Ворог атакував Україну 55 ракетами різного базування. Три — збили на Вінниччині

Ворог атакував Україну 55 ракетами різного базування. Три — збили на Вінниччині
фото ілюстративне
  • Повітряна тривога на Вінниччині тривала понад чотири години.
  •  Загалом противник здійснив 55 пусків ракет різного базування.
  • 47 ракет збили наші оборонці, з них три на Вінниччині.

Головнокомандувач Збройних Сил України повідомив, що держава-терорист рф 26 січня завдала масованого ракетного удару по території України. 

— Противник здійснив 55 пусків ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря, — цитуємо повідомлення. — Силами і засобами протиповітряної оборони Збройних Сил України знищено 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці. Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.   

Відео дня

Повітряні сили ЗСУ зазначають, що до протиповітряного бою залучили підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальної авіації, мобільні вогневі групи Повітряних Сил, у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони України.

Пуски були:

  • Х-47 «Кинджал» — із двох літаків МіГ-31К;
  • крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 — із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з акваторії Каспійського моря;
  • крилаті ракети морського базування «Калібр» — із кораблів та підводних човнів з акваторії Чорного моря;
  • керовані авіаційні ракети Х-59 — із літаків Су-35.

Оперативне командування «Південь»  передає, що під час масованої ракетної атаки ворог цілив по об'єктах критичної інфраструктури. Уражено кілька таких об'єктів у Вінницькій та Одеській областях.

— Силами оборони в нашій зоні відповідальності було знищено 26 ворожих ракет повітряного і морського базування: три над Одещиною, 13 над Миколаївщиною, сім над Херсонщиною і три над Вінниччиною, — цитуємо повідомлення.

Тривога на Вінниччині, нагадаємо, почалася ще вночі. Тривала близько трьох годин. Потім дали відбій і чергова тривога розпочалася вранці. У наступному матеріалі зібрана вся актуальна інформація від початку до закінчення тривоги:

Також відзначимо, Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що через влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури запровадили аварійні відключення. Найскладніша ситуація наразі в Київській, Одеській та Вінницькій областях.

 

Читайте також:

Як діяти, якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет? Поради та рекомендації

Не ігноруйте. Вінничанам нагадують про чотири види сигналу у разі екстрених ситуацій

Можливі ракетні удари. Що робити вінничанам після сигналу «Увага всім!»

Не нехтуйте власною безпекою. Правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуація

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • pro tile

    Слава ЗСУ  Смерть Ворогам

keyboard_arrow_up