«Вінниця strong». Фотограф Костянтин Ревуцький покаже світу зруйнований Будинок офіцерів

«Вінниця strong». Фотограф Костянтин Ревуцький покаже світу зруйнований Будинок офіцерів
Фото: Костянтин Ревуцький
  • Відомий вінницький фотограф Костянтин Ревуцький після серії фоторобіт, зроблених на деокупованих територіях України, вирішив наступну приурочити рідному місту.
  • Фото зруйнованого Будинку офіцерів, як символу непереможності, незабаром побачать у Європі.

Після серії фоторобіт з деокупованих міст Лиману і Ізюму знаний вінницький художник Костянтин Ревуцький вирішив сфотографувати рідну Вінницю, відзняти знищений від ракетного удару Будинок офіцерів.

— Трагедія 14 липня торкнулась не лише усіх вінничан, а й українців. Світлини зруйнованого будинку офіцерів, як символ стійкості і непереможності, має побачити світ, — говорить фотограф. — Вінницький я рахую окремим фотопроектом, який я також повезу у Європу: Чехію, Польщу, Іспанію, Італію. Рада Європи теж приєдналася до нашого проекту.

Відео дня

За словами Ревуцького, він, разом з іншими героями фотосесії, захотів пережити проект через свої світлини зруйнованого Будинку офіцерів перед його реставрацією.

— Дочка моїх знайомих Влада боялася тривоги, будь-яких шумів, її війна налякала, — розповідає Костянтин. — Не дивлячись на це, на локацію все ж  покликав цю маленьку дівчинку. Не думав, що вона погодиться фотографуватись в зруйнованому ракетою приміщенні, тут для дорослої людини непросте місце, адже загинуло багато людей. Але Влада погодилась, з мамою приїхала. Ми почали фотографувати і залунала тривога. Дитина була шокована і ми передали ці емоції, фото вийшли справжні. Не дивлячись на це, Влада після зйомок сказала мамі — якщо Ревуцький ще покличе, я піду фотографуватись. Розумієте, які ми сильні духом і непереможні? Яке покоління в нас підростає — переборює свій страх і йде далі.

Запитали фотографа, які емоції пережив він, коли ходив по руїнах нашого улюбленого Будинку офіцерів.

— Там було багато світла, бо було багато руйнацій, — поділився враженнями вінничанин. — Ми нація світла, ми відстоюємо свою землю, за нами правда і Бог. Ми хочемо показати світу. щоб вороги не робили ми непереможні.

«Вінниця strong» — таку назву носитиме майбутня фотовиставка Костянтина Ревуцького.

— Днями з другом Максимом Никитенко говорили про трагедію на Бостонському марафоні у 2013 році, коли під час теракту десятки людей загинуло, сотні було поранено, — каже фотограф. — Тоді лідер мого улюбленого гурту «Aerosmith» Стівен Тайлер ( а його бабуся була українкою), разом з хором, у пам'ять про трагедію заспівав пісню Dream on, і там були слова «Boston strong» . Коли згадали цей момент, вирішили дати назву моїм виставкам «Україна strong» і «Вінниця strong». Ми сильні — такий посил цієї виставки. В пам'ять про загиблу маленьку Лізу і нашого друга Вову Бороду. Вони не хотіли б, щоб ми опускали руки, а впевнено йшли до перемоги.

Фотовиставка також буде відповіддю тим ворогам, яким здалося, що вінничани після трагедії 14 липня стали на коліна.

— Якась наволоч у Фейсбуці мені написала: «Ну що, після двух ракет Вінниця стала на коліна?», — каже Ревуцький. — Я відповів: ми стали ще сильніші, ми зрозуміли хто є хто. Росія може воювати лише з мирним населенням, з військовими в них не виходить. А ми маємо жити далі, пам'ятати про загиблих, не чубитися між собою, а будували і відбудовували, дбати про наступне покоління. Ми не маємо права бути слабкими, в пам'ять про загиблих воїнів, мирного населення.

 

Читайте також:

Які страви можна скуштувати лише у нашому місті? Підкаже перша гастрономічна карта «Смачна Вінниця»

«Уявляєте, як їм тепер на нулі?» Вінничанка разом з 93-річною матір'ю виготовляють окопні свічки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up