Вінницький волонтер Ярослав Пашкевич потрапив в ДТП. Потрібна допомога

Вінницький волонтер Ярослав Пашкевич потрапив в ДТП. Потрібна допомога
«Якби почекала три секунди, то всі б роз'їхалися без проблем». У Пашкевича розбита колінна чашечка, щоб відновитися потрібна операція та титанова пластина
  • Відомий волонтер Ярослав Пашкевич потрапив в аварію. Його скутер зіткнувся з позашляховиком біля «Кумбар».
  • Чоловіка забрали до лікарні з переломом колінної чашечки та незабаром мають провести операцію.
  • Розказуємо зі слів волонтера, як сталася ДТП.

Учора, 14 серпня, сталася аварія поблизу відділку поліції, що на вулиці Чорновола. Зіткнулися позашляховик KIA Sportage та скутер, водієм якого є відомий вінницький волонтер Ярослав Пашкевич. На щастя, він живий, але тепер у чоловіка зламана колінна чашечка та загіпсована права нога.

«Не почекала три секунди!»

Ярослав розказав, як трапилася аварія.

— Я проїжджав відділок поліції, що на Чорновола. Їхав у правому ряду зі швидкістю 35 кілометрів на годину. Увімкнув лівий поворотник, щоб повернути на баню. І тут мене просто зносить позашляховик, який їхав по лівій смузі. Машина повертала на Богуна і зачепила мене боком, — згадує Пашкевич.

Відео дня

Далі все відбувається як в бойовику: скутер перекидаючись вилітає з-під чоловіка, сам він падає на землю та на реакції вистрибує від другої машини, яка мала би його переїхати.

— Доповзаю до тротуару, штани в дрантя, з ноги тече кров. Скутер, куплений вісім днів тому в кредит, тепер просто хлам. І тут підходить водійка KIA та звинувачує, що це я її підрізав, — каже чоловік.

На місце події викликали поліцію. Швидку викликали вже самі патрульні, бо жінка зробила висновок, що в скутериста «звичайні подряпини».

— Коли під'їхала поліція, то патрульним почала розповідати, що через мене сталася аварія. Дивимося відео з камер Ситуаційного центру — і там все так, як я розповів. Вина водійки стала очевидною, і вона одразу каже «давайте якось порішаєм», — продовжує Пашкевич.

За його словами, до жінки під’їхав чоловік з «група підтримки», після розмови з яким учасниця ДТП сказала, що в скутериста «легкі тілесні», тому дасть на лікування тільки 1000 євро і «до побачення».

Волонтера забрали в лікарню на Київській, 68. Там йому надали медичну допомогу, встановили діагноз перелом колінної чашки та сказали, що потрібна операція: на наступному тижні мають поставити титанову пластину в ногу.

— Зараз почуваюсь більш-менш нормально, на знеболювальних. Але найбільш прикро те, що за три секунди, які водійка не змогла зачекати поки проїде один нещасний скутер, знищили мої плани на найближчі місяці, — говорить Ярослав. — У мене мала бути співбесіда до Veteran Хабу, де я мріяв працювати; тепер точно скасований проект, де я навчав медиків; не зможу брати участь в організації велопробігів та ще маса інших проектів тепер для мене «на паузі».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🚔ДТП, Кумбари, Скутер + КІА

A post shared by 🚔ДТП_Вінниці (@vinnitsya_dtp) on Aug 14, 2020 at 8:18am PDT

 

Що кажуть в поліції?

— KIA Sportage та скутер їхали в попутному напрямку на вулиці Чорновола. Водійка позашляховика здійснювала маневр повороту праворуч на вулицю Богуна, а водій їхав прямо, в бік вулиці Магістратської. Відбулося зіткнення, — повідомила працівник відділу комунікації обласної Нацполіції Наталія Бурдіяк. — Обставини аварії будуть встановлені досудовим слідством, відкрите кримінальне провадження за частиною першою статті 286 Кримінального кодексу (Порушення ПДР, що спричинило потерпілому тілесне ушкодження середньої тяжкості).

Цією статтею передбачене такі варіанти покарання: штраф 3400-8500 гривень або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортом на строк до трьох років або без такого.

У суботу, як розказує Ярослав Пашкевич, з ним все таки зв'язалася водійка позашляховика та пообіцяла оплатити операцію. Однак далі волонтер потребуватиме реабілітацію та лікування, що коштує чимало грошей. Допомогти йому можна гривнею, на цей картковий рахунок.

Картка ПриватБанку

5168 7573 2575 5801 — Ярослав Пашкевич

 

Читайте також:

Десятирічного Сергія у Вінниці шукали поліція та активісти. Де був малий?

«Ми прикриваємо медиків»: вінничани почали безкоштовно виготовляти захисні щитки для лікарів

Саня, тримайся!» Як рятували бійця, якого пограбували злодії, а бомжі — поранили ножем

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (49)
  • Veronika Orlova

    https://m.youtube.com/watch?v=jmHvB8K8HqY
    "
    " Далі все відбувається як в бойовику: скутер перекидаючись вилітає з-під чоловіка, сам він падає на землю та на реакції вистрибує від другої машини, яка мала би його переїхати."  Фантазер ещё тот, и поворот там не нужно включать, можно ввести в заблуждение
  • Jon Walker

    А чим займається цей Вінницький волонтер? Не доводилось чути про його роботу. Фейсбучний?

    Jon Walker reply Jon Walker

    Давид Пшеничний розкидатись ось так це як? Мати наглість запитати про його справи? Я не чув які добрі справи він зробив і на момент відповіді 17 моїх друзів також. У вас є шанс розповісти мені а я в свою чергу розповім тим хто також не знає.

    Давид Пшеничний reply Jon Walker

    Jon Walker  Якщо ти не знаеш, нащо ось так розкодуватись словами? Це волонтер, який зробив більше хороших справ чим все наше місто, людина яка готова завжди допомогти.

    Електрик Винница reply Jon Walker

    Jon Walker бабло рубит на группе белый список винница 400 грн с человека за публикацыю одного обьявления в группе на месяц, налоги само собой никто не плотит.
  • Ярослав

    Відео ДТП де? Реальні докази, а не здогадки всіх кого спитають. Він сказав. Вона сказала. Людська пам'ять по свої природі ніколи не відтворить оригінальну інформацію.
  • Anuta Viznuk

    Давайте не вешать ярлыков! Надо смотреть видео.

    Anuta Viznuk reply Anuta Viznuk

    Злобный Модер значит, ответит по закону!

    Злобный Модер reply Anuta Viznuk

    Anuta Viznuk видео показывали копы, я успел телефоном снять  экран, как раз видно момент как водитель киа его подрезает входяшего в поворот.. что описанной в статье, то все правда, и это могут подтвердить все кто был в больнице, на месте дтп, и видео, которое надеюсь если водитель киа не порешает что оно пропадет , то ситуационный центр выдаст.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up