У Вінниці чупакабра заглядала у вікно

У Вінниці чупакабра заглядала у вікно
Невідомий звір знищив дев'ять кролів у клітці і залишив сліди передніх лап на стіні гаража, мабуть, заглядав у пластикове вікно, за яким знаходилася кролиця і ще п'ятеро кроленят.

У Вінниці це перший випадок нападу загадкового звіра на кролятник. Раніше такі факти мали місце у деяких навколишніх селах. Зокрема, RIA розповідала про те, як пухнастих обезкровили у двох господарствах села Сосонка. Але щоб у місті...
Приватний будинок сім”ї вінничан Душаків знаходиться неподалік від однієї з дев”ятиповерхівок на вулиці Талаліхіна. Це неподалік від вулиці Київської - місце компактної забудови, тут завжди людно.
-З вікон дев'ятиповерхівки наше подвір'я, як на долоні, - каже пані Станіслава. – Але ніхто нічого не бачив, бо це сталося вночі, а може, під ранок....

Вівчарка з переляку заніміла
О пів на сьому ранку Станіслава Іванівна зібралася годувати кролів, але ще не підійшла до клітки, як зупинилася стривожена. За декілька метрів від клітки лежали двоє мертвих кролів, трохи далі ще стільки ж, один, найбільший, у воді біля берега (поруч протікає річечка Тяжилівка), ще четверо – у самій клітці.
-А що робилося навколо клітки, важко передати, - каже жінка. – Перед тим пройшов дощ. Вся стежка зграсована слідами. Сліди великі, може, такі, як ратиці корови. В одному місці валялися дверцята від клітки. На них побачила царапини від кігтів. Трохи далі лежала посудина, з якої звірята пили воду.


Це ж яку силу треба мати, щоб планку вирвати з цвяхами! - каже чоловік Станіслави Іванівни – пан Павло. – Я ж коли прибивав її, то цвяхи загнув зсередини. Нічого це не дало. Розламало деревину навпіл.
-Вікна у нас пластикові, та й виходять не в двір, а на тильну сторону, тому я нічого не чула тієї ночі, - продовжує Станіслава Іванівна. – Чоловік був у відрядженні. Навіть якби щось запідозрила, все одно з будинку не вийшла б. Очевидно, це сталося не вночі, а під ранок. Сусідка каже, що саме в цей час собаки у навколишніх будинках так гавкали, що їй аж страшно стало.
Вівчарка Душаків так само заходилася гавкотінням. Її тримають у гаражі. Клітка з кролями стояла з тильної сторони.
- Циндру, така кличка у нашої собаки, наступного дня, ніби підмінили, - каже пані Станіслава. – Вівчарці тільки рік, не скажеш, що в такому віці ляклива. А тут замовкла, притихла, німою стала. Весь день не подавала голосу. Видно, добре злякалася.

Відео дня
>Звір переправився через річку
Провести розслідування запропонував бабусі 19-річний внук Віталій. Слідів залишилося багато. Бо земля розгрузла після дощу. На дошці у клітці їх видно й зараз. А найкраще – на стіні гаража. Вони залишилися від передніх лап. Схоже, чудовисько, обіпершись на них, заглядало у вікно.
-Там кролиця з кроленятами, - каже пані Станіслава. – Але двері металічні, на замку, вікно пластикове, тому пробратися туди не під силу.
Всі загиблі кролики були мокрі, ніби у воді скупані. Господарі припускають, що це звір їх намочив.
- Інакше, як через річку, він не міг сюди добратися, - каже пані Станіслава. - Можна через подвір'я, але воно відгороджено від вулиці високим парканом. Та й сліди були б. Залишається один шлях – через річку. Вона протікає, як бачите, під гаражем, тільки стежка відділяє будинок від води.
Прим'яту кропиву на березі видно у двох місцях. Мабуть, в одному не вдалося вибратися на берег, то знайшло інше місце. Розслідування бабусі й внука підтвердило наявність слідів і на протилежному березі річки. На тому березі біля гаражів жив бездомний собака. Його підгодовували мешканці сусідніх будинків. На ранок Бєлку, як і кролів, знайшли мертвою. Теж на березі річки.

Як скальпелем хірург провів
Перед тим, як закопати кроликів, господарі звернули увагу на те, що у семи з них за вухами було видно слід від укусу. Так пухнастих обезкровили. В одного вуханя був відірваний хвіст. А у двох розпорені животи.
- Як ото скальпелем хірург провів, рівненько-рівненько, я працюю в лікарні, повірте, знаю, що кажу, - продовжує Станіслава Іванівна. – Зробило це чудовисько, щоб вигризти печінку. Ми всі пережили стрес. Особливо внучка. Вона для кожного кролика придумала ім'я, годувала їх, гладила. Одного з кроликів називала Сонечком. Тільки діти можуть давати такі милі клички. Наступного дня дитина боялася на вулицю вийти. Та й ми дорослі хвилювалися немало.
Дехто із сусідів запитує, чому не звернулися в міліцію.
- Міліції нема що робити, як моїми кролями займатися, - каже жінка. – Тим часом десь же це чудовисько ходить!. Шукає нову жертву. А скільки здогадок довелося почути! Одні кажуть, що це собака зробив, інші запевняють, що бобри, треті переконують, що на таке здатні тхори.
- Думаю, що в названих істот не знайдеться стільки сили, щоб вирвати двері з цвяхами, - приєднується до розмови пан Павло. – У чудовиська, як мені здається, є ще й розум. У клітку він добирався саме через дверцята, а не з якого-небудь боку. Як же знає, в кого є кролі, ніяк не збагну?
Так само знищували кролів у Сосонці. Двері клітки були вирвані з цвяхами. Ось тільки животи у пухнастих не були розпорені. З них просто висмоктали кров. Сліди від укусів було видно у тому ж місці – за вухами.

Читайте також:

Вінницька чупакабра повідгризала кролям яйця

Вінницьку чупакабру вичислить міліція

Як баба Лукера вполювала... "чупакабру"

Максима Годонюка лікують від нападу... чупакабри
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Anonymous

    я також невірила до сьогоднішньої ночі ми вже 2 в селі хто залишився без кролів

    Anonymous reply Anonymous

    У якому селі?
  • Anonymous

    чуть не забыл: .....................................................................

    Anonymous reply Anonymous

    я знал , что понравится! сейчас еще подкину.....................................................

    Anonymous reply Anonymous

    У......

    Anonymous reply Anonymous

    ...важа......

    Anonymous reply Anonymous

    ...жа? жа!.........................

    Anonymous reply Anonymous

    емый ре.....

    Anonymous reply Anonymous

    дактор!!!...............

    Anonymous reply Anonymous

    оппа, спалился))))................................
  • Anonymous

    кстате - а что в руке у заглядывающей в окно чупакабры? письмо от почтальона Печкина?)...............................................
  • Anonymous

    В центре Немирова полно змей. Из прудов окресных повылазили от жары! Осторожно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up