Страви на будь-який смак пропонують в шкільних їдальнях Жмеринки за рецептами Клопотенка

Страви на будь-який смак пропонують в шкільних їдальнях Жмеринки за рецептами Клопотенка
  • Жмеринській громаді вдалося кардинально змінити харчування дітей у навчальних закладах, що ініціювала Перша леді Олена Зеленська.
  • У тамтешніх школах діти їдять за рецептами Євгена Клопотенка і самі обирають страви.

У шкільних їдальнях і харчоблоках Жмеринської громади провели капітальні ремонти та придбали сучасні парові шафи, пароконвектомати і марміди, які допомагають готувати одразу кілька страв і зберігати їхні вітамінні компоненти.

До робіт підійшли комплексно: замінили системи опалення, вентиляції, електрики, водопостачання і водовідведення, встановили рекуператори повітря, зробили ремонти окремих приміщень для зберігання та обробки продуктів, забезпечили правильне сусідство молочної, рибної та м’ясної продукції в окремих холодильних камерах та окремих приміщеннях.

Відео дня

Вже з шостої ранку в шкільній їдальні Жмеринки смачно пахне домашніми млинцями та голубцями. Кожен учень закладу має змогу обрати страву до смаку, яку пропонують за шкільним меню Євгена Клопотенка.

Учні 1-4 класів та всі діти пільгових категорій харчуються у Жмеринській громаді безкоштовно. Кошти виділяють з місцевого бюджету. Решта бажаючих смачно попоїсти мають змогу обрати будь-яку страву на обід за 30-36 гривень.

Наприклад, в меню понеділка входить пюре, макарони, курка по-італійськи, котлета м’ясна, каша булгур, суп овочевий, млинці зі сметаною, омлет з орегано, фрикадельки курячі, чахохбілі з філе курки, чай з лимоном або каркаде, салати зі свіжих помідорів та капусти, фрукти — виноград, яблука і банан.

Діти кажуть, що їм дуже смакує їжа у шкільних їдальнях і найкращим є те, що вони мають змогу обирати самостійно ту страву, яку їм хочеться.

В багатьох їдальнях громади для дітей і педагогів встановили кулери з фільтрованою водою. Цю практику в управлінні освіти хочуть запровадити по всіх закладах у найближчий час.

 

Читайте також:

Діти з особливими освітніми потребами не мають бути замкненими в чотирьох стінах

Діти чотири тижні не можуть їсти в школі. Чому в Агрономічненському ліцеї не працює їдальня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up