Вінничан запрошують на дні винної культури Vinnytsia Wine Days

Вінничан запрошують на дні винної культури Vinnytsia Wine Days
  • Вперше у Вінниці з 25 по 28 травня відбудуться Vinnytsia Wine Days — заходи, присвячені культурі вина. Ця подія збере фахівців з цієї галузі з метою просування бренду «українське вино» і розкриття потенціалу Поділля як винної туристичної локації.

Vinnytsia Wine Days пропонує більше десятка різноманітних подій у своїй програмі. Серед них є міжнародна конференція, присвячена еногастрономічному туризму, міжнародний симпозіум виноробів і виставка найкращих виробників українських вин під назвою «Виноробство нескорених», де будуть представлені вина врожаю 2022 року. Ці заходи стануть платформою для обміну досвідом між фахівцями з виноробства, гостинності і туризму. Це також зацікавить місцевих жителів Вінниці та туристів, які бажають дослідити українські винні регіони.

Міжнародна конференція «Еногастрономічний туризм — драйвер розвитку туристичних дестинацій» відбудеться 25 травня у Вінницькому торговельно-економічний інституті ДТЕУ (вул. Соборна, 87) і триватиме з 9.30 до 17.00 години. Вона складатиметься з трьох панелей. Планується обговорити такі теми:

  • Еногастрономічний туризм — зростаючий сектор світового туристичного ринку.
  • Інноваційні проєкти в сфері еногастрономічного туризму.
  • Потенціал регіональних кухонь у створенні туристичних продуктів.

Наступного дня, 26 травня, у Вінницькому торговельно-економічному інституті відбудеться Vinnytsia International Wine Symposium. Тривалість — з 10.00 до 16.00, який складатиметься з таких панелей:

Відео дня
  • Міжнародна організація виноградарства і виноробства (OIV): досвід і нові можливості.
  • Поділля: на шляху до відродження виноробного регіону.
  • Розвиток сучасних винних регіонів України.

А протягом 27-28 травня у Вінниці триватиме виставка «Виноробство нескорених». На ній кращі виноробні України та переможці цьогорічних всеукраїнських конкурсів презентують своє вино, зокрема урожаю незламного 2022 року. Відвідати подію можна буде у ресторані «Тифліс» (вул. Театральна, 20) з 12.00 до 20.00 години.

Вартість вхідних квитків – 200 грн (без брендованого бокалу) і 300 грн (з брендованим бокалом).

Для представників сфер туризму і HoReCa участь безкоштовна за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/5Lb8yqZKpiR9i5596

Крім цього на відвідувачів Vinnytsia Wine Days чекають професійний дегустаційний конкурс ODESA WINE & SPIRIT AWARDS, презентації, туристичні активності, кінопоказ та багато іншого. З детальною програмою заходів можна ознайомитись за посиланням.

Реєстрація на професійні події: https://forms.gle/5Lb8yqZKpiR9i5596

Довідка:

Організатори: ТОВ «Експедіа», ГС «Укрсадвинпром», Одеський національний технологічний університет і департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради.

Існує багато видів туризму: культурний, спортивний, лікувально-оздоровчий, шопінг-туризм. З-поміж них є й енотуризм — вид туризму, цілковито присвячений виноробству та вину. Ми розповідали раніше про чотири виноробні Поділля, які зацікавлять туристів і поціновувачів винної культури.


Читайте також:

«Поєдналися дві мої пристрасті»: Володимир Гігінеішвілі про власну виноробню та Vinnytsia Wine Days

Уперше відбудуться Vinnytsia Wine Days, які об’єднають професіоналів галузі та поціновувачів вина

Енотуризм: розповідаємо про чотири виноробні Поділля та знайомимо з їх власниками

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Іщенко Людмила

    Для нас це новинка, потрібно завітати.

keyboard_arrow_up