Вінниця попрощалась з загиблими льотчиками Дмитром Майбородою та Дмитром Шкарбуном

Вінниця попрощалась з загиблими льотчиками Дмитром Майбородою та Дмитром Шкарбуном
Віддати останню шану загиблим льотчикам прийшли вінничани з квітами сьогодні, 29 вересня до Будинку Офіцерів о 10:30. Майори Дмитро Майборода та Дмитро Шкарбун загинули в небі над Луганщиною, виконуючи бойове завдання.

Загиблі льотчики були членами екіпажу військового транспортного літака АН-26, який 14 липня збили в районі міста Краснодон. Місцеві жителі поховали Майбороду та Шкарбуна прямо біля уламків літака, поставивши їм один хрест на двох. Там вони пробули два місяці.

- Тіла не могли забрати тому, що вони знаходились на окупованій території, туди наші війська не могли добратись, потрібно було чекати якогось перемир’я чи кінця бойових дій. Поховало їх місцеве населення, прямо біля розбитого літака, - говорить бортовий авіаційний технік авійаціного загону капітан Павло Філон.  

Відео дня

Забрала льотчиків з окупованої території матір Дмитра Майбороди, яка  поїхала туди і все ж таки домовилась щоб забрати їх.

- Дмитро Майборода  був дуже веселим, позитивним, з ним було дуже цікаво працювати, шкода що таких людей вже нема. Вони залишаться в наших серцях,  в нашій пам’яті на все життя, - говорить  капітан Павло Філон, - Екіпаж був дружний, після польотів чи до польотів всі разом переживали та підтримували один одного.

В Дмитра Шкарбуна залишився 11 річний син, в Майбороди поки що не було дітей.

 

- Знаю цих хлопців з самого початку моєї служби в Гавришівці. Діма Майборода, по воїнській професії не був льотчиком, але прагнення літати взяло верх. Дійшов до рівня першого класу, командир і начальники відгукувались про нього як про майстра своєї справи. Він був оптимістично налаштований, завжди веселий, в будь-якій компанії, якій він з’являвся, лились сміх і радість, навіть коли було важко, і неприємно, завжди старався вийти з цієї ситуації з оптимізмом, - згадує офіцер воїнської частини Олег Заплавчук. - Дмитро Шкарбун – він по професії льотчик третього класу, гарний професіонал, хороший хлопець, оптиміст. Коли стояла задача виконувати політ в тому районі, ніхто з них не відмовився, вони завжди з розумінням ставились до справи. Нажаль, вийшло так як вийшло.

Поховають героїчних льотчиків на Центальному кладовищі - поряд із вбитими у лютому на Майдані Максимом Шимком.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anve

    Димка Майборода был человек-зажигалка, огонь. Гулять так гулять, стрелять так стрелять... Печально и страшно это всё, а ещё очень обидно и непонятно почему не дали звание героев Украины.

    Анонім reply Anve

    уже дали
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up