Кращі серед кращих. Хто став лідером Вінницького Напівмарафону-2021 на кожній дистанції

Кращі серед кращих. Хто став лідером Вінницького Напівмарафону-2021 на кожній дистанції
Фото: Артур Покорський
  • Сьогодні у нашому місті відбулось грандіозне спортивне свято — третій Вінницький Напівмарафон.
  • Понад 900 учасників з різних куточків України вийшли на старт і підкорили свою дистанцію.
  • Найшвидшими бігунами стали: Віталій Шафар (21, 095 кілометрів), Іван Стребков (10 кілометрів), Сергій Оксенюк (4,2 кілометра).

Організатори Вінницького Напівмарафону традиційно відзначають кращих з кращих бігунів, тих, кому вдається подолати свою дистанцію швидше за інших. 

Цього року лідерів визначили на трьох запропонованих дистанціях, а кожен з фінішерів отримав пам’ятну дизайнерську медаль. Крім того, окремо вітали найшвидших учасників у вікових категоріях, наймолодших і найстарших бігунів — всього близько 90 переможців. Тобто, шанс на перемогу мали всі, як професійні спортсмени, так і новачки!

Відео дня

Відзначимо також, що призовий фонд від медіакорпорації «RIA» склав 98 тисяч гривень.

Тепер пропонуємо ближче познайомитись з найшвидшими учасниками.

Лідери на дистанції 21, 095 кілометрів (чоловіки)

І місце — Віталій Шафар (Київ) — результат: 1 година 04 хвилини 21 секунда

— Я зараз біжу всі напівмарафони, що близько до Києва і беру участь майже у всіх змаганнях, які є в Україні, — говорить переможець Вінницького Напівмарафону. — Це вже шостий чи сьомий півмарафон поспіль, де я переміг. 

Чоловік переконаний, що перемогти у забігу може кожен. Головне — щодня виходити на тренування, щоб біг не став для організму стресом. 

ІІ місце — Сергій Рибак (Вінниця) — результат: 1 година 08 хвилин 21 секунда

— Щоразу, як відбуваються змагання, беру участь і щоразу «в призах». Бо суперники в мене тільки час і я — а все решта — помічники, — сміється Сергій Рибак. —  Цього разу, як і завжди, якісна організація, ще й з погодою вийшло добре. Організатори молодці, що подумали про старт рано-вранці... Будемо сподіватися, що RIA буде продовжувати таку класну традицію — це круті змагання. І дивлячись на ту кількість людей, які взяли участь, розумію, що це потрібно місту. Тому що це свято для людей! 

Як додав спортсмен, навіть автомобілісти, які зазвичай можуть обурюватися перекриттю дороги, абсолютно лояльно ставились до учасників. 

ІІІ місце — Павло Олійник (Чернігів) — результат: 1 година 08 хвилин 21 секунда

— Вінниця — моє друге рідне місто, звідси моя дружина, тому тут буваю дуже часто, — каже учасник забігу. — Також я беру участь у такаих подіях, бігаю 10 кілометрів, півмарафон. А це таке останнє змагання у літньому сезоні. Траса не дуже легка, але робоча.

 

Лідери на дистанції 21, 095 кілометрів (жінки)

І місце — Тетяна Вілісова (Новомосковськ) — результат: 1 година 20 хвилин

— Мені сьогодні пощастило, я перемогла, — не приховує емоцій Тетяна. — Конкурентки сьогодні, звичайно, були гідними, тримались до останнього. Тому довелось докласти зусиль, аби від них відірватись. 

Спортсменка каже, що навіть попри довгу дорогу, забіг був того вартий, адже для бігунів — це перш за все робота. Крім того, під час бігу Тетяна Вілісова навіть встигла подивтись Вінницю. Каже, що місто їй видалось привітним.

ІІ місце — Марія Радько (Вінниця) — результат: 1 година 20 хвилин 59 секунд

— Хороша така траса, цікава — є і тінь, і гірки, і спуски, — ділиться враженнями Марія відразу на фініші. — Це не мій особистий рекорд, але це насправді не швидкісна траса. Хороші були суперниці, було цікаво бігти.

Учасниця додає, що за плечима в неї десятки напівмарафонів. Уже чотири роки щороку вона має близько десяти стартів. 

