Вночі у Вінниці буде проводитися спецоперація — екстренний брифінг влади області

Вночі у Вінниці буде проводитися спецоперація — екстренний брифінг влади області
  • Сьогодні, 27 лютого, відбувся екстрений брифінг Вінницького міського голови Сергія Моргунова, голови ОДА Сергія Борзова, голови облради Вячеслава Соколового про ситуацію у місті та області.

Голова ОДА Сергій Борзов повідомив, що сьогодні вночі у Вінниці буде проводитися спецоперація.

— Ми попереджаємо всіх. Також і водіїв таксі. Тому що в комендантську годину буде проводитися спецоперація. Без перевірки документів. Це вже неможливо. Будуть стріляти. І я прошу всіх. Передайте та робіть репости, що сьогодні вночі буде проводитися спецоперація. Щоб вночі на вулиці в комендатську годину не було жодної людини. Ми вас дуже просимо, — зазначив Борзов.

Він наголосив також на забороні продажу алкоголю в області.

Відео дня

Крім того, вінничан просять не запускати дронів.

— Прошу всіх, у кого є дрони, будь ласка, не запускайте їх. Ми не можемо через вас вичислити дрон розвідників. Якщо хочете дуже допомогти, то звертайтесь в СБУ, там є відповідний підрозділ і вже працюйте, лише під їх керівництвом, — каже голова ОДА.

Готуйтесь відбивати наступ ворога 

За словами Борзова, в Житомирі, в аеропорту, почався бій.

— Колона 100 одиниць техніки вздовж дороги з Києва на Житомир. Слідкуючим буде Бердичів, потім Вінниця. Дякуючи Богу, в нас був час, ці чотири дні, щоб ми підготувались, зорганізувались, тому що такої війни не було. Це не АТО, це не позиційна війна, це війна зовсім другого масштабу. Тому потрібна організація всіх, з’єднання, комунікація, щоб зустрічати ворога, — наголосив він.

Очільник Вінниччини порадив, як можна допомогти спинити ворожу техніку.

— Хлопці, робіть шипи короткі. Вони йдуть швидко на гумовій колісній техніці, не на гусеничній. Їм треба швидко рухатись. Йдуть на малій броні, на гумі. Робіть гострі шипи. Коли ми скажемо кидайте з відра і паліть їх. Металеві щити: всі кузні, ковальні, СТО. Відрами, мішками, насипали метрів 50. В нього є підкачка, але він все одно стане, довго не проїде. Там ви його візьмете, — говорить Сергій Борзов.

Робота з біженцями

Голова обласної Ради повідомив, що наразі громади Вінниччини активно приймають і розміщують у себе біженців.

— На Вінниччині зараз понад шість тисяч біженців. Найбільше людей зараз приймає Ямпільська громада — близько двох тисяч. У Барській громаді — понад 700, у Погребищенській — близько 500, Тульчинській — майже 400 людей. Місцева влада облаштовує для їхніх потреб біженців дитячі садочки, школи, лікарні, санаторії. Створюються нормальні умови для забезпечення людей. Дякую громадам і жителям області за все, що вони зараз роблять, — сказав Вячеслав Соколовий.

В усіх громадах організували збір допомоги для потреб військових, територіальної оборони, біженців. Волонтерський рух діє надзвичайно активно. У громадах визначені місця для збору гуманітарної допомоги.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов повідомив, що Вінниця уже прийняла 440 біженців. У 100 пунктах обласного центру облаштували відповідні умови.

— Очікуємо три автобуси з дітьми з Києва і ще один з Харкова, — зазначив Серігй Моргунов. — Лікарні працюють, забезпечені, мають підготовлені ліжкомісця. Повністю створений резерв медиків за рахунок спеціалістів приватних клінік. Запас проводольства та медикаментів першої необхідності — теж забезпечено. По Вінниці ми працюємо чітко та реагуємо на підняття цін у магазинах. Так само територіальні громади по області мають працювати зі своїми торговельними мережами.

Керівники області та міста ще раз наголосили на тому, щоб люди послуговувалися тільки офіційними джерелами інформації, перевіряли неофіційну інформацію і не поширювали фейків.

Дивіться відео повністю:

У Вінниці просять підприємців відключити зовнішню рекламу з підсвіткою на період воєнного часу.

 

Читайте також:

На Вінниччині на місяць заборонили продаж алкогольних напоїв

За свободу, за перемогу. Гройсман провів майстер-клас з приготування коктейлю Молотова

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Julia Ståhl

    бережи Господь кожного🙏🇺🇦❤️
  • Таня Дорохтийчук

    Кажете , що ми 6-та армія в Європі по силі?! Ні , напевно перша!!! Слава Україні !!!
  • Надежда Кудырко

    Такое впечатление , что они так растерялись , что иногда не думают о чем говорят . А ведь они должны поддерживать народ и вселяться веру .
  • Олег Каськов

    Ото,"розумники". Хто ж попереджує про спецоперації заздалегідь? Тим більше,люди і так не мають виходити на вулицю,якщо діє комендантський час.
    Москалі вам будуть дуже вдячні.

keyboard_arrow_up