Вінниця стала першим містом України, де ввели систему автоматичного відкриття укриттів

Вінниця стала першим містом України, де ввели систему автоматичного відкриття укриттів
  • У понад 150 багатоповерхівках Вінниці встановили систему автоматичного відкриття замків в укриттях.
  • Наразі автоматичні замки уже є у 53 закладах шкільної та дошкільної освіти та в чотирьох ПТУ, які мають зовнішній вхід в сховище. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, Вінниця стала першим містом України, де ввели систему автоматичного відкриття укриттів. 

Загалом встановили понад 200 систем автоматичного відкриття дверей в укриття під час повітряної тривоги. Сюди входять ліцеї, садочки, деякі заклади культури, заклади спорткомітету, окремі укриття, розташовані на базі комунальних підприємств, деякі підліткові клуби за місцем проживання, а також житлові будинки.

Серед перших багатоквартирних будинків система автоматичного відкриття замків була встановлена в укритті ОСББ за адресою вулиця Ратушна, 16.

Відео дня

— Це дуже добрий та зручний механізм. Як тільки лунає сигнал тривоги, двері в укриття автоматично відкриваються, а відповідне сповіщення приходить мені на телефон. Після того, як лунає «відбій», двері автоматично зачиняються, про що мені теж надходить сповіщення. Коли у людини є потреба потрапити в укриття в той час, коли немає тривоги, вона може скористатися фізичними ключами або може відкрити замок з допомогою телефона, — розповідає голова правління ОСББ «Ратушна-16» Світлана Тарногродська.

Наразі системи автоматичного відкриття замків в найпростіші укриття встановлені вже в понад 150 вінницьких багатоповерхівках, які мають окремий вихід на вулицю та мешканці яких проявили розуміння ситуації.

Головна ідея системи в тому, щоб під час повітряної тривоги кожен охочий міг безперешкодно пройти в найближче укриття. Оскільки фізично забезпечити цей процес доволі важко, прийняли рішення автоматизувати цей процес. На сьогодні в сховищах, які визнані придатними, комунальники обстежили стан дверей в усіх багатоповерхівках, адже монтувати замки можна лише на металеві двері.

 

Читайте також:

Страви на будь-який смак пропонують в шкільних їдальнях Жмеринки за рецептами Клопотенка

«Звільняти професіоналів — це дно». За керівника лікарні під облрадою другий день пікетують

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Макс Кирилюк

    Вже тиждень як попасти в підвал ніхто не може
    Навіть підчас тривоги вони не відчиняються
    Недоробили можливість відкрити двері як обіцяли
  • Електрик Вінниця

    Замки не того типу обрані
  • Електрик Вінниця

    Скажу що має бути безперебійне джерело живлення бо хрін зайдете
  • Александр Буяльский

    ню-ню а де ховатись а ?

keyboard_arrow_up