ІІІ місце — Віра Овчарук (Вінниця) — результат: 1 година 22 хвилини 40 секунд

— Я бігом займаюсь професійно, є майстром спорту з легкої атлетики. Тому для мене це вже традиція — бути учасницею таких спортивних подій, — ділиться враженнями після нагородження спортсменка. — Думаю, це важливо популяризувати спорт і запрошувати все більше людей вести здоровий спосіб життя і підтримувати своє тіло в гарній фізичній формі.

Лідери на дистанції 10 кілометрів (чоловіки)

І місце — Іван Стребков (Київ) — результат: 32 хвилини 20 секунд

— На напівмарафон я приїхав з Києва, а сам з Тернопільщини. Я є професійним спортсменом, у моїй кар`єрі понад 300 забігів, — говорить Іван і відразу ділиться враженням від вінницької траси. — Було трохи незрозумілих моментів в поворотах. Ми трохи плутались, бо це для мене нова траса. А так то погода сприяла сьогодні хорошому бігу. 

Чоловік додає, що продовжує займатись легкою атлетикою, бо вважає це своїм стилем життя і роботою.

ІІ місце — Євген Кузнєцов (Дніпро) — результат: 34 хвилини 56 секунд

— Зараз, з липня місяця, почався підготовчий етап до майбутнього літнього сезону, — говорить майстер спорту Євген Кузнєцов. — Ми використовуємо в своєму тренувальному процесі темповий біг. І змагання та пробіги якнайкраще демонструють поточну фізичну форму. 

Спортсмен говорить, що бував у Вінниці вже багато разів і наше місто йому подобається.То ж і цьогорічний забіг називає «загалом суперовим». 

ІІІ місце — Владислав Кавецький (Вінниця) — результат: 35 хвилин 17 секунд

— Мене до участі у забігу спонукала самопідготовка, — зізнається Владислав Кавецький. — Бігти просто хочеться. До того ж, так мені порадив мій тренер.

Чоловік додає, що у Вінниці раніше ніколи не був, то й вирішв приїхати сюди на змагання. 

Лідери на дистанції 10 кілометрів (жінки)

І місце — Олена Коваль (Житомир) — результат: 38 хвилин 43 секунд

— Бігаю я дуже багато, років 14, напевно, спортом займаюсь професійно, — ділиться Олена. — Насправді мене мотивує мій чоловік, він теж спортсмен, тому у нас така спортивна сім'я. Ми завжди мотивуємо один одного і підтримує, а також разом їздимо на різні старти. 

ІІ місце — Наталія Батрак (Вінниця) — результат: 41 хвилина 06 секунд

— Це мій, напевно, третій чи четвертий біг у цьому місті. Починала тут стартувати ще з самого початку Вінницького Напівмарафону, — пригадує Наталія. — Мені все дуже сподобалось — суператмосфера. Організатори молодці, постаралися — і місто перекрили, і вболівальники є.

Крім того, вона закликає усіх приєднуватись до подібних спортивних подій. Каже, що з кожним роком забіги стають все популярнішими й популярнішими, а самі люди все частіше починають займатись спортом. 

ІІІ місце — Христина Коломієць (Вінниця) — результат 43 хвилини 30 секунд

— Дистанція для мене пройшла добре і тяжко. Бо я трохи перехворіла після того, як побувала на морі. Та до останнього не реєструвалася, — зізнається дівчина. — Вчора, в останній день, зареєструвалися у двох з подружкою. Вона так само прихворіла — зараз біжить «половинку».

Дівчина додає, що і дистанцією і власним результатом цілком задоволена.

Лідери на дистанції 4,2 кілометра (чоловіки)

І місце — Сергій Оксенюк (Луцьк) — результат: 12 хвилин 57 секунд

— Я бігаю вже років 20, — говорить перший фінішер дистанції. — Беру участь у різних змаганнях і ось приїхав у Вінницю. Біг для мене дуже важливий, він допомагає у багатьох сферах життя. Тому рухаємось уперед!

