«Я їхав на роботу, повз пронісся мікроавтобус і поїхав далі» — каже поліцейський, якому приписують втечу з місця ДТП

«Я їхав на роботу, повз пронісся мікроавтобус і поїхав далі» — каже поліцейський, якому приписують втечу з місця ДТП
  • Вранці 13 травня, мікроавтобус Renault Trafic в’їхав в дерево бо уникав зіткнення з іншим авто, водій в лікарні.
  • За кермом іншої автівки (з якою уникали зіткнення), був заступник начальника Калинівської поліції, тож тепер цим займається ДБР
  • В соцмережах поширилась інформація що поліцейський з місця ДТП втік. 

13 травня о 8.00 по вулиці Вадима Нестерчука в Калинівці сталася дорожньо-транспортна пригода. За попередніми даними, 28-річний водій автомобіля Renault Trafic, уникаючи зіткнення з іншим автомобілем, допустив в’їзд в дерево. Разом з кермувальником, в салоні транспортного засобу перебував 59-річний пасажир.

Водій Рено отримав травми середньої важкості та знаходиться в лікарні. А водій Фольцваген Пасат, попередньо іншого учасника ДТП — є заступником начальника Калинівської поліції Богдан Погорельский.

В соцмережах шириться інформація про те, що працівник поліції зник з місця ДТП та, зі слів свідків, фотографували його авто у вигляді «імітації слідчих дій» вже зовсім в іншому місці, де начебто авто було приховано.

Відео дня

В преслужбі обласної поліції кажуть що дійсно було ДТП у місті Калинівка за участі поліцейського. Про це одразу було повідомлено ДБР, тому що подія сталася за участі правоохоронця.

— На сьогодні поліцейський відсторонений від виконання своїх службових обов’язків, проводиться службове розслідування, — говорить Заріна Маєвська, прес секретар обласної поліції. — Всі аналізі на алко та наркотичні речовини відібрані і призначена експертиза.

Стосовно зникнення поліцейського з місця пригоди в преслужбі кажуть наступне:

— На місце пригоди одразу виїхала інспекція, — говорить Заріна Маєвська. — І коли інспекція прибула, поліцейський знаходився на місці, як і його автівка. Ми зараз з’ясовуємо всі обставини щоб, або підтвердити, або спростувати цю інформацію.

Начальник Калинівської поліції Володимир Олексюк, в свою чергу теж відмітив, що справою займається ДБР, вони і мають об’єктивно розібратися хто там прав, а хто винен.

— Одне можу сказати, там є камери відеоспостереження, і є відео за яким експерти будуть визначати хто як їхав, з якою швидкістю, та все інше, — говорить Володимир Олексюк. — Там дійсно встановлено, що мій заступник був на цій дорозі…. На період досудового розслідування він відсторонений, і я думаю що справедливість має перемогти. Тут ніхто нікого і нічого не приховував, об’єктивно є пригода, і є не зовсім втішні наслідки. Слідчі розберуться.

Я не тікав з місця ДТП

За словами заступника начальника Калинівської поліції Богдана Погорельського, того ранку, 13 травня, він просто їхав на роботу.

— Я рухався по вулиці Кармелюка в напрямок вулиці Нестерчука, при під’їзді до якої є Т-образне перехрестя, з правого боку там достатня видимість, з лівого не зовсім, я переконався що там і там все чисто, і продовжив рух, — розповідає Богдан Погорельський. — Виїжджаючи на перехрестя, побачив з що лівої сторони на великій швидкості наближається мікроавтобус. Я вжив всіх заходів щоб зупинити свій транспортний засіб, мікроавтобус минув мене і поїхав далі. Я просто продовжив рух.

Як каже поліцейський, він не тікав з місця пригоди.

— Я не бачив пригоди, тому що мікроавтобус минув мене на такій швидкості, що навіть я відредагувати не встиг, куди ця автівка поїхала далі, просто був здивований, бо наче в населеному пункті знаходимось, таке місце, вузька дорога і так швидко їхати…, — каже поліцейський. — Я не звернув уваги де він дівся. Потім з’ясувалося, коли приїхав на місце несення служби і почув що надійшло повідомлення про ДТП. Чого мені тікати, я на роботу їхав, і доїжджаючи до вказаного перехрестя моя швидкість була максимум 20 км на годину. Я не міг там швидше їхати, тому що поворот там 90 градусів з обмеженою видимістю.

 

Читайте також: 

432 мільйони гривень заробили на пасажирах. У Вінниці підбили підсумки розвитку міського транспорту

Коли поновиться сполучення через Вінницю: Укрзалізниця відповіла на питання

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up