Як змінилося місто під час карантину? Фоторепортаж з вінницьких вулиць

Як змінилося місто під час карантину? Фоторепортаж з вінницьких вулиць
  • Прогулялися різними куточками міста і подивилися, що змінилося в раніше популярних серед вінничан місцях.
  • У Центральному парку, наприклад, розцвіли десятки тисяч тюльпанів, а з фасадів будівель кінотеатру імені Коцюбинського і Будинку офіцерів зникли афіші. 

Ми подумали, що деякі наші читачі давно не були на вулиці, або в улюблених локаціях міста, тому взяли фотоапарат і вийшли на прогулянку Вишенькою, Замостям і центром. 

Розпочали, звісно, з залізничного вокзалу, що вже понад місяць зачинений на карантин. Вхід до приміщення вокзалу зачинений, пасажирів тут давно не зустріти, і лише інколи можна побачити, як повз станцію «Вінниця» проходять вантажні потяги.

Відео дня

Громадський транспорт, як і в кращі часи, продовжує прибувати до залізничного вокзалу. Однак в значно меншій кількості і лише з кількома пасажирами в салоні.

На зупинці вінничани очікують на свій трамвай. На кінцевій в нього заходить лише три-чотири людини. Але вже за кілька зупинок їх стає близько 15-20.

Центральний ринок зачинений. На колись переповненому людьми майданчику тепер порожньо. Собак, що дрімають у затінку, тут більше, ніж перехожих. 

Тролейбуси і автобуси також прибувають до ринку порожніми. Ані пенсіонерів, ані торгівцев, ані валютників тут тепер не зустріти.

Ще можна побачити руїни м'ясокомбінату і чималу кількість техніки на його території. Скоро на цьому місці виросте другий у Вінниці «Епіцентр».

На Замостянській вирує життя. Люди поспішають у справах або просто прогулюються оновленою вулицею. 

Зараз у містян є чудова нагода побачити, як виглядає Будинок офіцерів без реклами. Здається, що так цій будівлі значно краще. 

На Європейській площі зараз також малолюдно. У любителів селфі з'явилася унікальна нагода сфотографуватися без перехожих у кадрі.

Там же, біля Вежі, зазеленіли фігурки топіарі: родина слонів та пара закоханих. Скоро вони стануть зовсім зеленими. 

Дещо змінилося і на Соборній. По-перше, нарешті відреставрували синагогу Ліфшиця. Без рекламних вивісок і риштування вона виглядає набагато привабливіше. 

По-друге, реклами позбувся фасад кінотеатру імені Коцюбинського. Тепер будівля привертає до себе більше уваги перехожих. 



Будівля Вінницької обласної ради не змінилося, але ж хіба можна її не сфотографувати? Та ще й, коли навколо не напарковано дорогих автомобілів.

Перед міською радою також поменшало перехожих. Натомість в рази збільшилася кількість зелених насаджень. 

Попри заборону відвідувати парки, у Центральному можна побачити чимало перехожих і жодного працівника поліції, який би слідкував там за дотриманням заборони. 

Неможливо не звернути увагу на цвітіння тюльпанів. Зараз у Центральному парку їх аж 40 тисяч. 

Квіти «оселилися» на центральних алеях парку. Їх можна побачити у різних кольорах: жовтих, білих, фіолетових, рожевих та змішаних. 

Біля жодної клумби не видно слідів вандалів. Усі квіти на своїх місцях. 

«Міні-Вінницю» досі не повернули. За огорожею ще з осені видніється пустир. Натяків на місце під нові міні-споруди, які раніше обіцяли встановити, немає. 

Найбільше людей на території скейт-парку. Більшість відвідувачів — це підлітки, які приїхали сюди кататися на велосипедах або дошках.

У парку біля Книжки також людно. Деякі вінничани наважуються грати у м'ячик. 

Найбільше людей, напевно, саме на проспекті Космонавтів. Люди спокійно прогулюються, відпочивають на лавочках, а деякі діти граються на майданчиках. 

Фонтани у Вінниці ще не запрацювали. Але дітей це не зупиняє і вони із задоволенням граються біля поки що сухих фігурок.

Ще на Космонавтів можна побачити, як над проспектом починає височити житловий комплекс Premier Tower. За час карантину його зовнішній вигляд сильно змінився. 

Читайте також:

«В ізоляції і небезпеці». Що робити, щоб не стати жертвою домашнього насильства

Банківські платежі по-новому. Без паспорту можна буде переказати до 5000 гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Бус центр

    РЕспект фотографу !!
  • Евгений Райковский

    валютчики є біля центрального ринку
  • Максим Максим

    ТИПа все сидят доМа😜А сидят дома Очкисты задроты и всякАЯ шушвалЬ! Которая вам вериТ

    аноним reply Максим Максим

    не пройде и 2 недели и все остальные так подумают, не судите строго

    Торон Туй reply Максим Максим

    Когда вынесут вперед ногами кого-то из твоих знакомых или близких (не дай боже, конечно, врагам своим не пожелаю), тогда поверишь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up