ІІ місце — Іван Павлюк (Вінниця) — результат: 13 хвилин 27 секунд

— Я багато працював, щоб здобути друге місце, хоч хотілось, звичайно, перше. Та трохи не вистачило досвіду. А взагалі бігаю я близько семи років. Тому для мене це не в новинку: їздити по різних містах і брати участь у змаганнях, — каже юнак. — Біг дає мені свободу й дозволяє звільнити думки. Для мене це своєрідна мотивація і, не забуваймо, про здоров'я.

ІІІ місце — Йосип Юрковський (Фастів) — результат: 14 хвилин 44 секунди

— Мені сподобались змагання, у наступному році також обов'язково візьму участь, — обіцяє учасник. — Взагалі, це мої перші змагання. Я просто побачив інформацію про забіг і зареєструвався.

Лідери на дистанції 4,2 кілометра (жінки)

І місце — Оксана Оксенюк (Луцьк) — результат: 15 хвилин 26 секунд

— Я вперше біжу у Вінниці й маю зараз лише позитивні враження від організації, — говорить переможниця дистанції 4,2 кілометра. — Вінниця для мене — це приємне відкриття. Дуже гарне місто, мені сподобалось. Напевно, і наступного року до вас приїду.

ІІ місце — Марина Прищепа (Вінниця) — результат: 16 хвилин 03 секунди

— Перший раз біжу офіційний старт, тому навіть не очікувала, що посяду друге місце. Дуже приємно, хоч, зізнаюсь, було трохи важко, — ділиться враженнями вінничанка. —Тепер розумію, що ще треба багато працювати й працювати, рухатись є куди!

ІІІ місце — Оля Мелемуха (Чернівці) — результат: 16 хвилин 25 секунд

— Мені дуже сподобався цей наіпвмарафон. Гарно пробігла й задоволена своїм результатом, — каже Оля Мелемуха. — Планую і у подальшому брати участь у забігах. 

Зверніть увагу, що ознайомитись з повним список переможців, а також з результатами кожного з учасників можна на сайті run.vn.ua.

А більше яскравих фото радимо шукати за посиланням.

Партнери Вінницького Напівмарафону-2021


 

Читайте також:

Прозвучав стартовий постріл! Вінничани й гості міста побігли 10 і 21 кілометрів 

До забігу всі готові? Розповідаємо важливе про Вінницький Напівмарафон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Oleg

    Така не обдарована людина тільки із псих-лікарні може писати , телефон йому тільки зря дали , хоть би школу закінчив перш ніж тут кукурікати і висирати своє недовольство !!!

    Читач73 reply Oleg

    шоновне а вас  скико раз ложили  до  псих ликарни  и вы  оттуда  тикалы
  • Читач73

    ни нпане МОРГунов  ЦЕ МИСТО ВАШЕ  А МИ ТУТ ПРОСТО  ЖИВЕМО И ВАМ  ПЛАТИТМ  подать.ганстор вы наш  ,благоридный распойник .вы и ваш  Глойсманн у  2005 незакинно пришли  до власти  и история почалась вашого  обогищення.

    Word Word reply Читач73

    Не реагуйте. Це бот, воно тут пасеться

    Yuriy reply Читач73

    Хто тобі в дурдомі телефон дає?

    Читач73 reply Yuriy

    кукареку  обиженка

    Yuriy reply Читач73

    Чого розкукурікався, півник?

    Читач73 reply Yuriy

    жиночко цэ  вы  тут  кукурикоете

    Yuriy reply Читач73

    Сходи до медсестри, попроси щоб тобі клізму заспокоюючу поставила.

    Читач73 reply Yuriy

    шоновный,чоловыче  добрый ,голубэ. я не  хочу  щобы  клызма  пидготовлена  для вас .у вас ии  отбираты. я не  селюк  фашист куркуль як вы. ваша клызма  то ваша.

    Yuriy reply Читач73

    Те що тебе зробили на стрілках залізниці, то це зрозуміло, окунь морожений. А з твоєю граматикою тобі навіть до селюків дуже далеко. Іди отримуй свою клізму на ніч і лягай спати, обморок.

    Читач73 reply Yuriy

    я пышу так  ,так я твоя мамка  общаеця на  суржыку.

    Yuriy reply Читач73

    Подивись свій коментарій вище і побачиш хто тут кукурікає, обморок

    Читач73 reply Yuriy

    кукурика  тут  тилько вы.шоновный.

keyboard_arrow_up