Всі контакти та підказки в одному місці: у Вінниці запустили «Вінсоцбот»

Всі контакти та підказки в одному місці: у Вінниці запустили «Вінсоцбот»
  • У Вінниці створили чат-бот, який допоможе вам дізнатися, куди звертатися за медичними, освітніми, пенсійними, адміністративними та іншими послугами. 
  • Ми перевірили, як він працює. 

«Вінсоцбот» — це, як кажуть у Вінницькій ОВА, віртуальний помічник, який у зручному форматі пропонує знайти користувачу корисну для себе інформацію.

Працює він у Telegram. Є десять категорій: ВПО; компенсація власникам житла; ЦНАП; субсидії-допомоги; психолог; медицина; освіта; пенсії; домашнє насилля; правова допомога.

Якщо у вас виникли якісь проблеми чи питання, і ви не знаєте, куди звернутися, щоб їх розв'язати — чат-бот допоможе. Спершу потрібно вибрати свою громаду з переліку, і знайти категорію, яка вам цікавить. 

Відео дня

Наприклад, у категорії «компенсація власникам житла» пояснюють, що, якщо ви безоплатно надали власне житло переселенцям, то для отримання компенсації на оплату житлово-комунальних послуг необхідно звернутися до виконавчого комітету міської ради. І додають контакти до відповідальної особи у територіальній громаді. 

У категорії «психолог», до прикладу, вам нададуть телефони до фахівців лінії психологічної допомоги. Якщо вам потрібна правова допомога, то чат-бот переадресує вас до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області.

Як це працює — дивіться у нашому відео. 

«ВінСоцБот» — реальна можливість швидко отримати необхідну інформацію про послуги, доступні для внутрішньо переміщених осіб в розрізі кожної територіальної громади у сучасному та зручному форматі», — пишуть на сторінці ОВА. 

Телеграм бот можна знайти у пошуку Telegram месенджера за назвою «ВінСоцБот» або @VinSoc_bot. 

Які ще є корисні додатки для вінничан?

Vinnytsia Transport

Цей додаток допомагає відстежувати рух громадського транспорту в режимі реального часу. Можна обрати зупинку та дізнатись, через скільки хвилин під’їде до вас необхідний транспорт.

Вінницяобленерго

Як пояснюють на сторінці обленерго, задля зручності вони запровадили функцію перегляду планових та аварійних відключень в особистому кабінеті на сайті АТ «Вінницяобленерго». А також створили Viber-бот, який доступний за посиланням: http://vb.voe.com.ua. Там ви можете побачити причину та час запланованого та фактичного відключення електроенергії. А також написати скаргу. 

Ситуаційний центр

Це не зовсім додаток, а чат-бот. Він створений для інформування водіїв щодо навантаження руху на дорогах нашого міста від Ситуаційного центру.

Активні посилання на мобільні додатки:

Єдиний рахунок

Цей додаток спільно з банками-партнерами забезпечує прийом платежів від мешканців за спожиті ЖК послуги. Тобто, у ньому ви можете платити за комунальні, передавати показники лічильників й у своєму телефоні стежити за обсягом спожитих послуг.

Е-квиток Вінниця

У цьому додатку ви підключайте муніципальну чи банківську картку, й можете:

  • контролювати свої витрати;
  • переглядати інформацію про поповнення карток та поїздки: час, вид транспорту, пересадки;
  • перевіряти залишок коштів на муніципальних картках.

Додатки воєнного стану

Також рекомендуємо вам кілька додатків, які будуть корисні під час повномасштабної війни. 

TacticMedAid 

Одразу після встановлення TacticMedAid ви отримуєте повний довідник з адаптованою версією протоколу TCCC-AMS для військових та протоколу STOP THE BLEED для цивільних.

Завантажити застосунок можна безоплатно. Ще важливо, що користуватися застосунком можна без інтернету. 

Helsi

Додаток Helsi — безплатний медичний онлайн-сервіс, який допомагає отримати всі необхідні медичні послуги. 

З Helsi можна знайти потрібного лікаря та записатись до нього або записати своїх рідних, зберігати медичні дані в особистому кабінеті, встановити нагадування прийому ліків.

Hearty

Додаток пропонує веселі та прості ідеї активностей та цікавих розмов для якісного спільного часу батьків та дітей (4-10 років).

Додаток, створений українськими розробниками, аби допомогти батькам переключити увагу дітей та поліпшити їхній психічний стан під час війни.

Сканер QR і штрих-коду

Під час війни важливо на всіх фронтах бойкотувати країну-окупанта. В тому числі не купувати російські товари. 

Для того, щоб розпізнати товари з рф можна скористатися додатком «Сканер QR і штрих-коду». Ми перевірили, як цей застосунок працює. Його потрібно лише встановити, реєструватися не потрібно. Треба лише навести камеру смартфона на штрих-код або QR-код, і отримати інформацію про походження товару.

Які ще додатки вважаєте корисними? Пишіть у коментарях.

 

Читайте також:

Валідатори у маршрутках Вінниці: чому не можна платити банківськими картками?

Проїзд у вінницьких маршрутках відтепер можна оплатити карткою. Перевірили, як це працює

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up