Вінничани не хочуть кладовища в місті: краще побудувати крематорій

Вінничани не хочуть кладовища в місті: краще побудувати крематорій
Фото з мітингу, який був у п'ятницю, 8 квітня. На ньому зібрались мешканці Академічного і ще кількох мікрорайонів, протестувати проти створення нового кладовища.

Вчорашній мітинг показав, що мешканці Академічного проти кладовища. Вінничани вимагали від влади, щоб нове місце поховання створювали де інде. Наприклад, на Барському шосе. А що думають інші містяни? Про це запитали журналісти “20хвилин”.

Суспільна думка не сильно відрізнялась. Вісім мешканців Вінниці, які прийняли участь в опитуванні, вважають що кладовище будувати біля житлових масивів не треба. Один з вінничан казав, що “місто і так стоїть на костях”.

Всі з опитуваних людей казали, що краще створювати нове місце поховання за містом.

- Влада може виділити місце для кладовища в іншому місті, - каже молода вінничанка з дитиною. - До міста стільки земель приєднали, що не можна знайти куди ці гробки поставити?

Відео дня

Ще одне запитання стосувалось створення крематорію у місті. На думку вінничан, це непогана ідея. Але деякі вказали, що це буде дуже дорого, і не всі люди зважаться “порушити християнські традиції”. Під час опитування до журналістів підійшла жінка, яка вказала, що вона з Академічного.

- Ми проти кладовища, - обурюється жінка. - І не хочемо щоранку прокидатись і дивитись на ці хрести. З Академічним потрібно рахуватись, бо ми теж вінничани, і маємо прав не менше ніж інші люди.

Нагадуємо, вчора, 8 квітня, у Вінниці під міською радою вінничани ледь не побилися через кладовище. Мешканці Академічного протестували під стінами мерії, щоб чиновники відмінили своє рішення. Тоді як мешканці інших районів (яких було небагато на мітингу), говорили, що "якщо все законно, то чому не можна там створити місця для поховання?".

Що люди ще говорили? Дивіться у відео:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Анонім

    Ініціативна група зрадила інтереси мешканців м-ну Академічний, давши згоду на будівництво кладовища від імені мешканців м-ну. Що відбулося, чому так різко помінявся вектор захисту громади, хтось щось розуміє?  Хоча можна було спрогнозувати, що якщо радикальна партія (Донець)взялась за щось, вона це діло до кінця не доведе, тільки буде багато гарних слів і все. Які можуть бути договорняки- коли порушені норми- це навіть не має обговорюватись! А то цю маячню (що говорить в інтерв’ю Дроздик ще один член ініціативної групи, що продався владі) неможливо слухати:

    -кладовище огородять 4 м забором, (що з верхніх поверхів не буде видно хрестів?),

    -висадять швидкорослі дерева (таких ще наука не придумала),

    -на Шкуринецьку трасу не будуть заїзджати по 10 раз на день похоронні процесії (напевно поставлять на поворотці шлагбаум з охоронцем, щоб фільтрувати транспорт).

    І ще один перл Дроздика “як для мене і моїх сусідів, як буде це кладовище ми про нього і знати не будемо, от є і є”. Ганьба!!!
  • Вахитов Юра

    "Під час опитування до журналістів підійшла жінка, яка вказала, що вона з Академічного" (С)



    Сложилось такое ощущение, что она везде и ходила с журналистом и оператором.
  • Анонім

    1. Кладбище нужно выносить за город на растояние 25 - 30км, в отдалении от любых населенных пунктов



    2. Организовать туда сообщение автобусом + хорошо если гдето по пути электрички



    3. Запретить и контролировать чтобы кладбища не создавали в городах и селах на законодательном уровне



    Три банальных действия решат вопрос на длительное время, не понятно почему это неочевидно для властей.

    Анонім reply Анонім

    Слухай, диванний експерт кислих щів, не верзи дурниць.



    Де це "па путі елєктрічкі", якщо все зайнято селами, дачами і підприємствами?

    А ще за 23 км від Вінниці знаходиться станція Калинівка-1, а за 30 - станція Гулівці. Де там кладовище тулити і хто захоче туди півгодини їхати в електричці?

    В сторону Гайворона дизель-поїзд ходить дуже рідко - теж відпадає.

    В сторону Жмеринки тих 25-30 км - це як раз село Могилівка, а трохи ближче - міст через Південний Буг і промислове місто Гнівань.

    А скільки треба за проїзд платити, щоб добратися за 30 км автобусом, ви знаєте?????????

    Анонім reply Анонім

    Могу дать координаты, но какой смысл? Задача городской власти найти место, согласовать с обласной радой и продумать сообщение.



    Ваше "а ще 23 км" - ну это выглядит как детский сад, да и электричка это всего лишь направление мысли что нужен удобный транспорт, а растояние - ну пусть будет 7, 10 или 15 км, понятно что цифра условна. Электричка удобна тем что уже есть. Но это конечно же не единственный вариант.



    Сколько платить за проезд - а сколько раз в год вы ездите на кладбище? Не способны заработать этих 100грн? Или лучше их пропить? Безусловно будут расходы на транспорт, но они в перерасчете на отдельного жителя мизерные, зато через 2 года не станет необходимости строить новое кладбище на Тяжилове, за Десной или еще где.



    ЗЫ, на счет диванности эксперта - рекомендую для начала головой научиться пользоваться прежде чем на оскорбления переходить.
  • Анонім

    Жодна адекватна людина не захоче щодня бачити під вікнами свого будинку 20 похоронних процесій (адже така в середньому кількість похоронів по місту) щодня! ТІЛЬКИ за межами міста повинно бути кладовище.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі Від читача 19:25 Допоможіть зібрати резервні підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України. 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up