНДАРНЫХ  ЧИНОВНИКОВ,КОТОРЫЕ ЛЕТАЮТ ЗА ДЕНЬГИ ГОСУДАРСТВЕННОГО БЮДЖЕТА И ИМ АБСОЛЮТНО ФИОЛЕТОВО,ЧТО ДРУГИЕ ВИДЫ ТРАНСПОРТА В РАЗЫ ДЕШЕВЛЕ,ЗА ТО ЖЕ ВРЕМЯ.ИНТЕРЕСНО КОМУ И СКОЛЬКО ПРОПЛАЧИВАЮТ ЗА ТАКИЕ РЕКЛАМНЫЕ ЗАКАЗНЫЕ СТАТЬИ.
  • Anonymous

    Чи каже нам правду Ярослав Мазурець?

    Повітряний рейс до Варшави з вінницького аеропорту скасували до весни

    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Podii/povitryaniy-reys-do-varshavi-z-vinnitskogo-aeroportu-skasuvali-do-vesn-10643088.html

    Весна...., бажаючих двічі у неділю вилетіти до Варшави буде не менше 15, (рейси автобусом від ГРЕЧЕНЮКА) в топі.

    Але питання чому рейсу не має? Не здогадуєтесь?  Відповідь на поверхні.

    Плювати пану Мазурцю та керівництву МАУ на вартість квитка для вінничанина.

    Навіщо альтернатива для МАУ та аеропорту Бориспіль у виді аеропорту Варшави  Ф. Шопена? Зауважте до якого літає безліч лоукостів, з якого в Нью-Йорк добратись і швидше і процентів на 30 дешевше.

    Дивно, але чомусь зникнення рейсу до Варшави і створення перельоту у Київ що ЗМІ,  влада видає за ПЕРЕМОГУ. Жоден журналіст не задав питання директору, можливо це не перемога а ЗРАДА? Давайте спитаємо 200 млн на реконструкцію це перемога чи зрада?  200млн на 5 рейсів? Це марнотрацтво чи бюджет у надійних руках  , чому коли відкривали рейс до Варшави Ви, журналісти , не писали про можливість вінничанина вилітити у більш ніж 100 напрямків, з великою кількістью авіакомпаній?  Де порівняння цін МАУ з іншими перевізниками?

    Навіщо нам вибір у перельотах, ми повинні вірити ВЛАДІ про вечерю у Мілані  та що нас чекають у Америці. Дивна реакція ЗМІ коли переважна більшість сімей отримують субсидію на комуналку , отримують мінімалку, а нам пропонують переліт до Нью- Йорка.

    Не розумію це цинізм чи зневага до людей?

    Валерій, Ви ж нормальний журналіст, задайте ці питання ВЛАДІ, порівняйте вартість квитків з Вінниця Шопен(Варшава) - Європа та Вінниця Бориспіль - Європа? Можливо це не ПЕРЕМОГА а ЗРАДА? Слабо?

  • Вінничанин

    А якщо ще добавити час на поїздку з Вінниці до аеропорту плюс час на поїздку від Борисполя у Київ то вийде тих самих 3 години на маршрутці "Вінниця - Київ". ))

    Свідомий Українець reply Вінничанин

    Ви забули ще додати час на реєстрацію на рейс і посадку у літак, а потім ще можливо час очікування багажу. Лише тільки самі "пригоди в аеропорту" тривають приблизно 2 години. Тому звичайно цей рейс - це велика тупість.

    Читательница reply Вінничанин

    Ви щось переплутали. Рівно три години до Києва йдуть поїзди далекого сполучення.

    Маршрутка йде 4 години, бо зупиняється в Калинівці, Комсомольському, Бердичеві і т.д.

    Вінничанин reply Читательница

    Нехай буде 4.

    З.А.Глядач reply Читательница

    Відправляється о 10:00,у Києві,на "ямі" о 13:30.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up