«Водій не Гай Юлій Цезар». Вінничани просять повернути кондукторів

«Водій не Гай Юлій Цезар». Вінничани просять повернути кондукторів
  • На сайті електронних петицій зареєстрували звернення про нестачу кондукторів в міському транспорті
  • Вінничанка Наталія Слободянюк каже, що водії трамваїв та тролейбусів не можуть продавати квитки — це наражає всіх на небезпеку під час руху.
  • Тому вона пропонує повернути кондукторів на роботу в транспорті

Наталія Слободянюк написала звернення, аби «Вінницька транспортна компанія» повернула кондукторів на роботу у транспорт. Адже водію заборонено продавати квитки на проїзд згідно пункту 2.3 Правил дорожнього руху

«Водій зобов’язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, реагувати на її зміну… А як водій трамваю чи тролейбусу може не відволікатись, коли він зобов’язаний взяти гроші та видати квиток під час руху? Водій не Гай Юлій Цезар — він не може та й не зобов'язаний робити чотири справи одночасно!», — пише авторка петиції.

І додала, що тепер у транспорті «не всі люди вважають за належне розрахуватись за проїзд», тому жінка пропонує, аби кондуктор й надалі працював у міському транспорті.

Відео дня

Станом на 16:30, 27 вересня, її петицію підтримали 95 городян. Аби звернення розглянули в мерії потрібно щонайменше 350 підписів.

Посилання на петицію.

Нагадаємо, у «Вінницькій транспортній компанії» раніше розповіли, що їм не вистачає 260 кондукторів, а це 50% від необхідного штату для роботи в транспорті. Проте, набір людей на цю професію закрили: немає охочих йти у кондуктори. Подробиці в матеріалі: Як подолають дефіцит кондукторів у транспорті.

І що в мерії планують на заміну кондукторам? Про це в матеріалі: Платити по-новому за проїзд будемо з весни 2019 року

Фото з архіву «20хвилин»

 

Читайте також:

«У годину пік катаюсь безкоштовно». Вінничани про громадський транспорт без кондукторів
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Вася

    Наверное, минус зарплата кондукторам, минус "зайцы", а в целом - прибыль...
  • Лена Демчик

    Когда пустой тролейбус - нет проблем рассчитаться с водителем. А когда во время движения в переполненном транспорте все передают за проезд (отвлекают водителя) - это реально опасно, до первой аварии.
  • Anonymous

    Шановна Наталія Слободянюк, хочу запевнити Вас  що і Вінницька транспортна компанія, її керівник, та шановний наш мер та депутати також не проти щоб повернулись у транспорт кондуктори.  "Наша влада"  хоче бачити   цих людей на роботі, але це не є турботою про  Вас, про Вашу зручність,  про людей які працювали ще на початку року кондукторами, про їх сімї, і  це рішення не має нічого спільного з економічним обгрунтуванням, це бажання не втратити невелику частину коштів ( готівки), яку отримує ТТУ не з пільговиків, та остаточно не втратити платника послуги перевезення який віддасть свої кошти приватному перевізнику. Чому Ваше звернення виглядає безглуздо?  Влада не хоче платити цим людям адекватну заробітну плату. Є бажання збирати гроші але платити за це  НІ.
    Така кількість пільговиків, це величезний тягар на бюджет міста. Я особисто не розумію, як пан Луценко, керівник транспортної компанії для отримання обіцяної зарплати "впарює" кондукторам "план". Людина працює зміну, але кондуктор не може заставите мене їхати не маршруткою, яка їде швидше і за такі ж кошти.
    Шановна  Наталія, Ви отримаєте відповідь від пана Моргунова, але це буде              
    " відписка"  що влада хоче, але ........., зауважте без врахування побажань а не кондукторів, а не правдивого економічного обгрунтування  рівня зарплати кондуктора та їх "плану". Що ми отримаємо за рік два? E- квиток, за шалені кошти, зношений транспорт, значну частину людей які будуть адмініструвати "цяцьку"  з назвою E- квиток, чергове підвищення цін на проїзд, та шалені затрати з бюджету не необдумані рішення влади.
  • роман

    так не петиции пишите а вперде в тту на должность кондуктора

    Олексій reply роман

    Зауваження по ділу: чому тоді іншим платити, якщо 60% не плотить і це офіційно всіх влаштовує? При таких розкладах, і у 7 грн за квиток збитки будуть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up