Вшанували пам'ять льотчиків Майбороди та Шкарбуна, які загинули 5 років тому

Вшанували пам'ять льотчиків Майбороди та Шкарбуна, які загинули 5 років тому

Вчора, 14 липня, на Алеї Слави вінницького кладовища вшанували пам'ять двох загиблих льотчиків Дмитра Майбороди та Дмитра Шкарбун. Вшанувати загиблих пілотів прийшли побратими та родичі.

Про це у фейсбук пише «Командування Повітряних Сил ЗСУ».

— 5 років тому від російської ракети, випущеної винищувачем з території РФ, загинули українські військові льотчики Дмитро Майборода та Дмитро Шкарбун.  Сьогодні на Алеї Слави вінницького кладовища зібралися найближчі люди обох Дмитрів: родичі та бойові побратими. Лунав гімн, постріли салютної групи і... материнські промови, від яких защемило серце у кожного. Над кладовищем пролетів Ан-26…, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Нагадаємо, командир літака майор Дмитро Майборода та помічник командира гвардії майор Дмитро Шкарбун загинули 14 липня 2014 року в районі міста Краснодон. На висоті 6200 метрів під Луганськом літак АН-26 збила ракета класу "повітря-повітря". Пілоти врятували життя п’ятьом членам екіпажу та одному військовослужбовцю, який супроводжував вантаж бійців в зону АТО.

Місцеві жителі поховали Майбороду та Шкарбуна прямо біля уламків літака, поставивши їм один хрест на двох. Там вони пробули два місяці.

Дoвiдкa.

Костянтин Могилко. Герой України з орденом "Золота зірка" (посмертно). Підполковник, командир літака АН-30Б. Загинув 6 червня о 17:12, в районі міста Слов'янськ. Сепаратисти підбили військовий літак, ракета влучила у двигун. Цiнoю влaснoгo життя кoмaндир лiтaкa Кoстянтин Мoгилкo вiдвiв лiтaк зa межi мiстa, a екiпaжу скoмaндувaв aвaрiйне пoкидaння лiтaкa. Четверo членiв екiпaжу встигли вистрибнути з пaрaшутoм. У результaтi зiткнення лiтaк iз землею вiд трaвм зaгинули: пiдпoлкoвник К.Мoгилкo, мaйoр С.Кaменський, прaпoрщик О.Пoтaпенкo тa кaпiтaн Дришлюк.

Дмитро Майборода. Майор, Герой України із орденом "Золота Зірка" (посмертно).  Дмитрo Мaйбoрoдa зaгинув 14 липня 2014-гo рoку. Близькo 12 гoдини лiтaк Aн-26 №19 був збитий терoристaми в рaйoнi міста Крaснoдoн Лугaнськoї oблaстi. Кoмaндир екiпaжу, мaйoр Мaйбoрoдa Дмитрo Oлексaндрoвич тa пoмiчник кoмaндирa екiпaжу, мaйoр Шкaрбун Дмитрo Пaвлoвич врятувaтися не змoгли. 

Читайте також: 

Вінниця попрощалась з загиблими льотчиками Дмитром Майбородою та Дмитром Шкарбуном

Герої не вмирають: вшанували льотчиків, які загинули два роки тому

Меморіал слави героям Дмитру Майбороді та Дмитру Шкарбуну відкрили врятовані ними льотчики

Вінницькому командиру екіпажу Дмитру Майбороді Порошенко присвоїв звання Героя України. Посмертно

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Надя Хуторянська

    ЦАРСТВА НЕБЕСНОГО
  • Константин Бастрыкин

    Царство Небесное
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up