Яка ситуація із безпритульними тваринами у вашому мікрорайоні? Ми запитали вінничан

Яка ситуація із безпритульними тваринами у вашому мікрорайоні? Ми запитали вінничан
  • Нещодавно у мікрорайоні Бучми пес покусав 15-х людей. Тварина померла, і після розтину з'ясувалося, що вона хворіла на сказ. 
  • У зв'язку з цим розпочалася кампанія з вакцинації домашніх тварин. А от проблема безпритульних чотирилапих залишається невирішеною.
  • А чи багато «вуличних» котів та собак у вашому мікрорайоні? Чи є в них доглядальники, чи відомо вам щось про те, щеплені вони чи ні?

Раніше розповідали, що в районі Бучми скажена собака покусала людей. Спочатку в мережі говорили, що це була безпритульна тварина, то нині припускають, що цей собака таки мав власника.

Також нещодавно зооволонтери, активісти та опікуни зверталися до міської влади з проханням прийняти відповідні норми про врегулювання кількості безпритульних собак та котів та догляду за ними. Прочитати матеріал про це можна за посиланням:

Зважаючи на ці події, ми запитали вінничан на наших сторінках у Facebook та Instagram, що вони думають загалом про ситуацію з безпритульними тваринами у нашому місті? Ось деякі відповіді:

Відео дня

Ольга Корольчук:

— В районі Можайки бігає декілька собак без чіпа на вусі.

Мар'яна Магдич:

— На вулиці Київська, біля зупинки "Меморіал Визволення", у дворі дуже багато котів та собак, які не вакциновані.

Tatyana Tarasenko:

— Біля театру ляльок гуляють мами з малечою, і коли проїжджає велосипед або самокат, то зграя собак з лаєм несеться за ними. Діти лякаються.

Наталія:

— Тваринам на вулиці не місце. Вчора бачила, як вулична собака накинулася на дівчинку на самокаті. На Академічному вуличних собак купа, як і мисочок для їжі біля смітників.

Євгенія Преор:

— Біля мене є одна киця, забрала б, але своїх є 7 (якщо хтось оплатить стерилізацію, заберу, просто немає можливості) і є кілька собак, але їх годують біля прохідної і за ними дивляться.

 


Читайте також:

У Вінницьких МСЕКах одні мільйонери? Проаналізували декларації голів комісій

Корупційна справа Гнівані: заступника мера відсторонили від роботи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Inkognito

    Собаки краще за деяких людей.Є вони мені не заважають!
  • AK

    О, зараз зоошиза срач підніме....
  • .

    Неадекватним людям на вулиці тим паче не місце. Гадять, розбірки влаштовують ,шмарклі розкидають по тротуарах ,кричать, за дітьми не дивляться, палять ,ганяють на швидкості, одноразових мисочок повно після себе залишають. Хз. Може відстрілювати? Чи стерилізувати?
  • L

    Відстрілювати,жаль але їх все більше і більше, нападають на людей,розносять хвороби,краще б інвалідам допомогли чи стареньким а не затрати на притулки, їжу,стерилізацію...

keyboard_arrow_up