Вінниця осіння: фоторепортаж з вулиць міста

Вінниця осіння: фоторепортаж з вулиць міста
  • Жовте, червоне, коричневе, а подекуди ще зелене листя. Комунальники, які прибирають парки та проспекти. Перехожі в теплому одязі. Вуличні музиканти, які ось-ось підуть у вимушену зимову відпустку. Прохолодні жовтневі панорами міста. У Вінниці справжня осінь. І ось якою нам вдалося побачити її крізь об'єктив фотоапарату.

На вулицях міста значно поменшало перехожих. А ті, хто з якихось причин опинився за межами теплих офісів та квартир, віддають перевагу ході швидкій, з широким кроком, небезпідставно вважаючи, що так менше змерзнуть. Менше й тих, хто обирає свіже повітря для смакування кавою або чаєм. Навіть курці й ті, здається, кудись усі подівалися. 

Чи не всюди опале листя. Комунальники борються з ним, наче зі шкідниками на городі, але раніше листопада вийти переможцями із цього двобою їм ще не вдавалося. Тому поки всі вуличні прибиральники живуть у режимі — дня бабака.

Ми прогулялися кількома центральними локаціями та вулицями Вінниці. Не всюди помітна осінь. Подекуди листя на деревах ще зелене, або дерев там немає зовсім. Та якщо загалом, то вплив жовтня відчувається добре. Виглядає це приблизно так:

Відео дня

Бригади комунальників можна побачити чи не всюди. Зазвичай, це кілька жінок або чоловіків з мітлами, граблями або ж лопатами. На них помаранчевий або зелений одяг. Обов'язково десь поряд буде трактор з причепом чи самоскид.

Біля нещодавно встановленого пам'ятника Блаженнішому Патріарху Любомиру Гузару ще можна побачити кошики зі свіжими квітами, а неподалік у клумбах квітнуть дубки та жовтіють берези.

Минулими вихідними зимова сплячка розпочалася у світломузичного фонтану «Рошен». Тепер там майже нікого немає: дивитися немає на що, а просто сидіти холодно. 

Чи не всі перелітні птахи зараз десь на півдорозі на південь. Голуби ж ніколи не покидають рідної Вінниці. Набережна «Рошен» — одне з їх улюблених місць. 

На час холодів, ворони та граки традиційні компаньйони голубів. Часом тисячі цих птахів можна побачити на острові Кемпа.

А ось і сам острів Кемпа, розфарбований кольорами осені.

Катамарани, теплоходи та гондола закрили сезон. До появи криги на воду виходитимуть лише рибалки та каякери. 

Центральний міст та швейцарський трамвай «Міраж». З наступного року цих синіх красенів поступово відправлятимуть на пенсію. До Вінниці приходитимуть більш нові трамваї з Цюриху. 

 

Вигляд на кафедральний собор та обласний архів з набережної. 

Кафедральний собор зблизька. І пожовтіле листя берізок на його тлі.

З Соборної на будинки. 

Соборна.

Зелене, жовте, червоне, бордове...

Вінницька вежа та осінь.

Усе рідше можна почути гру вуличних музик. Цей трубач один із останніх

Дехто насолоджується останніми більш-менш теплими днями, ніжачись на травці.

А дехто читаючи книжки. 

Комусь і в парку добре побути.

Вечірньо-осіння Вінниця.

Читайте також:

Забуті імена вінницьких кладовищ. Генріх Лютворт, завдяки якому з'явилися тролейбуси та Вишенька

«Ви перший журналіст, який там побуває»: як ми спустилися в підземні тунелі лікарні імені Ющенка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up