Театр імені Садовського відвідала заступниця Міністра культури Галина Григоренко

Театр імені Садовського відвідала заступниця Міністра культури Галина Григоренко
Директор театру Іван Педорук з Галиною Григоренко та Ольгою Дерновою. Фото: театр ім. М. Садовського
  • 26 липня Вінницький обласний український музично-драматичний театр імені М.К.Садовського відвідала заступниця Міністра культури та інформаційної політики Галина Григоренко. Вона ознайомилася, як у театрі реалізували засоби безбар’єрного доступу людей з інвалідністю.

Днями Вінницький обласний український музично-драматичний театр імені М.К.Садовського відвідала заступниця Міністра культури та інформаційної політики Галина Григоренко, йдеться у дописі Фейсбук-сторінки театру. Посадовиця ознайомилася, як у театрі реалізували засоби безбар’єрного доступу людей з інвалідністю до каси та глядацької зали, інших приміщень.

«Бачу, що в театрі імені М.К.Садовського приділено належну увагу до людей з інвалідністю, — сказала Григоренко. — Скажу відверто, що приємно вражена тим, наскільки вдало у вас організовано зовнішній пандус, внутрішні проходи, можливість безбар’єрного доступу до всіх зон глядацької зали і до укриттів; у театрі все готове навіть для самостійного доступу людей на колісних візках та людей із порушеннями зору. А послуга «Допомога консультанта» — це сучасний інструмент, який забезпечує живу комунікацію, це ознака уваги та поваги до них. Окрема тема — послуга аудіоопису вистав для незрячих, що реалізована у співпраці з Українським культурним фондом. Відтепер люди із порушеннями зору мають можливість відвідувати вистави театру. Це сучасно, це креативно, це крок вперед!».

Відео дня

На сьогодні в театрі облаштовані усі необхідні засоби для можливості відвідування людьми, які пересуваються на кріслах колісних, людьми із порушеннями зору: діє звуковий «маячок» для незрячих, який спрацьовує при наближення до входу в театр; облаштовано тактильну доріжку для людей із порушеннями зору, а для людей, що пересуваються на кріслах колісних є відповідні зовнішні та внутрішні пандуси, спеціальні санітарні кімнати, відповідні візуальні маршрутні таблички.

«У рамках реалізації основних завдань обласного плану з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні ми тісно співпрацюємо з медичними закладами області, військовими частинами та ветеранськими організаціями з метою максимальної реабілітації наших захисників засобами мистецтва, — повідомляє адміністрація театру. — В залі зафіксовані глядацькі місця для наших захисників, військових, що зазнали травмування та перебувають на лікуванні й реабілітації у медичних закладах області. На будь-яку виставу за бажанням є квота місць, і ми завжди раді, коли можемо вплинути на покращення емоційного та психологічного здоров’я наших військових, та зробити наш театр і взагалі заклади культури, доступними для всіх».

 

Читайте також:

Таїса Славінська: «Під завісу приготували ще одну прем'єру». Вінницький театр завершує сезон

«Ти — це і є твій батько!» У Вінниці розпочався показ психологічної драми «Батько»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Bogdan Severin

    Посадовиця, стажист...

    В який момент наша мова звернула не туди?
  • Таисия Юхимчук

    Так ось чому 26 липня бомбили Вінницю?, делегація верхівки влади( близько 10 осіб) приїздили до міста.
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

  • Катерина Баркалова

    новина в кращих традиціях срср

keyboard_arrow_up