«Я просто отримую від цього задоволення»: хто вони — учасники Вінницького Напівмарафону

«Я просто отримую від цього задоволення»: хто вони —  учасники Вінницького Напівмарафону
  • Понад 900 учасників у неділю, 22 серпня, взяли участь у найочікуванішій спортивній події міста — Вінницькому Напівмарафоні.
  • Кожен з бігунів на власному прикладі довів, як чудово вести здоровий та активний спосіб життя, а також брати участь у різних спортивних заходах.
  • Що мотивує наших учасників бігати, скільки забігів у них вже позаду та які враження від напівмарафону у Вінниці — читайте далі у матеріалі.

У нашому місті завершилось масштабне спортивне свято — третій Вінницький Напівмарафон. Цього року у забігу взяли участь понад 900 осіб. Більшість з них — жителі Вінниці, але й без сотні бігунів з інших регіонів країни не обійшлось. Пропустити свято спорту й активного способу життя ніхто не зміг!

Відео дня

Традиційно до Вінницького Напівмарафону, що організовує медіакорпорація «RIA» за підтримки Вінницької міської ради та федерації легкої атлетики Вінницької області, приєднались любителі бігу та професійні спортсмени абсолютно різного віку. 

Хто ж поповнив ряди спортивної родини нашого міста?

Одним із учасників Вінницького Напівмарафону став Олександр Сандоляк з Чернівців.

— Мені 33 роки, я працюю на базарі. А спортом займаюсь не професійно, — розповідає про себе чоловік. — Просто отримую від цього задоволення, Хтось їде на море відпочивати, хтось з моря, а я йду відпочивати, бігаючи! Хто хоче займатись бігом, перш за все, якщо ви не професійний спортсмен, робіть так, щоб вам це приносило задоволення. 

Інший бігун, Владислав Мочоний з Чернігова, теж розповідає, що головним мотиватором участі у забігу стала любов до бігу.

— У мене є улюблена цитата з фільму «Пульс», українського, до речі: «Коли я бігаю, то відчуваю себе живою». От так і ми усі: бігаємо, щоб відчувати себе живими, — розмірковує чернігівчаниин.

Присутнім на забігу став також вінничани, який власне полюбив біг вже після участі у першому Вінницькому Напівмарафоні. Сьогодні хлопець знову подолав дистанцію 10 кілометрів. 

— Я беру участь у Вінницькому Напівмарафоні вже втретє, — починає розповідати Михайло Бурдяк. — Перший забіг насправді у дечому змінив моє життя. Тоді я також біг «десяточку» й тоді у мене з'явився товариш, з яким ми почали бігати вже постійно, тобто й після закнічення напівмарафону. У мене змінилось це відношення до спорту й вже четвертий рік я намагаюсь регулярно ним займатись. Сьогодні я забігом дуже задоволений, особливо потішило, що ми стартували раніше, коли ще було не так спекотно. 

Доводить на масштабному святі спорту, що бігати потрібно у будь-якому віці й Володимир Суханов. Чоловіку у вересні буде 67 років. Журналістам 20minut.ua Володимир Суханов розповідає, що бігає він тільки для здоров'я.

— Я десь тричі на тиждень так бігаю, дистанцію від шести й до 15 кілометрів, тому для мене сьогодні все було як і зазвчиай, — зізнається учасник Вінницького Напівмарафону. — Мене насправді сьогодні дуже вразив учасник на візку — він великикй молодець!

На запитання, щоб він сам побажав людям, які лише думають почати займатись спортом, Володими Суханов відповідає:

— Якщо не хочете працювати на аптеки, то потрібно бігати. Але робити це потрібно з розумом, — переконаний він. — Комусь, можливо, варто розпочати з ходьби. Також варто контролювати пульс і вагу. А що стосується молоді, то взагалі не потрібно про щось зайве думати — треба просто брати й бігти.

Поруч із людьми старшого віку у напівмарафоні взяли участь і зовсім маленькі любителі бігу. Дітям до 16 років, нагадаємо, можна було обрати лише дистанцію 4,2 кілометра. З нею юні бігуни впорались на ура.

Так, 11-річна Анастасія Нагожук, хоч і трішки соромиться, та розповідає, що бігати дуже любить. А її родина додає, що вся сім'я у них спортивна, тому любов до активного способу життя намагаються прищеплювати з дитинства.

— Мені це подобається і сьогодні було бігати легко, я не втомилась, — говорить дівчинка. — Хочу й далі їздити й брати участь у різних змаганнях.

Як сказав раніше один із бігунів, справжній захват сьогодні викликали учасники, що долали дистанції на візках. Вони як ніхто уособлюють силу й незламність людського духу, а також доводять, що маючи бажання — можна підкорити всі вершини!

— Мене сьогодні спонукала до участі любов до спорту. Та й взагалі я люблю такі двіжухи,— сміється вінничанин Антон Кибенко, який підкорив 10 кілометрів. — Декого з колег я перегнав, вони ще там, доганяють. Найважче мені було, напевно, на двох підйомах, але нічого — впорався. Спочатку було трохи виснажливо, але потім випив водички й у мене відкрилось друге дихання!

Не вперше учасниками Вінницького Напівмарафону стають учасники АТО. І з кожним роком, спостерігаємо, що все більше й більше наших захисників приєднується до бігової родини Вінниці. Так, у 2021 році близько 100 АТОвців подолали одну з трьох дистанцій.

Для них участь у забігу повністю безплатна.

— Ми захоплюємось нашими військовими й тими подвигами, які вони роблять, воюючи за Україну на Сході. «РІА» завжди підтримує українську армію, тому нам особливо приємно бачити учасників АТО на нашому забігу, — говорять організатори Вінницького Напівмарафону. — Ми раді, що справжні українські герої підтримують активний спосіб життя і своїм прикладом надихають на заняття спортом інших!

Також ми зібрали світлини з соціальних мереж. Не забувайте відмічати сторінку run.vn.ua у своїх дописах.

Більше фото яскравих учасників Вінницького Напівмарафону радимо шукати за посиланням

Партнери Вінницького Напівмарафону-2021

 

Читайте також:

Кращі серед кращих. Хто став лідером Вінницького Напівмарафону-2021 на кожній дистанції

Прозвучав стартовий постріл! Вінничани й гості міста побігли 10 і 21 кілометрів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up