Вінницька чупакабра повідгризала кролям яйця

Вінницька чупакабра повідгризала кролям яйця
У шести господарів села Сосонка, що під Вінницею, кролі загинули загадковим чином. Невідомий звір так старанно висмоктав з них кров, що не залишив на землі жодної краплі.

Дикий звір продовжує жорстоко винищувати живність на подвір'ях вінницьких господарів. Перелякані селяни звинувачують в усьому чупакабру. Цю істоту бояться настільки, що не випускають надвечір дітей із хат.

Ім'я вцілілому кролику дали на захист
- Прийшов з нічної зміни та вирішив нагодувати кролів, - каже Володимир Володьков. – Дивлюся, й очам не вірю: усі дев'ять кліток відчинені, дверцята вирвані із завісами, а кролики лежать мертві. Голови, вуха й ноги на місці, шерсть ціла. Ніби поснули.
Прислухався господар, аж десь щось пищить, ніби з-під контейнера.
- Там сховався один з дев'яти кролів. Тільки він і врятувався, - сумно говорить Володимир.

Клітки для кролів господар обгородив з усіх боків високою огорожею. Звір, який проник за паркан, спершу відігнув кусок бляхи. А вже потім зірвав дверцята на клітках.
- Мені кажуть, це могли зробити або собака, або куниця, - продовжує пан Володимир. – Але ж куниця завіси не вирве і дерево не погризе, а тут на клітках скрізь сліди зубів. Щоб собака так старанно смоктав кров, не чув про таке. Голову би відгриз, затягнув би куди-небудь – це собака може, а висмоктати кров. Єдине, що у вампірські звички чупакабри не вписується, помітив вже, коли закопував тваринок. Придивився, а та чупакабра їм... яйця повідгризала.
Дружина Володимира – пані Тетяна тієї ночі чула гуркіт.
- Десь о першій годині, ніби трактор проїхав біля наших воріт, так щось гуркотіло, - каже жінка. – Я подумала, що це на залізниці йдуть роботи. Там якраз у ці дні міняли колії. Від будинку до залізничного полотна рукою подати, все чути. Не могла навіть припустити, що це у нас таке на обійсті робиться. Собаки у нас нема...
Кролику, який врятувався дали ім'я Федір. Для чого?
- Кажуть, тварина з іменем більш захищена, - впевнено каже власник кроля-щасливця.

Подарунок для Феді
Володимир шукає пару для кролика, який вижив. Чоловік був би вдячний, якби хто-небудь з кролівників-любителів подарував йому кролицю.
- Купити я й сам можу, - зітхає співрозмовник. – Подарунок важливий тим, що трохи полегшив би переживання за втраченим.
Володьков уже не перший рік займається вирощуванням цих хутряних звірят. Був час, коли мав цілу ферму - більше ста кроликів. Не дивно, що загибель тварин сприйняв боляче.
Про неприємну пригоду Володимир Володьков повідомив сільському голові Анатолію Гідровичу. Той викликав міліцію. Міліціонери погодилися з припущеннями господаря про те, яким чином звір проник до кролів. Володимир каже, навіть взяли шерсть на експертизу. На цьому все й закінчилося.
- До нас навіть приїжджала спеціаліст з Києва, - каже пан Володимир. – Не запам'ятав, з якої вона установи, прізвище теж називала, але сказане в одне вухо влетіло, у друге – вилетіло. Дзвонила від нас у Київ, розповідала, що почула від нас і побачила. Ще казала, самих дітей на вулицю не випускати.

Відео дня
>Щось схоже на кенгуру
Тварину, яку підозрюють у завданій в Сосонці шкоді, бачила Ольга Сташко. - У мене в хліві малі поросята, - каже жінка, - то я постійно пантрую за ними. У той день, чую, Кнопа дуже розгавкалася. Вийшла на подвір'я, бачу, до хліва якесь нещастя суне. На вівчарку схоже, тільки дуже худюще, як дошка. Таке сухецьке – ребрами світить. Шерсть рижа, з вогняним відтінком. Ледве не по землі волочить вим'ям.

