Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець

Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець
Олександра Петлінського земляки заслужено удостоїли відзнаки «Почесний громадянин Якушинецької громади»
  • Військовий Олександр Петлінський став першим Почесним громадянином Якушинецької громади.
  • Днями він особисто отримав посвідчення.
  • Чим нині займається рекордсмен із влучності пострілів з «Джавеліна»?

Наприкінці 2022-го року про нашого земляка Олександра Петлінського говорили не тільки в Україні. Про те, наскільки український військовий ефективно використовує ракетний комплекс, згадував президент США Джо Байден. Про відважного українця, який в одному бою вразив шість одиниць ворожої броньованої техніки, писали вітчизняні і зарубіжні ЗМІ.

Розповідали про Олександра на сайті «20 хвилин» і в газеті RIA. Загалом на його рахунку на той час було дев’ять влучних пострілів з американської зброї.

Без підтримки людей не втримали б фронт

У першій половині нинішнього року воїн перебував на лікуванні після отриманого поранення.

Відео дня

Староста села Микулинці, звідки родом боєць, Василь Шумський разом з депутатом Олексієм Коломійцем вийшли з пропозицією на сесію Якушинецької територіальної громади про присвоєння воїну звання «Почесний громадянин Якушинецької громади».

Депутати ухвалили таке рішення. Під час приїзду воїна додому його запросили до сільської ради. Голова громади Василь Романюк вручив Олександру Петлінському посвідчення.

— Мені дуже приємно отримати цю відзнаку від громади, вдячний за таку увагу, — сказав військовий. — Намагатимусь бути гідним цього почесного звання, сподіваюсь після війни, коли повернусь додому, буду долучатися до життя нашої Якушинецької громади та свого села Микулинці.

— Для нас є дуже вагомою підтримка, яку нам надають громади з бюджету і прості люди зі своїх заощаджень, — говорить Олександр. — Без цього ми б не змогли тримати фронт. Тож не зупиняйтесь, донатьте, допомагайте, ми вдячні кожному, хто підтримує військових.

Боєць нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, нагрудним знаком «За службу і звитягу», має відзнаку Головнокомандувача Збройних сил України «Золотий хрест». Тепер до них додалася відзнака земляків.

На фронті треба багато дронів

На сайті Якушинецької громади розповідають, що нині Олександр Петлінський служить у 128- й гірсько-штурмовій бригаді, виконує бойові завдання в Запорізькій області, на найбільш гарячому напрямку Роботиного. Займається евакуацією поранених, підвозом боєкомплектів тощо. Стріляти з «Джавеліна» не має можливості через ускладнення зі здоров’ям після поранення. Працювати доводиться переважно вночі, адже в день будь-які дії неможливі через дрони.

— Взагалі зараз на фронті дуже важливими є різноманітні дрони, це наші очі, без розвідки на виконання завдань ніхто не йде, — розповідає Олександр. — Проте дрони в значній кількості, на жаль, є і у ворога. Росіяни теж бачать кожен наш крок. Тож зараз у нас дійсно триває війна дронів. Проблемою також є ворожі засоби радіоелектронної боротьби, вони глушать наші сигнали, через це ми втрачаємо такі дорогоцінні для нас дрони. Проте маємо засоби боротьби із ними, звісно, не у великій кількості, але наші хлопці дуже швидко підлаштовуються під обставини. Тож працюємо, задачі командування виконуємо та тримаємо фронт.

Вітаємо відважного воїна з новою відзнакою, вона дорога для нього тим, що це відзнака його земляків. Бажаємо з Перемого повернутися додому.

Завдяки Олександру Петлінському, його побратимам, усім нашим захисникам, маємо можливість працювати, виховувати дітей, зазначають у Якушинецькій громаді. Маємо про це пам’ятати і щоденно допомагати нашому війську наближати Перемогу. Перемога здобувається спільними зусиллями — на фронті і в тилу.
 

Читайте також:

Десятикласник виготовив для фронту 10 павербанків. Йому допомогли друзі і мати загиблого офіцера

Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Раїса Брижата

    Дякуємо нехай Бог допомагає  збивати цю нечисть.
  • Наташа Бондар

    Вітаю з почесними відзнаками і нагородами Дякую за вашу мужність і за захист.Нехай Господь оберігає вас.Слава і шана нашим захисникам.
  • Nataliia Andrushchenko

    Сашуль!!! Бережи тебе Господь!!! Дякую за захист!!!

keyboard_arrow_up