«Я ж нічого не порушив, дайте проїхати». Проблеми на кордоні у водіїв на придністровських номерах

«Я ж нічого не порушив, дайте проїхати». Проблеми на кордоні у водіїв на придністровських номерах
Міжнародний пункт пропуску «Болган-Хрустове», що на кордоні з Придністровям, працює, але транспорту мало
  • На кордоні з Молдовою і самопроголошеним Придністров’ям не пропускають автомобілі на придністровських номерах.
  • Чим мотивують відмову проїзду?
  • Що кажуть про це у Почесному Консульстві Молдови у Вінниці?

З 1 вересня нинішнього року наша держава заборонила перетин кордону автомобілям з номерами самопроголошеної Придністровської Молдовської Республіки. Два місяці минуло відтоді. У пунктах пропуску дотепер продовжують з’являтися транспортні засоби на таких номерах.

Водії, які не виїхали з нашої території до вказаної дати, час від часу навідуються у пункти пропуску Могилів-Подільського прикордонного загону.

Про недавній такий випадок розповів командир загону полковник Сергій Соколовський.

Відео дня

За його словами, водій автомобіля на придністровських номерах пояснював, що не знав, що треба було виїхати до 1 вересня. Намагався довести, що він нічого не порушив.

— Йому порадили звертатися у Посольство Молдови, — говорить полковник Соколовський. — Рішення прийнято Кабінетом міністрів. Ми виконуємо документ. До речі, транзитне переміщення нашою територією на таких номерах також заборонено.

Журналіст 20minut.ua зателефонував у Почесне Консульство Республіки Молдова у Вінниці. Там повідомили, що знають проблему водіїв на придністровських номерах. Знають з телефонних дзвінків у Консульство, запитують, що їм робити у таких випадках.

— Це питання не в нашій компетенції, — пояснили у Консульстві. — Тому радимо водіям звертатися у Посольство Молдови у Києві.

Співрозмовниця уточнила, що п’ять водіїв цікавилися, як їм вирішити проблему.

У постанові Кабміну сказано, що з 1 вересня до участі у міжнародному русі допускатимуться тільки ті транспортні засоби із самопроголошеного Придністровського регіону Республіки Молдова, які матимуть реєстраційні номерні знаки узгодженого зразка, та т.зв. нейтральні номери, зареєстровані згідно із законодавством Молдови.

Молдова та Україна планували заборонити виїзд за кордон таких автомобілів з 1 січня 2020 року.

За словами командира Могилів-Подільського прикордонного загону Сергія Соколовського, нині на кордоні продовжують працювати такі пункти пропуску: два автомобільні і один залізничний, а також Болган-Хрустове на кордоні з так званою ПМР. Однак кількість транспортних засобів суттєво зменшилася.   

 

Читайте також:

«Свині хочуть їсти…» Сало на «Урожаї» по 200 гривень — це правда, але є дешевше

За кермом Mercedes був активіст «Дорожнього контролю». Нові деталі ДТП на Старому місті

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • AK

    Маї потрібно допомогти знищити цю ракову пухлину під назвою "придністров'я" на тілі Молдови. Мати успішного і здорового сусіда у наших інтересах. Закрити товарообмін із тією клоакою потрібно було ще давно. Також, потрібно вирішити нарешті питання з ГЕС-2 та давати звідти їм частину електроенергії, адже половина дамби на їхній стороні, це буде справедливе рішення.
  • Александр Шмырев

    У нас сосед Республика Молдова и номера и паспорта должны быть Государства Молдова и что кому не нравится

keyboard_arrow_up