- Те чудернацьке з витягнутою довгою мордою було ось такої величини, - каже Ольга Сташко
Жінка подумала, це сучка з лісу прийшла поживитися чимось, здичавіла собака.
- Аж дивлюся, мордочка в неї довга-довга. Витягнена, як ото в кенгуру. Якби поставити на задні лапи, точно була б ця тваринка, - переконано каже жінка. - Я її ледве випровадила з подвір'я. Це було білим днем, одразу після обіду. Якоїсь агресії тварина не проявляла.

Тієї ж ночі чоловік сусідки Людмили Білої декілька разів відганяв від клітки з кролями якогось звіра. Було темно. Думав, що то чужий пес. Щоразу виходив на гавкіт свого собаки. Так врятував пухнастих.
А Ящукам, ще одним сусідам, цього не вдалося зробити. То вранці вони побачили біля кліток те саме, що сталося у Воловодьків. Тільки у Ящуків менші втрати – звірина висмоктала кров з двох кролів. Таку ж картину побачила одного ранку бабка Солоненко.
Загалом у шести господарів “похазяйнувала” непрохана гостя. Решта людей, кажуть у селі, не стали чекати, поки і в них станеться те саме. Самі позбулися вухатих звірят.
- Ми вже хотіли якусь засідку влаштовувати, - кажуть селяни. – Але йди знай, де його і коли чекати. Простіше вибити кролів, та й не мати мороки. Але ж це теж не вихід. Зустрінеш увечері таке нещастя на темній вулиці, перелякатися можна на все життя.

Коментар експерта
Анатолій Гідрович,
сільський голова Сосонки
:

Ветеринари кажуть нам не наводити паніки і не вигадувати всякі небилиці. Згоден, що це нічого не дасть. Але ж нехай тоді скажуть, що саме знищує кролів і як від тої звірини захищатися. З цими питаннями люди звертаються до сільського голови, а що їм можу відповісти. “Це може бути куниця або собака”, - пояснюють нам ветеринари, але люди сміються з того. Та й взагалі хотілося б, коли в село приїжджають фахівці щось прояснити, щоб потім повідомляли людям результат. Ті ж міліціонери сказали, що беруть шерсть на дослідження. Мене запитують у селі, що показала експертиза? Та хіба я знаю? Запитую – не кажуть. Простіше всього відмахнутися, мовляв, селяни вигадують дурниці, але люди чекають іншого – допомоги.

 

 

Читайте також : У Вінниці чупакабра заглядала у вікно.

                              Вінницьку чупакабру вичислить міліція.

                             Як баба Лукера вполювала... "чупакабру" .

                            Максима Годонюка лікують від нападу... чупакабри.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Anonymous

    29декабря село Комунаровка заночь 15 кролей без головыю.Собака убежал.кроличьи клетки были железные-поломаны.Следы на снегу огромные.
  • Anonymous

    нехай така чупакабра залызе у верховну раду
  • Anonymous

    Насчет отгрызенных яиц - ликбез от Торонтуя. Отгызенные яйца - это обычный результат борьбы самцов-кроликов за самку. Если в одной клетке держать самцов, то сильнейший кастрирует всех остальных. Не знали, господа кролиководы из Сосонки?))) Второе. Кролик тварь хлипкая, подверженная внезапному повальному мору. Теперь умножаем невежество сосонского кроликовода на богатую фантазию Вити Скрыпнака и получаем "сенсационный" материал))

    Anonymous reply Anonymous

    Федя Рулит!!!! ))))
  • Anonymous

    заголовок улыбнул, а как увидела фотку кроликов, так сразу улыбка сошла. Вы хоть предупреждайте для слабонервных...такую фотку кинуть... жалко животинок((

    Anonymous reply Anonymous

    так ещё и курочки клюют
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up