Все про скандал з Едуардом Михайловим. Спортсмен прокоментував, чому вискочив на автомобіль

Все про скандал з Едуардом Михайловим. Спортсмен прокоментував, чому вискочив на автомобіль
Скрін з відео камери автофіксації
  • У соціальних мережах 12 травня оприлюднили відео, на якому чоловік пошкодив автомобіль вінничанки, вискочивши на дах. Так він намагався викликати з авто екс дружину, яка з дитиною знаходилася в салоні.
  • Інцидент набув розголосу, оскільки цей чоловік доволі відомий у Вінниці. Це Едуард Михайлов, керівник кількох міських спортивних клубів та бази «Спартак».
  • Спортсмен прокоментував свій вчинок журналістам сайту «20 хвилин». 

У п'ятницю 12 травня соцмережі облетіло відео: чоловік з розбігу вискочив на дах автівки, а потім збіг з нього. Тим часом в салоні авто чути жіночі і дитячі крики. Відеокадри з камери автофіксації та з мобільних телефонів свідків оприлюднив Володимир Затайдух,  голова ГО «Дорожній контроль Вінниця».

«Військовослужбовець, який захищає нашу країну на сході (при тому в найгарячішій точці), придбав своїй дочці авто, на якому вона приїхала забрати свою подругу з дитиною і наштовхнулася на ось таку ситуацію (не знаю, як словами описати цей вчинок)», — написав у Facebook під відео Володимир Затайдух.

Відео дня

У поліції доволі оперативно відреагували на відео. Як повідомили у відділі комунікації поліції Вінницької області, правоохоронці «негайно розпочали перевірку, під час якої з’ясувалось, що подія сталась ще 6 травня».

«Чоловік вискочив на автомобіль жінки та пошкодив його з хуліганських спонукань», — зазначають у поліції.

За словами начальника Вінницького районного управління поліції Віталія Курчика, після оприлюднення відео у соціальних мережах поліція порушника встановила. Ним виявився 37-річний житель обласного центру. Правоохоронці провели невідкладні слідчі дії, опитали свідків та очевидців події. 

Слідчим відділом Вінницького райуправління відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років. Досудове розслідування триває.

Хто «стрибав» по автівці?

У мережі одразу виникла дискусія, адже Едуарда Михайлова, який саме «стрибав» по автівці добре знають. Він керівник кількох міських спортивних клубів та бази «Спартак». Його батько Едуард Якович Михайлов — легенда вінницького боксу.

З другого допису громадського діяча і волонтера Володимира Затайдуха вінничанам стало відомо не лише ім'я головного героя відео, а й причину конфлікту. В салоні автівки знаходилася екс дружина та син Михайлова, і вони разом з водійкою авто намагалися виїхати з місця подій. Чоловік, вочевидь, був проти. 

«Ну, що друзі, ось далі починається все цікавіше. Всі пам'ятають як Эдуард Михайлов, попригав по авто незнайомої йому дівчині…Як з'ясувалося на задньому сидінні даного авто знаходився також син ( якщо не помиляюсь 4 рочки) і колишня дружина, но водійку і власницю авто він не знав. МИ не хочемо виносити сімейні проблеми - це їхнє особисте, але є основне , ніякі обставини не дозволяють шкодити майно і поводити себе так з незнайомою тобі дівчиною (водійкою)».

У наступному дописі активіст опублікував відео,  на кадрах якого видно, як Едуард Михайлов дає пояснення вдіяного поліції.

«Той нєгадяй, який це зробив обов'язково повинен відшкодувати! А якщо той нєгадяй не знайдеться то будеш робити сама " !!!!  Оце вам слова Едіка!!! Едік, ми знайшли "нєгадяя" ним виявився ТИ. То що, відшкодуєш, чи все-таки не тримаєш свого слова?» —  активіст коментує слова на відео.

Сьогодні, 15 травня, Володимир Затайдух опублікував допис, в якому військовий, за словами активіста батько водійки, автівка якої постраждала під  час конфлікту, звертається до Едуарда Михайлова.

«Поки ми воюємо наші родини нема кому захистити, — говорить військовий. — А цьому милому джейрану, який пригає по автомобілях я б запропонував би побігати по донецьким окопам і також їх покопати, хоча б разом зі мною. Тоді б дізнався, по чому пуд лиха».

«А ось вам і дві різні реальності. Один батько захищає нашу країну (низький уклін вам) інший ( Эдуард Михайлов ) знущається над його донькою і відчуває безкарність , підтвердження цього ви можете побачити на відео. Які , ще можуть бути виправдання цим діям? А тепер скажіть мені , як ми з вами маємо відноситися , до даної події, яке ми моральне право маємо бути в осторонь?» — також прокоментував Затайдух.

Ми зателефонували до автора дописів, активіста Володимира Затайдуха, аби дізнатися деталі інциденту. Також ми поспілкувалися з головним героєм історії, через якого розгорівся скандал — Едуардом Михайловим.

Ремонт на 150 тисяч

Вияснилось, що ситуації, яка зображена у відо передували певні події. Зокрема святкування дня народження Едуарда Михайлова. За містом спортсмен зібрав гостей, запросив також екс дружину з маленьким сином. Потім за жінкою з хлопчиком заїхала її подруга, аби відвезти їх додому. Михайлов захотів, щоб колишня з сином залишилися на святі і намагався водійку зупинити. Як саме — ви бачили на відео. 

