Вінницький борщ підкорив Туреччину: на міжнародному фестивалі в Бурсі вишикувалися черги
- На міжнародному гастрономічному фестивалі в Бурсі українські кухарі представили традиційний борщ на вишні, який викликав справжній фурор серед місцевих жителів та гостей міста.
- Сотні порцій страви розійшлися за лічені години, а до стенду з українськими делікатесами вишикувалися довгі черги.
Вінницький борщ на вишні та інші елементи традиційної кухні представили на Міжнародному фестивалі гастрономії в місті Бурса (Туреччина), який відбувся 13-15 вересня.
У рамках фестивалю відбулися численні інтерв’ю, панелі, конкурси нагород, виставки, гастросцени, майстер-класи, концерти і заходи для дітей за участю знаменитостей, шеф-кухарів і впливових людей зі сфери гастрономії.
Також участь у фестивалі взяли вісім іноземних міст, з якими Бурса має взаємини. Представників вінницького бізнесу на цей фестиваль запросив мер Бурси Мустафа Бозбей.
Ніші земляки для учасників фестивалю готували борщ на вишні, пампушки з часником, пиріжки з вишнею та узвар. Також вони спілкувалися з відвідувачами і розповідали їм про Україну, про борщ, про наше місто — Вінницю.
— Щодня вони готували по декілька сотень порцій, які розліталися дуже швидко. До стенда Вінниці вишикувалися цілі черги, — зазначають у міськраді.
Читайте також:
Церковний календар на вересень 2024 року: коли та що відзначаємо
Кого і коли вітати з днем ангела: календар іменин на вересень 2024
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
Vasya Polosatiy