Як вінничани освячують вербу. Репортаж зі Свято-Преображенського кафедрального собору

Як вінничани освячують вербу. Репортаж зі Свято-Преображенського кафедрального собору
  • Тисячі вірян прийшли до головного православного храму Вінниці у Вербну неділю. 
  • Сьогодні, 17 квітня, віряни святкують одне з найбільших дванадцяти свят, яке відзначається, як день пришестя Ісуса Христа в Єрусалим. 

На честь свята Вербної неділі у Свято-Преображенському кафедральному соборі провели дві Літургії. Перша о 07.30, і наступна о 09.30. Ми завітали на другу Літургію. 

Вже здалека було видно, що біля храму зібралися тисячі вірян з вербою. Останню продавали до початку Літургії та навіть під час. Тож, ті, хто не встиг придбати вербу напередодні могли це зробити біля собору за 20-30 гривень. 

Відео дня

Більшості вірян довелося стояти на вулиці, адже храм був заповнений. Службу на вулиці чутно через гучномовець. Під час Літургії кілька разів змінювалася погода: починався дощ, який переходив у град. Потім трішки виходилося сонце, і далі йшов сніг. 

Владика Симеон зауважив під час Служби, що такий же стан, як у погоди, і у наших серцях через війну. Останню під час Служби з вірою у перемогу згадували кілька разів. Молилися за наших воїнів, Президента, військове верховенство. Молилися за найшвидше завершення війни нашою перемогою. 

Попри те, що стояти на вулиці було холодно, людей до кінця Служби ставало все більше, і більше. Літургія тривала понад три години. 

Після освячення верби, люди вітали один одного. Дехто робив це, промовляючи: «Не я б’ю, верба б’є. За тиждень – Великдень!». 

Читайте також:

Вінницький міський палац дітей проводить для малих переселенців цікаві заходи

Писанки та паска: п'ять цікавих фактів про «язичницький» Великдень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Светлана Кундиловская

    🙏🙏🙏❤️
  • Сергій Макаревич

    Вінниця вражає!!!! 🤬 Азот у Вінниці немає храмів ПЦУ?! Чому звідти жодного фото??? А я вам повім чому,тому що у Вінниці керують московські попи!!! Соромно за Вінницю!

keyboard_arrow_up