— Михайлов намагався вийти через знайомих на водійку, аби порішати, — розповідає Володимир Затайдух.— Але дівчина може говорити з ним лише на тему ремонту автівки, і в присутності третіх осіб. Адже це не перша витівка Едуарда. Станція нарахувала чек за ремонт автомобілю біля 150 тисяч. Там аж дах лопнув від його пробіжки. Добре, що поліція відкрила кримінальну, а не адміністративну справу. 

 До речі, Михайлов водійку взагалі не знає. Просто колишня цивільна дружина після дня народження Едуарда набрала свою подругу, аби та її забрала, а він так відреагував. Дивний вчинок, адже в середині знаходився його маленький син. А саме що образливо, що автомобіль куплено на кошти батька за бойові виплати. І саме батько звернувся, аби захистити його доньку.

Водійку знаю, авто куплене не батьком

Едуард Михайлов

За словами Едуарда Михайлова, він дівчину за кермом добре знає, адже це давня подруга екс дружини. І чоловік був проти, аби саме ця жінка везла кудись колишню кохану з сином. І раніше був проти їхнього спілкування.

— Я за містом святкував свій день народження, запросив свою колишню дружину з сином. Та дівчина (водійка авто — авт.) не була запрошена на мій день народження. Хоч всі пишуть, що то незнайома мені дівчина, але це неправда. Ми її добре знаємо, і вона знала мою позицію — я був проти її спілкування з дружиною. І ось ми проводили добре час в лісі, нормально спілкувалися, і тут приїжає та особа і говорить, що дружину з сином забирає. Я порекомендував їй поїхати, адже хотів ще побути з малим, запропонував потім завезти на таксі. Вони все ж сіли в авто. Я вибіг на дорогу і зробив таким чином. Як так вийшло — я сам не розумію. Погарячкував. Потім зрозумів, що накоїв, до того ж міг налякати дитину.  Але я не давав згоду, щоб забирали сина, тим паче, саме ця особа. Я по низці причини не хочу, щоб вона спілкувалася з моїм сином взагалі. Всі пишуть, що я на незнайомих жінок напав. Ні, це сімейна справа. Взагалі ж, ми з дружиною і сином нормально спілкувалися. Зараз від мене трубку не бере, через цю резонансну ситуацію.

Едуард Михайлов також розповів, що після інциденту до нього приїхали невідомі, вирішувати питання.

— Одразу до мене приїхали братки, рішали на Джипі, — розповідає спортсмен. — Сказали, що це мені буде коштувати 2.5 тисячі доларів і щоб я віз готівку. Я відмовився. Сказав, що для початку  ми дізнаємося, скільки ремонт автівки буде коштувати в офіційного дилера, на станціях. Бо ті суми, що вони мені озвучують не є дійсними. Я запропонував їм, що заберу машину, сам відновлю її якісно і на цьому питання закрите.

Також чоловік ролзповів, що водійка не така вже йому незнайома. Дівчину, подругу екс дружини, знає чотири роки. Батька її теж.

— За моєю інформацією тато водійки не воює на сході. З початку війни я займався волонтерством, відкрили фонд, спілкуюся з військовими. Через свої канали пробив, що він не на передовій. Можливо він служить в ТРО, але точно не на сході. Це все маніпуляція. А машина цій дівчині була куплена не за гроші тата-військового, а за кошти, які вона отримала при розлученні. Я цю сім'ю добре знаю, ми чотири роки знайомі. Я бачу в усьому цьому провокацію, можливо хтось хоче наживи.

 

Читайте також:

«Я їхав на роботу, повз пронісся мікроавтобус і поїхав далі» — каже поліцейський, якому приписують втечу з місця ДТП

У центрі міста таксі на «зебрі» збило дівчат на самокаті. Відео моменту ДТП

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Толян Дрейк

    Яке їхало, таке здибало. Не жаль ні її ,ні його
  • Ольга Мартынюк

    Як там кажуть: Бо яке к...🤦
    Я уявляю що воно могло б вчудити якби ще трохи більше посвяткував.
    Я хотів ...я хотів...Я не хотів....пупець
    Що відчував його син коли воно бігло по машині...на фоні і так немалого стресу який переживають діти🤦
  • Любовь Куницкая

    Виправдання цього "спортсмена" вражають. Дівчина водійка приїхала на прохання подруги, і стає об'єктом знущань з його боку. І лише тому, що хтось його не послухався....
    Тепер про тата.. Він пішов в добробат ще минулої весни. Після, їх включили до складу ЗСУ і відразу відправили під Бахмут. Там він отримав поранення, після якого відразу повернувся до своїх хлопців. І сьогодні він не має можливості приїхати....
    Його поважає і підтримує дуже багато людей.
    І цьому Єдіку потрібно по совісті вирішити цю справу і вибачатися не тільки перед дівчиною але й перед татом, за всю брехню у цій статті.
  • Дмитрий

    Ця історія має набути більшого розголосу. Поширюйте, бо це повний треш.

keyboard_arrow_up